Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Съвети за варене на месоСъвети за варене на месо
14 Май
Месото се вари най-добре под плътно затворен капак при минимално кипене, така че да се появяват малко мехурчета. Това предпазва от емулгиране на мазнината и появата на мазен вкус на бульона....
Какво е дестилация?Какво е дестилация?
31 Август
Според закона на Далтон тук температурата на кипене на сместа ще бъде по-ниска от тази за всеки един от компонентите, разгледани поотделно....
Калмари в чеснов сосКалмари в чеснов сос
05 Окт.
Пригответе саламурата: добавете всички компоненти на саламурата във вряща вода и кипете за няколко минути....
Мистерията на естествените ядрени реактори, намерени в ГабонМистерията на естествените ядрени реактори, намерени в Габон
31 Август
От останките на разпадането учените са стигнали до заключението, че реакторът е продължавал да работи в режим на бавно кипене в продължение на стотици хиляди години....
Зимни коктейлиЗимни коктейли
23 Януари
Излейте виното в тенджера, добавете водата и останалите съставки, разбъркайте, загрейте почти до кипене. Не оставяйте виното да кипне. Махнете от котлона и оставете да престои няколко часа....
Всичко, което трябва да знаете за маслотоВсичко, което трябва да знаете за маслото
10 Дек.
Точка на кипене на маслото Въпреки че вкусът му е много ценен, има и недостатъци при готвенето с масло. Например, то има най-ниската ниската точка на кипене от всеки друг вид мазнина....
Най-известните аюрведични лекарстваНай-известните аюрведични лекарства
06 Август
Обикновено те са измиване, кипене или запарване, почистване, избиване, ароматизиране, смилане и на финала съхраняване преди употреба....
7 начина да запазите аромата на малините за зимата7 начина да запазите аромата на малините за зимата
26 Юли
След това отново се слагат в сиропа и се връщат на огъня до кипене. Плодът отново се отстранява от сиропа за 5-10 часа....
Ефектът АрмстронгЕфектът Армстронг
28 Януари
Доктор Армстронг е първият учен, който изследва през 1935 година феномена на така нареченото студено кипене при височина от 19 хиляди метра....
Знаете ли какво се случва, когато кипнем вода за втори път?Знаете ли какво се случва, когато кипнем вода за втори път?
03 Февр.
Също така след кипене отново полезните минерали могат да бъдат вредни. Например, калциевите соли могат да причинят камъни в бъбреците и камъни в жлъчката. Опустошителните ефекти на многократното кипене на вода 1....
Как да обелим патладжан?Как да обелим патладжан?
29 Февр.
Вариант 2: Налейте вода в тенджерка и доведете до кипене. Добавете сол. Солта ще помогне за повишаване на точката на кипене....
Откритие! Течната вода има две формиОткритие! Течната вода има две форми
11 Юли
Докато температурите на кипене на други хидриди намаляват с намаляване на размера на молекулите, вода има изненадващо голяма точка на кипене за такова малко молекулно тегло....
Как се прави кондензирано млякоКак се прави кондензирано мляко
18 Дек.
След това загрейте сместа до кипене, като следващата стъпка е да което да намалите температурата и варете около 1-2 часа, като разбърквате периодично, докато стане плътно и карамелено....
Как да преварим твърда вода?Как да преварим твърда вода?
23 Септ.
Количеството на скалата от кипене почти не се увеличава (ако имате твърда вода, повече от 90% от масата изчезва преди варенето на водата и по-нататъшното продължително кипене не увеличава количеството на обезмасляване)....
Сочни десерти за Новогодишната трапезаСочни десерти за Новогодишната трапеза
29 Дек.
1
Накиснете в студена вода желатина, след това го нагрейте на слаб огън, без да се стига до кипене. Смесете желатина с изварата и със захарта....
Млечен сос за солени ястияМлечен сос за солени ястия
25 Юни
Слагаме на котлона и варим 10-15 минути при слабо кипене. Накрая добавяме захар, сол и прецеждаме....
Природата има решение за всичко! Убеди се самПриродата има решение за всичко! Убеди се сам
28 Януари
При готвене можете да кажете грубо колко далеч сте над морското равнище, защото по-ниското атмосферно налягане води до по-ниски температури на кипене....
Нискокалорични кремовеНискокалорични кремове
23 Февр.
Загряват се на бавен огън, без да се стига до кипене. Сваля се от огъня и се охлажда. Жълтъците се разбиват с пудрата захар и нишестето, добавят се в лимоновата смес, разбъркват се и се нагряват на бавен огън....
Най-заядливите знаци в зодиакаНай-заядливите знаци в зодиака
01 Юни
Има хора, които са в състояние да доведат всеки човек до точка на кипене със своята придирчивост и недоволство. Астролозите смятат, че има няколко знака в зодиака, които са изключително придирчиви и дребнави....
Орехите укрепват имунната системаОрехите укрепват имунната система
24 Май
Поставете да къкри на тих огън до кипене, след което поставете в стъклен буркан. Приемайте всеки ден, сутрин и вечер, по една супена лъжица. 3....
Карамелен сосКарамелен сос
12 Дек.
2
Изсипете загрятата до кипене сметана. Добавете ванилията, кравето масло и солта. Гответе карамеления сос на слаб огън още малко, докато се получи еднородна и гладка глазура....
Как се готви езикКак се готви език
11 Февр.
Водата се посолява и езикът се сварява при температура, близка до точката на кипене – за целта след кипването на водата огънят се намалява....
Как и колко време се варят пилешките воденички?Как и колко време се варят пилешките воденички?
13 Юли
След кипене отстранете пяната, намалете топлината и гответе на тихо кипене. Половин час преди готвене трябва да добавите /преди да изключите огъня/ черен пипер и дафинови листа в бульона....
Здравословни напитки от шипки за студените дниЗдравословни напитки от шипки за студените дни
05 Ноем.
Шипка и ситно нарязан корен от джинджифил (предварително обелен) се поставят в черпак с вода, довеждат се до кипене, варят се 5 минути, след което огънят се изключва и се влива в продължение на 15 минути....
Най-важните кулинарни терминиНай-важните кулинарни термини
13 Дек.
Варене – кулинарна обработка на продуктите във вода при температура на кипене сто градуса. Печене – изпичане на фурна в сух, а понякога и във влажен горещ въздух при определена температура....