Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Китайски чай пуншКитайски чай пунш
30 Април
Заливаме билките в 500 мл вряла вода и прецеждаме отварата. Смесваме коняка със сока от лимоните и портокаловия сок. Оставяме ги да престоят на хладно заедно с корите от 1/2 лимон и 1/2 портокал. Прецеждаме сместа...
Китайски яйца в чай (Ча ен ман)Китайски яйца в чай (Ча ен ман)
31 Дек.
Китайските яйца в чай (Ча ен ман) са готови....
История и видове древен китайски чайИстория и видове древен китайски чай
29 Март
Докато има стотици сортове китайски чайове, повечето от тях попадат в четири основни категории....
Седемте ползи от китайския чай чудо Пу-ерСедемте ползи от китайския чай чудо Пу-ер
12 Юли
Пу-ер чаят има специално място в традиционната китайска медицина още от древни времена....
Китайски пелмениКитайски пелмени
30 Май
Подредете китайските пелмени и ги запържете до златисто от едната страна. Като станат златисти, сипете бульона в тигана и захлупете, за да се досготвят на парата от бульона....
Китайски бухтиКитайски бухти
26 Август
2
Към разбитите белтъци добавете пресятото брашно и пудрата захар и оформете тесто. Накрая добавете листенцата магнолия. От тестото оформете топчета. Пускайте ги в загрято олио и ги изпържете до готовност. Поднесете...
Китайски сладкишКитайски сладкиш
15 Септ.
Сварете ориза със захарта и накълцаното на бучици масло. Намажете с масло форма за пудинг и разстелете на пласт 2 см ориза. Покрийте го с пласт плодове по избор според сезона и ядки, като ги притискате добре. Продължете...
Китайски омлетКитайски омлет
31 Май
В китайски тиган се сипват 2 супени лъжици олио. След като запуши, се поставят лукът и джинджифилът. Пържат се около минута и се добавя алабашът, който също се пържи в продължение на 1 минута....
Китайски питкиКитайски питки
18 Май
4
Брашното се изсипва на купчинка и към него лъжичка по лъжичка се прибавя горещата вода. Замесва се жилаво тесто, което се покрива със салфетка и се оставя да престои 30 минути. После се разточва на много тънка кора (1-2 мм...
Китайски сладкишКитайски сладкиш
15 Септ.
Сварете ориза със захарта и накълцаното на бучици масло. Намажете с масло форма за пудинг и разстелете на пласт 2 см ориза. Покрийте го с пласт плодове по избор според сезона и ядки, като ги притискате добре. Продължете...
Китайски омлетКитайски омлет
31 Май
В китайски тиган се сипват 2 супени лъжици олио. След като запуши, се поставят лукът и джинджифилът. Пържат се около минута и се добавя алабашът, който също се пържи в продължение на 1 минута....
Китайски питкиКитайски питки
18 Май
4
Брашното се изсипва на купчинка и към него лъжичка по лъжичка се прибавя горещата вода. Замесва се жилаво тесто, което се покрива със салфетка и се оставя да престои 30 минути. После се разточва на много тънка кора (1-2 мм...
Как се хващат китайски клечки?Как се хващат китайски клечки?
21 Окт.
Храненето с китайски клечки си е истинско изкуство и не всеки владее тази техника. Вижте как лесно можете да се насладите на китайската кухня, използвайки китайски клечки....
Изгубените китайски пирамидиИзгубените китайски пирамиди
31 Март
3
Интересът към китайските пирамиди значително се увеличава през 1994 г. с публикуването на книгата на Хартвиг Хаусдорф Бялата пирамида, в която той накратко описва своите пътувания през Китай в търсене на легендарната голяма...
Непознатите китайски подправкиНепознатите китайски подправки
17 Септ.
Най-популярният китайски сос, който се използва за подправяне на ястията по време на готвенето, е хой син. Той, за разлика от соевия сос, не е солен, а е сладко-кисел....
Типични китайски десертиТипични китайски десерти
04 Февр.
Малко от нас са стигали до десерта, след като се преяли с различните китайски специалитети. Той обаче изобщо не е за изпускане....
Последните китайски оръженосциПоследните китайски оръженосци
14 Юли
Далеч от шума и суетата в градовете на Китай, жителите на китно село в провинция Гуейджоу си организират собствен вид шумотевица. Село Биаша (наричано от някои Баша) е дом на население, известно в историята с притежаваните...
Лесен китайски оризЛесен китайски ориз
26 Април
Лесният китайски ориз е готов....
Свинско по китайскиСвинско по китайски
19 Септ.
Кълцаме свинското на възможно най-малки късчета и ги запържваме. Слагаме няколко щипки от подправката за гирос и кърито, както и 2-3 лъжички уни сос. Когато свинското е почти готово прибавяме кълновете. Начукваме кашуто...
Китайски кокосов кремКитайски кокосов крем
14 Март
По желание китайският кокосов крем се обръща в чиния и се украсява с нарязани плодове, поръсва се с пудра захар и се слагат листенца мента....
Нудели по китайскиНудели по китайски
06 Август
Накрая махаме гъбите от котлона, кълцаме ги и поръсваме с тях отгоре нуделите по китайски....
Пържени китайски хлебчетаПържени китайски хлебчета
01 Дек.
6
Пържени китайски хлебчета - интересна и икономична рецепта....
Бързи китайски спагетиБързи китайски спагети
31 Януари
Спагетите се слагат във вряща вода за 3-5 минути да омекнат и след това се отцеждат. Картофът се обелва и нарязва на по-големи парченца, както и доматът. В сгорещено олио се запържва чесънът, след което се добавя картофът...
Питка Китайски ДраконПитка Китайски Дракон
09 Юли
1
Затоплете прясното мляко и сипете около една кафена чашка в керамична купичка, добавете захарта и разбъркайте, докато се разтопи, след което прибавете и маята. Бъркайте, докато и маята се разтопи, накрая поръсете с пресято...
Китайски пържени пелмениКитайски пържени пелмени
22 Ноем.
* Готовата китайска смес за пелмени съдържа канела, звезден анасон, шарен пипер, див копър, карамфил, джинджифил....