Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Скариди с китайски гъби и зеленчуциДа ви е сладко с интуитивната ми рецепта за скариди със китайски гъби и зеленчуци, изпитана, одобрена... успешна!...
20 Август
Пълнени гъби със зеленчуци по китайскиПри поднасянето в средата на чинията поставяме по една вече изпечена гъба и покрай нея сипваме пилето със зеленчуци по китайски....
05 Август
Ориз с гъби и маслини по китайскиЧесънът се наситнява. Морковът се реже на лентички, лукът на тънки полумесеци, а гъбите на тънки лентички. Маслините се разрязват на две.
Измитият ориз се сварява в 2.5-3 ч.ч. вода
В сгорещено олио се запържват около...
03 Февр.
1
Пилешко с гъби и зеленчуци по китайскиПилешкото с гъби и зеленчуци по китайски е невероятно апетитно!...
25 Окт.
Свинско на фурна с гъби и китайски миксВ плаке или тава сипете олио и ред от пържолите, между тях сложете от пресните гъби и китайския микс. Ако имате повече месо, така подредете на два реда.
Върху всяка пържола сложете парче масло....
28 Ноем.
Пилешко с ориз и гъби Шийтаке по китайскиПилешкото с ориз и гъби по китайски е много вкусно....
30 Май
Ориз с гъби, моркови и маслини по китайскиОризът се измива и се сварява в подсолена вода, след което се изплаква със студена вода и се отцежда.
В голям тефлонов тиган се загрява мазнина, колкото да покрие дъното. Запържват се първо лука на тънки полумесеци и...
19 Септ.
1
ГъбиСъществуват няколко вида гъби в зависимост от тяхната употреба, а именно:
Ядливи гъби
Ядливите гъби се използват широко в много кухни като китайска, европейска и японска....
05 Окт.
1
Гъби ШийтакеСмята се, че бульон от пънчетата на гъбата Шийтаке се е използвал от древните китайци като лек на диабет и чернодробни болести....
21 Дек.
Гъби КладницаКладницата (Pleurotus ostreatus) е гъба от род Кладница, спадаща към вида базидиева гъба. В определен стадии от развитието си този вид бухалковидни имат цилиндрични и други израстъци, които се наричат базидии и където са...
02 Юни
4
Китайски бухтиКъм разбитите белтъци добавете пресятото брашно и пудрата захар и оформете тесто. Накрая добавете листенцата магнолия.
От тестото оформете топчета. Пускайте ги в загрято олио и ги изпържете до готовност.
Поднесете...
26 Август
2
Китайски пелмениПодредете китайските пелмени и ги запържете до златисто от едната страна.
Като станат златисти, сипете бульона в тигана и захлупете, за да се досготвят на парата от бульона....
30 Май
Китайски сладкишСварете ориза със захарта и накълцаното на бучици масло. Намажете с масло форма за пудинг и разстелете на пласт 2 см ориза.
Покрийте го с пласт плодове по избор според сезона и ядки, като ги притискате добре. Продължете...
15 Септ.
Китайски омлетВ китайски тиган се сипват 2 супени лъжици олио. След като запуши, се поставят лукът и джинджифилът.
Пържат се около минута и се добавя алабашът, който също се пържи в продължение на 1 минута....
31 Май
Китайски питкиБрашното се изсипва на купчинка и към него лъжичка по лъжичка се прибавя горещата вода. Замесва се жилаво тесто, което се покрива със салфетка и се оставя да престои 30 минути. После се разточва на много тънка кора (1-2 мм...
18 Май
4
Китайски омлетВ китайски тиган се сипват 2 супени лъжици олио. След като запуши, се поставят лукът и джинджифилът.
Пържат се около минута и се добавя алабашът, който също се пържи в продължение на 1 минута....
31 Май
Китайски питкиБрашното се изсипва на купчинка и към него лъжичка по лъжичка се прибавя горещата вода. Замесва се жилаво тесто, което се покрива със салфетка и се оставя да престои 30 минути. После се разточва на много тънка кора (1-2 мм...
18 Май
4
Китайски сладкишСварете ориза със захарта и накълцаното на бучици масло. Намажете с масло форма за пудинг и разстелете на пласт 2 см ориза.
Покрийте го с пласт плодове по избор според сезона и ядки, като ги притискате добре. Продължете...
15 Септ.
Как се хващат китайски клечки?Храненето с китайски клечки си е истинско изкуство и не всеки владее тази техника. Вижте как лесно можете да се насладите на китайската кухня, използвайки китайски клечки....
21 Окт.
Типични китайски десертиМалко от нас са стигали до десерта, след като се преяли с различните китайски специалитети. Той обаче изобщо не е за изпускане....
04 Февр.
Непознатите китайски подправкиНай-популярният китайски сос, който се използва за подправяне на ястията по време на готвенето, е хой син. Той, за разлика от соевия сос, не е солен, а е сладко-кисел....
17 Септ.
Изгубените китайски пирамидиИнтересът към китайските пирамиди значително се увеличава през 1994 г. с публикуването на книгата на Хартвиг Хаусдорф Бялата пирамида, в която той накратко описва своите пътувания през Китай в търсене на легендарната голяма...
31 Март
3