Gotvach.bg»Статии»Киселини
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Храни, предизвикващи киселиниПо този начин можете да избегнете неприятните симптоми на киселините....
1
Хлорогенна киселина
Отслабване с хлорогенна киселина
Хлорогенната киселина блокира частично потока на глюкоза от консумираните въглехидрати....
Салицилова киселина
Салициловата киселина се използва и за премахване на мазоли и мазолести образувания при възрастните.
Вреди от салицилова киселина
Салициловата киселина може да предизвика алергични реакции....
Фолиева Киселина
Трите основни компоненти на фолиевата киселина са PABA, глутаминова киселина и птеридин....
Ябълчена киселина
Източници на ябълчена киселина
Ябълчената киселина е една от най-разпространените киселини в природата....
Аскорбинова киселина
Аскорбинова киселина, позната още като витамин С и L-аскорбинова киселина, е водно разтворим витамин....
Ерукова киселина
Например, делът на еруковата киселина сред другите мастни киселини в състава на растителни масла (по тегло) е 56 до 65 % в рапичното и 50% в синапеното масло....
Никотинова киселина
Тоест пелаграта е причинена от недостиг на никотинова киселина.
Функции на никотиновата киселина
Никотиновата киселина изпълнява много важни функции....
Аспарагинова киселина
Аспарагинова киселина, позната още като аспартинова киселина или аспарагин представлява заменима аминокиселина, която изпълнява редица функции в организма....
Олеинова киселина
Олеиновата киселина представлява мононенаситена мастна киселина, която се съдържа в организмите на някои животни и растения....
Линолова киселина
Линоловата киселина представлява полиненаситена омега-6 мастна киселина, която е от изключителна важност за защитните функции на кожата....
Оксалова киселина
Когато оксаловата киселина се загрее с глицерин, се получава мравчена киселина, която е най-простата карбоксилна киселина с разнообразно приложение....
Розмаринова Киселина
Вреди от розмаринова киселина
Няма данни за тежки нежелани реакции при прием на розмаринова киселина....