Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Козунак с канелаКозунак с канела
19 Април
Маята се смесва с малко затоплено мляко, малко захар и 2 супени лъжици брашно и се оставя на топло да шупне. В пресятото брашно се прави кладенче и се слага маята, яйцата, захарта, солта, останалото прясно мляко, разтопеното...
Козунак с лимонадаКозунак с лимонада
18 Април
Продуктите за кваса се смесват добре и се оставят на топло за половин час. В пресятото брашно се прави кладенче и се слага квасът, олиото, киселото мляко, яйцата, захарта, солта и ванилията и се меси тесто, докато не се появят...
Козунак с бираКозунак с бира
14 Юни
Пробваме дали е добре изпечен козунакът с бира с дървена клечка, трябва да излиза суха....
Козунак с орехиКозунак с орехи
14 Окт.
3
Козунакът с орехи е готов....
Козунак с шоколадКозунак с шоколад
27 Април
1
Печем пухкавия козунак с богата плънка 15 мин на 150 градуса, увеличаваме фурната на 180 градуса и печем за още 25-30 мин. Козунакът с шоколад е готов....
Козунак с маскарпонеКозунак с маскарпоне
10 Май
6
Прилагам снимки на класически козунак с плънка от маково семе, козунак със заквасена сметана и плънка от лешници и козунак с маскарпоне с портокалови кори, шоколад, стафиди....
Козунак с касисКозунак с касис
05 Май
Оформеният козунак се поставя във форма за печене, намазана с краве масло или поставена хартия, и се оставя да втаса....
Козунак с кремКозунак с крем
25 Април
1
Поднесете козунака с крем на празничната трапеза. Да ви е сладко!...
Козунак с ракияКозунак с ракия
01 Април
Готовия козунак с ракия вадим от фурната, оставяме за 5-10 минути и махаме тавата. Невероятно вкусен е! Източник: Maia Ivanova - Кулинарна мрежа, по рецепта на Петя Аргирова....
Козунак в хлебопекарнаКозунак в хлебопекарна
21 Февр.
В купа се слага малко брашно, половината захар, маята и половината прясно мляко, оставя се да втаса. Към сместа се прибавят останалите продукти + половината от мазнината, а другата половина се оставя при месенето и се...
Козунак с бадемиКозунак с бадеми
19 Февр.
Козунакът го слагаме в предварително намазана с маргарин форма и го оставяме да втаса втори път....
Козунак с олиоКозунак с олио
03 Април
3
Бухналите козунаци намазваме с разбито яйце и поръсваме със захар. Поставяме ги в студена фурна и включваме на 120 градуса....
Козунак с пълнежКозунак с пълнеж
22 Април
Затопляме млякото. В него разтваряме маята с малко захар. Сипваме малко брашно около 1 ч.ч. и оставяме да шупне. След това в брашно си правим кладенче и слагаме яйцата, захарта, млякото, маслото и шупналата мая. Замесваме...
Козунак с локумКозунак с локум
30 Април
1
За да стане козунакът, в стаята, в която го правите, през целия процес трябва да е топло....
Козунак с масКозунак с мас
14 Април
От готовото тесто оформете 1 голям или 2 по-малки козунака, като ги сплетете на плитка и слагате в тях стафиди и бадеми. Оставете отново да втасат на топло, като ги покриете внимателно с кърпа....
Козунак с подсладителиКозунак с подсладители
14 Април
1
Накрая добавете отцедените стафиди, орехи по желание и оформете козунака. Сложете го в тава или форма, оставете отново да втаса малко....
Козунак с плънкаКозунак с плънка
07 Май
2
Втасалото тесто се разделя на 6 еднакви топки, от които се оформят 6 фитила за получаването на 2 козунака. Всеки фитил по 35-40 см., се изтънява с пръстите на ръката, свита в юмрук. Може и с точилка или бутилка....
Козунак с фантаКозунак с фанта
28 Април
Козунакът с фанта поднасяме на трапезата за Великден....
Козунак с лимонКозунак с лимон
21 Април
Печете козунака с лимон на 160 °C до готовност....
Козунак с шафранКозунак с шафран
18 Април
Млякото се загрява леко и се смесва с чаша и половина брашно. Добавя се маята и се оставя на топло, за да втаса. Жълтъците се бият със захарта и се добавят разбитите на сняг белтъци. Добавя се водката и шафранът. Добавя...
Козунак в тенджераКозунак в тенджера
21 Април
2
Пробва се дали е готов козунакът, като се набоде с дървено шишче, да няма тесто по него. В трите фитила може да поставите плънка по избор, като стафиди, захар, орехи, шоколад....
Козунак с какаоКозунак с какао
28 Февр.
Слага се готовото тесто за козунак в тава, дъното на която обилно е намазано с масло и поръсено с брашно. Оформя се според въображението на всеки. Пече се във фурната на умерен огън....
Козунак с бадемиКозунак с бадеми
02 Май
Сложете козунака в намаслена тава и го изчакайте да втаса /трябва да изпълни тавата наполовина/. После го намажете с разбитото яйце, набодете отгоре бадемите и печете в умерена фурна....
Домашен козунак с ракияДомашен козунак с ракия
09 Ноем.
32
Оставяте да втаса отново, докато утрои обема си и печете козунака на слаба фурна (140 градуса) около 20 мин. Домашният козунак с ракия е готов....
Точен козунак с шоколадТочен козунак с шоколад
09 Май
Намазваме домашния козунак с разбитото яйце и печем в предварително загрята фурна ва 180 градуса за 45 минути. Страхотен точен козунак с шоколад се получава!...