Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Кафе със жълтък (Виетнамско кафе)Кафе със жълтък (Виетнамско кафе)
16 Януари
Комбинирайте жълтъците, кондензираното мляко и ванилията в купа. Разбийте с тел енергично за около 10 минути до образуването на пяна. Пригответе кафето според предпочитания от вас метод. Запазете около половин чаша за...
КафеКафе
26 Февр.
3
Първите писмени сведения относно кафето датират от около 1000 година, но кафето като тонизиращ и полезен продукт е известно още столетия назад във времето. До ден днешен кафето запазва своите позиции като една от най-известните...
Орехово кафеОрехово кафе
10 Дек.
В подходяща чаша наливаме първо ликьора, после захарния сироп и накрая кафето. Преди да поднесем разбъркваме добре....
Турско кафеТурско кафе
26 Ноем.
3
Отмерваме в чашка за кафе вода и я изсипваме в джезве. В джезвето прибавяме 1 ч.л. от добре разбърканите ръж и леблебия. Прибавяме една кафяна лъжичка захар. Оставяме да заври на бавен огън. Когато кафето кипне...
Кафе-пудингКафе-пудинг
07 Ноем.
Сгорещете маслото на огъня, прибавете брашното и запържете за малко, след което залейте с прясното мляко. Оставете да кипне веднъж и го свалете от огъня, за да се охлади. Добавете към горещата смес кафето, 150 г от захарта...
Кафе ГранитаКафе Гранита
13 Август
Сипете захарта и водата в тенджерка. Варете около 5 минути, отстранете от огъня и прибавете кафето. Разбъркайте много добре. След това оставете сместа да се охлади. Излейте сместа в пластмасов съд и го сложете за около...
Заледено кафеЗаледено кафе
02 Юли
Сварявате кафето, подслаждате и оставяте да изстине. Сипвате ликьора. Течността се изсипва във формички за лед и се оставя да замръзне в хладилника. Изваждате в изстудена чаша, разбърквате леко с вилица и поднасяте...
Кафе кремКафе крем
07 Август
Сварете кафето с нужното количество вода, но без да подслаждате. Ако сте го варили в джезве, прецедете. Разбийте маслото с жълтъка добре и на малки порции започнете да добавяте кафето, като разбивате непрекъснато и внимавате...
Бадемово кафеБадемово кафе
26 Май
Кафето се оставя да се охлади половин час в хладилника. Добавят се захарта, бадемите и ромът и всичко се разбива в блендер. Разпределя се в чаши и се сервира с лед....
Кафе бонбонКафе бонбон
07 Юни
Правите си едно кафе еспресо на машина в стъклена чаша, след това се сипва кондензираното мляко. Ефекта от снимката става, тъй като млякото е по-тежко и се утаява на дъното на чашата. Няма нужда да се подслажда със...
Бронирано кафеБронирано кафе
04 Дек.
Измерете водата с чашката и я изсипете в джезвето. Добавете мляното кафе и какаото. Сложете на котлона и разбъркайте. Щом заври и се вдигне, отстранете джезвето и го оставете за 2 мин. Това е моят начин на варене на кафе...
Кафе ДалгонаКафе Далгона
31 Окт.
В голяма купа се смесват кафето, захарта, ванилията и водата. Разбиват се с миксер за 2-3 минути или с телена бъркалка около 5-6 минути. Трябва да стане мека кремообразна смес. В чашата се слага лед, налива се мляко да...
Кафе доминиканаКафе доминикана
06 Юни
В широка чаша налейте тъмния доминикански ром, добавете бучките кафява захар и бъркайте интензивно докато се разтопи. Долейте кафето в чашата и накрая прибавете сметаната и по желание лед - 2-3 бучки. Може да се сервира...
Какаово кафеКакаово кафе
21 Май
Поставете захарта, какаото и кафето в съд. Добавете малко вода, вземете миксер за кафе и разбъркайте, докато се образува пяна. Сварете млякото. Изсипете какаото с кафето в млякото, след което отново разбъркайте...
Фламбирано кафеФламбирано кафе
19 Август
Сварете кафето и го сипете в чаша, като го подсладите на вкус с кафява захар. Ароматизирайте леко с ванилията. Отделно загрейте коняка в малко джезвенце и го запалете. Горящия алкохол сипете върху кафето. Отгоре добавете...
Карамелено КафеКарамелено Кафе
20 Август
Слагаме захарта в джезвето и оставяме да се карамелизира до светлокафяво. Прибавяме водата и като заври слагаме кафето. Оставяме го да кипне няколко пъти и го разливаме по чашките....
Римско кафеРимско кафе
27 Август
3
Сварете 2 ч.ч. силно кафе еспресо и го запазете топло. Разбийте жълтъците със захарта много добре, до получаване на пухкав крем. Долейте при непрекъснато разбиване еспресото. Разпределете римското кафе в чаши...
Кафе ТирамисуКафе Тирамису
29 Август
Подредете бишкотите изправени в чашата по стените. Долейте малко сварено кафе, а след него, топчица сладолед, малко разбита сметана, захар и ликьор. Отгоре настържете малко шоколад и поръсете с щопка какао. Поднесете...
Арабско кафеАрабско кафе
10 Май
Сложете водата да се загрее на котлона в съд и малко преди да кипне сложете всички съставки. Сварете кафето, като го кипнете няколко пъти, оттегляйки го от котлона всеки път, когато стигне до ръба на джезвето. Сипете...
Айс-КафеАйс-Кафе
25 Май
Сладоледът се сипва в конусовидна лонгдринк чаша. Внимателно върху него се излива кафето. Гарнира се с калпак от сметана и настъргания черен шоколад....
Кафе ЕнергияКафе Енергия
24 Юни
1
Сварете кафе - еспресо или шварц. С миксер разбийте яйцето, ваниловата захар и сметаната. Изсипете сместа в продълговата стъклена чаша, долейте с кафе без да разбърквате и поднесете топло....
Портокалово кафеПортокалово кафе
23 Юни
Сипете една чаша кафе. Прибавете портокаловия ликьор, захарта и разбъркайте. Сервирайте с резенче лимон....
Крем кафеКрем кафе
20 Май
На водна баня се разбива захарта и 2 жълтъка. Когато станат пухкави и побелеят, се прибавя охладено ароматично и силно кафе и сметаната. Продължава да се вари на водна баня, като се бърка непрекъснато, докато се образува...
Кафе МокачиноКафе Мокачино
23 Ноем.
Разтопете шоколада и захарта заедно на водна баня, като внимавате да не загорят. Бавно сипете към тях горещата вода при непрекъснато биене с тел и оставете да поври за 3 минути при непрекъснато бъркане. Прибавете...
Кафе КарамелКафе Карамел
08 Март
Сварете кафето заедно с 1 пръчка канела в него. Карамелизирайте захарта в съд на котлона и добавете постепенно горещото кафе и бъркайте, докато карамела се разтвори. Оставете настрана. Прясното мляко, което е добре охладено...