Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Брускети с конкасе от домати и октоподБрускети с конкасе от домати и октопод
11 Юли
Брускетите с конкасе от домати и октопод са готови....
Домати КонкасеДомати Конкасе
03 Март
Използвайте така приготвените домати Конкасе като притурка към други ястия - салати, сандвичи, гарнитури....
Пържен патладжан конкасеПържен патладжан конкасе
13 Май
5
Патладжанът се нарязва на кубчета. Запържва се от всички страни и се отцежда през цедка за 15 мин. През това време разбъркваме киселото мляко със малко сол. Обелваме и пресоваме чесъна. Добавяме към млякото. Нарязваме...
Какво е конкасе?Какво е конкасе?
19 Март
Това са така наречените и познати на всички домати конкасе. Как се правят домати конкасе обаче? Оказва се, че това не е никак трудно....
Конкасе, крудите и хамон са любими на европейцитеКонкасе, крудите и хамон са любими на европейците
28 Септ.
Най-разпространеният вариант на конкасе е от домати и червени чушки. Конкасе се сервира като гарнитура към горещи и студени ястия и се съчетава с различни видове ордьоври....
Паста Конкилие с маслини и домати конкасеПаста Конкилие с маслини и домати конкасе
28 Септ.
Ястието се сервира топло с магданозено песто и малко прясно (незапържено) доматено конкасе....
Чили кон КарнеЧили кон Карне
22 Януари
21
Нарежете на ситно лука, чесъна и чушките и ги запържете в дълбок съд. Добавете каймата, кимиона и разбърквайте, докато се запържи, след което прибавете боба и доматения сос. Долейте виното ималко гореща вода и задушавайте...
Чили кон КарнеЧили кон Карне
22 Януари
21
Нарежете на ситно лука, чесъна и чушките и ги запържете в дълбок съд. Добавете каймата, кимиона и разбърквайте, докато се запържи, след което прибавете боба и доматения сос. Долейте виното ималко гореща вода и задушавайте...
Бурито Чили Кон КарнеБурито Чили Кон Карне
29 Септ.
1
Накълцайте лука, чесъна и чушката на ситни кубчета и ги запържете в загретите масло и зехтин. Поръсете с малка щипка сол и оставете да пуснат водичка и омекнат. Добавете каймата и бъркайте, за да стане на трохи, след...
Класическо Чили кон КарнеКласическо Чили кон Карне
25 Септ.
1
Загрейте олио в дълбок тиган и сложете каймата да се запържи. Бъркайте, докато каймата се раздроби и промени цвета си. Нарежете на малки кубчета лука, целината, червената, зелената чушка и моркова. Добавете всичко в тигана...
Гнезда Чили кон карнеГнезда Чили кон карне
14 Януари
Гнезда от кайма: Каймата се омесва с яйце, галета, чубрица, черен пипер, червен пипер и сол. След като хубаво е омесена, се разделя на четири равни части. Загряваме фурната и си подготвяме подходяща малка тавичка, която...
Пикантно чили кон карнеПикантно чили кон карне
05 Април
3
Нарежете лука и двете чушки (предварително опечени, обелени и изчистени от семки) на дребни кубчета. Наситнете чесъна на дребно. Загрейте в дълбок тиган или тенджера зехтина на средна топлина. Запържете лука докато омекне...
Вкусно Чили кон КарнеВкусно Чили кон Карне
24 Ноем.
Наситнете лука и двете чушки (изпечени и обелени). Наситнете и чесъна. Сипете зехтина в тенджера или дълбок тиган, загрейте и пуснете вътре лука. Щом омекне, прибавете чушките и чесъна. Овкусете с кимиона, червения пипер...
Перфектното Чили кон КарнеПерфектното Чили кон Карне
23 Ноем.
Загрейте зехтин в дълбок тиган. Задушете наситнения лук, а малко след него добавете и пасирания чесън. Щом омекнат, сипете вътре наситнените чушки - и сладките, и лютата. След кратко задушаване прибавете каймата. Разбърквайте...
Чили кон карне с нахутЧили кон карне с нахут
13 Ноем.
Първо нарязвате кромида на кубчета, чесъна - на ситно и чили чушката - на шайби. След това запържвате в уок тиган със зехтин каймата, чесъна, лука и чили чушката, докато зеленчуците омекнат и каймата стане на запържени трохи...
Чили кон карне с лещаЧили кон карне с леща
04 Януари
Нарязваме лука, чушките и чесъна и ги запържваме в олио. Лютите чушлета препичаме, след което ги стриваме на едри парчета. Добавяме ги заедно с щипка лют ситно смлян червен пипер. Добавяме каймата, а като се запържи...
Много вкусно Чили кон КарнеМного вкусно Чили кон Карне
11 Февр.
В дълбок тиган със загрят зехтин се задушава нарязаният на дребно лук, а малко след това и чесънът. След като омекнат, се прибавят нарязаните червена, жълта и люта чушка. След кратко готвене се добавя телешката кайма....
Чили кон карне от МексикоЧили кон карне от Мексико
15 Август
В дълбок тиган се сгорещява олиото. В него се задушават за 15 минути каймата и ситно нарязаните чесън и лук заедно със 100 мл вода, бърка се често, докато водата се изпари. Добавят се обелените консервирани домати...
Чили кон карне с чипсЧили кон карне с чипс
28 Юни
Разтопете маслото в голям тиган, изпържете в него за 2-3 мин. почистения и нарязан на колелца лук и накълцания на ситно чесън, добавете каймата и гответе, докато тя промени цвета си. Сипете отцедените боб и царевица, разбъркайте...
Чили кон кесо (Chili con queso)Чили кон кесо (Chili con queso)
09 Май
Чили кон кесо (чили със сирене) е мексикански сос за начос, който е приготвян и в някои щати на Америка. Има разлики в приготвянето като например тази, че в Мексико Чили кон кесо понякога се сервира и като отделно ястие...
Най-вкусното класическо Чили кон КарнеНай-вкусното класическо Чили кон Карне
10 Март
Загрейте зехтин в дълбок тиган и задушете в него наситнения лук, малко след това добавете и чесъна. След като поомекнат, добавете нарязаните чушки - люта, жълта и червена. След кратко задушаване прибавете и телешката...
Чили кон карне в Инстант потЧили кон карне в Инстант пот
17 Окт.
1
На Saute с малко от доматения сос сложих да се задушават морковите и чушките. Поразбърках и добавих месото и малко водичка. След като месото вече беше добре омекнало, към тях прибавих и лука, който бе последван от подправките...
Класическо Чили кон карне с гарнитура от оризКласическо Чили кон карне с гарнитура от ориз
26 Април
Нарежете глава лука и чесъна на ситно, загрейте зехтина в дълбок съд и ги задушете. Нарежете лютата чушка и я добавете към лука и чесъна. Нарежете и зелената чушка, моркова, стръка целина и главата целина. Гответе зеленчуците...
Кулинарни техники за рязанеКулинарни техники за рязане
14 Юли
Конкасе - при тази техника, продуктите трябва да се нареждат на малки равномерни кубчета. 5. Карпачо - един от най-известните начини за нарязване на продукти е карпачо....
Мирпоа - основата на всяко ястиеМирпоа - основата на всяко ястие
12 Февр.
3
Знаете добре, че френските наименования са доста често срещани дори у нас – конкасе, глазиране и др. Мирпоа всъщност представлява комбинация от няколко вида зеленчуци....