Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Скариди с китайски гъби и зеленчуциСкариди с китайски гъби и зеленчуци
20 Август
Да ви е сладко с интуитивната ми рецепта за скариди със китайски гъби и зеленчуци, изпитана, одобрена... успешна!...
Постен ориз с китайски гъби и куркумаПостен ориз с китайски гъби и куркума
21 Май
Постният ориз с китайски гъби и куркума е готов....
Пълнени гъби със зеленчуци по китайскиПълнени гъби със зеленчуци по китайски
05 Август
При поднасянето в средата на чинията поставяме по една вече изпечена гъба и покрай нея сипваме пилето със зеленчуци по китайски....
Гъби шийтаке с ориз по китайскиГъби шийтаке с ориз по китайски
25 Юли
Добър апетит с Гъби шийтаке с ориз по китайски!...
Ориз по китайски с шунка и гъбиОриз по китайски с шунка и гъби
07 Август
Оризът по китайски с шунка и гъби е готов....
Ориз с гъби и маслини по китайскиОриз с гъби и маслини по китайски
03 Февр.
1
Чесънът се наситнява. Морковът се реже на лентички, лукът на тънки полумесеци, а гъбите на тънки лентички. Маслините се разрязват на две. Измитият ориз се сварява в 2.5-3 ч.ч. вода В сгорещено олио се запържват около...
Пилешко с гъби и зеленчуци по китайскиПилешко с гъби и зеленчуци по китайски
25 Окт.
Пилешкото с гъби и зеленчуци по китайски е невероятно апетитно!...
Свинско на фурна с гъби и китайски миксСвинско на фурна с гъби и китайски микс
28 Ноем.
В плаке или тава сипете олио и ред от пържолите, между тях сложете от пресните гъби и китайския микс. Ако имате повече месо, така подредете на два реда. Върху всяка пържола сложете парче масло....
Пилешко с ориз и гъби Шийтаке по китайскиПилешко с ориз и гъби Шийтаке по китайски
30 Май
Пилешкото с ориз и гъби по китайски е много вкусно....
Ориз с гъби, моркови и маслини по китайскиОриз с гъби, моркови и маслини по китайски
19 Септ.
1
Оризът се измива и се сварява в подсолена вода, след което се изплаква със студена вода и се отцежда. В голям тефлонов тиган се загрява мазнина, колкото да покрие дъното. Запържват се първо лука на тънки полумесеци и...
ГъбиГъби
05 Окт.
1
Съществуват няколко вида гъби в зависимост от тяхната употреба, а именно: Ядливи гъби Ядливите гъби се използват широко в много кухни като китайска, европейска и японска....
Гъби ШийтакеГъби Шийтаке
21 Дек.
Смята се, че бульон от пънчетата на гъбата Шийтаке се е използвал от древните китайци като лек на диабет и чернодробни болести....
Гъби КладницаГъби Кладница
02 Юни
4
Кладницата (Pleurotus ostreatus) е гъба от род Кладница, спадаща към вида базидиева гъба. В определен стадии от развитието си този вид бухалковидни имат цилиндрични и други израстъци, които се наричат базидии и където са...
Китайски бухтиКитайски бухти
26 Август
2
Към разбитите белтъци добавете пресятото брашно и пудрата захар и оформете тесто. Накрая добавете листенцата магнолия. От тестото оформете топчета. Пускайте ги в загрято олио и ги изпържете до готовност. Поднесете...
Китайски пелмениКитайски пелмени
30 Май
Подредете китайските пелмени и ги запържете до златисто от едната страна. Като станат златисти, сипете бульона в тигана и захлупете, за да се досготвят на парата от бульона....
Китайски сладкишКитайски сладкиш
15 Септ.
Сварете ориза със захарта и накълцаното на бучици масло. Намажете с масло форма за пудинг и разстелете на пласт 2 см ориза. Покрийте го с пласт плодове по избор според сезона и ядки, като ги притискате добре. Продължете...
Китайски омлетКитайски омлет
31 Май
В китайски тиган се сипват 2 супени лъжици олио. След като запуши, се поставят лукът и джинджифилът. Пържат се около минута и се добавя алабашът, който също се пържи в продължение на 1 минута....
Китайски питкиКитайски питки
18 Май
4
Брашното се изсипва на купчинка и към него лъжичка по лъжичка се прибавя горещата вода. Замесва се жилаво тесто, което се покрива със салфетка и се оставя да престои 30 минути. После се разточва на много тънка кора (1-2 мм...
Китайски омлетКитайски омлет
31 Май
В китайски тиган се сипват 2 супени лъжици олио. След като запуши, се поставят лукът и джинджифилът. Пържат се около минута и се добавя алабашът, който също се пържи в продължение на 1 минута....
Китайски питкиКитайски питки
18 Май
4
Брашното се изсипва на купчинка и към него лъжичка по лъжичка се прибавя горещата вода. Замесва се жилаво тесто, което се покрива със салфетка и се оставя да престои 30 минути. После се разточва на много тънка кора (1-2 мм...
Китайски сладкишКитайски сладкиш
15 Септ.
Сварете ориза със захарта и накълцаното на бучици масло. Намажете с масло форма за пудинг и разстелете на пласт 2 см ориза. Покрийте го с пласт плодове по избор според сезона и ядки, като ги притискате добре. Продължете...
Как се хващат китайски клечки?Как се хващат китайски клечки?
21 Окт.
Храненето с китайски клечки си е истинско изкуство и не всеки владее тази техника. Вижте как лесно можете да се насладите на китайската кухня, използвайки китайски клечки....
Типични китайски десертиТипични китайски десерти
04 Февр.
Малко от нас са стигали до десерта, след като се преяли с различните китайски специалитети. Той обаче изобщо не е за изпускане....
Непознатите китайски подправкиНепознатите китайски подправки
17 Септ.
Най-популярният китайски сос, който се използва за подправяне на ястията по време на готвенето, е хой син. Той, за разлика от соевия сос, не е солен, а е сладко-кисел....
Изгубените китайски пирамидиИзгубените китайски пирамиди
31 Март
3
Интересът към китайските пирамиди значително се увеличава през 1994 г. с публикуването на книгата на Хартвиг Хаусдорф Бялата пирамида, в която той накратко описва своите пътувания през Китай в търсене на легендарната голяма...