Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Миникозуначета за Великден в хлебопекарнаМиникозуначета за Великден в хлебопекарна
07 Април
Прясното мляко се затопля леко, сипват се захарта и сухата мая и се разбърква до разтварянето им. Яйцата се разбиват с тел и се прибавят при млякото. Сместа се изсипва в тавичката на хлебопекарната. Прибавят се и останалите...
Козунак за Великден в Еър ФрайърКозунак за Великден в Еър Фрайър
06 Април
Козунак за Великден в Еър Фрайър - пухкав, ароматен и готов за вашата великденска трапеза....
Сладкиш за Великден с орехи и мармаладСладкиш за Великден с орехи и мармалад
13 Април
Сладкишът за Великден с орехи и мармалад е готов....
Евтини козунаци с хидрогенирано масло за ВеликденЕвтини козунаци с хидрогенирано масло за Великден
07 Април
Евтини козунаци се появиха на рафтовете на търговските вериги дни преди светлия християнски празник Великден. Традиционните за празника печива се предлагат на цени от 1.5 лв. за 500 грама....
Козунаци менте ще залеят пазарите преди ВеликденКозунаци менте ще залеят пазарите преди Великден
31 Март
1
Родните хлебопроизводители предупреждават българските потребители, че за този Великден пазарите могат да изобилства от фалшиви козунаци, които не са приготвени от традиционните продукти....
Внимание! Опасни козунаци заливат пазара за Великден!Внимание! Опасни козунаци заливат пазара за Великден!
29 Април
за яйца, немаркирани яйца с неизвестен произход и качество, експертите от агенцията трябва да внимават и за агнешко месо без съответната документация, което много предприемчиви търговци ще се опитат да пласират за Великден...
Проверяват масово яйца, агнешко и козунаци за ВеликденПроверяват масово яйца, агнешко и козунаци за Великден
02 Април
Инспекторите на БАБХ ще обърнат особено внимание на производството и търговията с храни, чието търсене е засилено в дните около Великденкозунаци, яйца, бои за яйца, плодове и зеленчуци, зелени салати, агнешко месо...
Изхвърлили сме тонове козунаци и яйца след ВеликденИзхвърлили сме тонове козунаци и яйца след Великден
20 Април
Тонове годни за консумация козунаци и яйца са отишли на боклука след великденските празници. Наблюдения показват, че българинът продължава да купува повече, отколкото реално изяжда....
КозунациКозунаци
12 Дек.
4
От това тесто аз направих 2 средно големи козунака. Единия е сплетен с 4 фитила и е изпечен във форма от 27 см. Вторият е от 2 плитки с по 3 фитила - в кексова форма - 28 см. Козунаците са много сполучливи....
Отслабнете с яйца и козунаци по Великден – вижте как!Отслабнете с яйца и козунаци по Великден – вижте как!
17 Април
Основно в храненето по Великден е да разделите яйцата от козунаците. Те в никакъв случай не трябва да се приемат комбинирани. В яйцата се съдържат значително количество белтъчини, а козунаците - въглехидрати....
Болярски козунациБолярски козунаци
20 Април
1
Така се изплитат всички козунаци, слагат се във форми и се оставят да втасат още веднъж. Козунаците се мажат с четка с разбитите жълтъци, отгоре се набождат бадеми, обелени от ципата, след като са били попарени....
Великденски козунациВеликденски козунаци
23 Април
Когато удвоят обема си, прехвърлете козунаците в предварително загрята на 180 градуса фурна и печете за 40-45 минути в зависимост от формата и големината. Великденските козунаци са готови....
Пухкави козунациПухкави козунаци
02 Юни
Разбиваме яйцата със захарта, като отделяме единия жълтък за намазване на козунака....
Ароматни козунациАроматни козунаци
24 Април
Всички продукти трябва да са със стайна температура. В 100 мл от прясното мляко разтваряме маята с 1 суп.лъж. захар и 1 суп.лъж. брашно и оставяме да шупне. Разбиваме яйцата и захарта и добавяме останалото прясно мляко...
Съвършените козунациСъвършените козунаци
20 Април
Съвършените козунаци са готови....
Козунаци АсортиКозунаци Асорти
21 Април
Сложете козунаците Асорти и печете така около 15 минути. Извадете след това тавичката и печете козунака до готовност. Страхотна рецепта за козунак, която можем само да препоръчаме!...
Различни Великденски козунациРазлични Великденски козунаци
16 Април
1
Натрошава се маята във водата с 1 ч.л. захар и 2 с.л. брашно, да стане кашичка, и оставяме да шупне. Пресява се брашното, сипваме маята, разбити яйца, прясното мляко и захарта. Разбърква се добре, добавяме солта, ванилията...
Козунаци с шоколадКозунаци с шоколад
19 Април
Правят се козунаци, слагат се в намазани с масло форми, а отгоре се мажат с разбито яйце и се поръсват с шоколада, натрошен на дребно. Пекат се в умерена фурна. Поръсват се с пудра захар, след като леко изстинат....
Пухкави великденски козунациПухкави великденски козунаци
17 Април
Печете пухкавите великденски козунаци в загрята фурна на 170 градуса до хубав златист цвят....
Ароматни домашни козунациАроматни домашни козунаци
13 Ноем.
2
Ароматните домашни козунаци са готови....
Козунаци без месенеКозунаци без месене
15 Ноем.
12
Печете козунаците 15 минути на 170 градуса на два реоатана, след което се пекат на долен реотан около 10 минути и накрая около 5 минути на двата реотана. Козунаците без месене са готови....
Козунаци на инатКозунаци на инат
13 Април
Козунаци на инат - получи се меко казано перфектен. П.П. Едното оформяне заимствах от Katia Stoianova - благодаря за идеята. Бон Апети!...
Моите бъркани козунациМоите бъркани козунаци
24 Април
1
От това количество направих 4 изключително пухкави и ароматни козунаци по 600 г всеки. Весели празници с моите бъркани козунаци!...
Моите божествените козунациМоите божествените козунаци
05 Април
Готовите козунаци намажете със захарен сироп, приготвен от 1:1 захар и вода и поръсете с навлажнената захар (кристали), за да полепнат....
Козунаци с опасни подсладители и стари яйца заливат пазара по ВеликденКозунаци с опасни подсладители и стари яйца заливат пазара по Великден
09 Април
1
На най-големи манипулации подлежат най-търсените продукти – яйцата и козунаците. Козунаците, подобно на повечето сладки продукти, масово са пълни с подсладители....