Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Консервиране на зелен бобКонсервиране на зелен боб
20 Ноем.
6
Измийте добре зеления фасул, почистете го и го нарежете на парчена по около 2-3 см. Изсипете в буркан от 800 мл и подправете със солта....
Консервиране на печени чушкиКонсервиране на печени чушки
17 Януари
Нареждате ги в голяма тенджера с вода и ги варите за 10 мин. след завиране на водата. Изваждате бурканчетата с щипка и ги обръщате с капачката надолу за 12 часа. Съхранявате печените чушки на тъмно и хладно място....
Консервиране на зелени доматиКонсервиране на зелени домати
11 Януари
Измийте доматите и ги нарежете на полумесеци или на филийки. Нарежете морковите или ги настържете. Разпределете ги в два средно големи буркана....
Консервиране на домати за готвенеКонсервиране на домати за готвене
07 Февр.
Рецептата за Консервиране на домати за готвене е изпълнена....
Консервиране на коприва в бурканиКонсервиране на коприва в буркани
03 Април
Готовите буркани съхранявайте на тъмно....
Консервиране на люти чушлета (шипка)Консервиране на люти чушлета (шипка)
10 Януари
Нарежете копъра на ситно и обелените скилидки чесън на по две. Напукайте чушлетата на котлон или скара от двете страни, но не прекалявайте....
Киселец на фурнаКиселец на фурна
13 Април
Изчистете, измийте и нарежете киселеца. Сложете да се свари в подсолена вода. Отцедете от течността киселеца и го прехвърлете в подходящ съд. Залейте го със сос....
Съвети за консервиране на спанак, лапад и киселецСъвети за консервиране на спанак, лапад и киселец
22 Май
3
Има и още един начин за консервирането на тези зелени вкусотии. Без значение дали правите лапад, спанак или киселец, формулата е една и съща – резултатът също е отличен, както при горното предложение....
Как да съхраняваме и консервираме киселец?Как да съхраняваме и консервираме киселец?
02 Март
Друг вариант за съхранение на киселеца е да задушите листата в малко масло. Замразете това пюре, за да го добавяте към супи или яхнии на по-късен етап. Вариант е и да консервирате киселеца в буркани....
Киселец с яйца на фурнаКиселец с яйца на фурна
16 Май
Нарязаният на филийки лук се задушава в растителното масло. Прибавя се ситно нарязаният киселец и се залива с разтопеното масло, посолява се и се разбърква....
Блини с киселец на сачБлини с киселец на сач
10 Окт.
Намажете сача с мазнина и го сложете на котлона /трябва да е студен, за да не се пукне сачът/. Изпечете блините на умерен огън. Блините с киселец на сач са готови....
Киселец на фурна по селскиКиселец на фурна по селски
13 Юни
Почистваме киселеца от дръжките и го измиваме. Попарваме го за 1 минута с вряла вода и го нарязваме. В олио задушаваме нарязания лук, прибавяме киселеца, ориза и ситно нарязания магданоз....
Вкусна каша от киселец с кисело млякоВкусна каша от киселец с кисело мляко
28 Септ.
Вкусната каша от киселец с кисело мляко е готова....
Яйца с киселец и сметана на тиганЯйца с киселец и сметана на тиган
12 Април
В тиган се загрява олиото прибавя се нарязания на ситно лук и киселецът, лободата и спанакът се запържват за 1-2 минути, посолява се....
Лесен киселец на фурна по селскиЛесен киселец на фурна по селски
04 Август
Почистваме добре киселеца, нарязваме го на дребно и го варим в подсолена вода около 15 минути. Свареният киселец отцеждаме добре и разстиламе в предварително намазнена тава....
Ориз с лапад и киселец на фурнаОриз с лапад и киселец на фурна
07 Дек.
Към него прибавяме прясно набраните листа – лапад и киселец, нарязани на ситно. Овкусяваме с джоджен – 2 с.л. сушен стрит или 4-5 пресни стръка; ½ ч.л. черен пипер, 1 кафена лъжичка джинджифил на прах....
Пилешко с булгур и киселец на фурнаПилешко с булгур и киселец на фурна
05 Май
1
Сложете да се пече в загрята на 180°С фурна за 40 минути. Сервирайте пилешкото с булгур и киселец, поръсено с пресен магданоз....
Няколко идеи за консервирани кисели краставичкиНяколко идеи за консервирани кисели краставички
24 Септ.
Кисели краставички с варене Необходими продукти: Корнишони, Лук, 1 с.л. сол, Дафинов лист, ½ ч.л. захар, Оцет, Копър, Черен пипер Начин на приготвяне: Отново нареждате краставиците в компотен буркан и предварително...
Киселец с яйцаКиселец с яйца
29 Януари
Първо измиваме старателно киселеца, след което го нарязваме и слагаме да се попари с 3-4 супени лъжици олио и ситно нарязаният магданоз....
Киселец с млякоКиселец с мляко
21 Август
Почистваме киселеца и го слагаме да се вари в подсолена вода за около 15 минути. Отцеждаме го и го нарязваме на ситно....
Консервиране на патладжаниКонсервиране на патладжани
17 Август
Патладжаните можем да консервираме по доста различни начини. Започваме с патладжан в доматен сок, който можете да затворите в буркани....
Консервиране на черешиКонсервиране на череши
06 Юни
Сладкото от череши също е традиционен начин за консервиране на тези вкусни плодове....
Консервиране на рибаКонсервиране на риба
11 Май
3
Можете да я консервирате и дълго време да се наслаждавате на вкуса й. За консервиране са подходящи всички видове риби – морски, речни и от езера....
Консервиране на маслиниКонсервиране на маслини
10 Дек.
Има много традиционни методи за консервиране на храни, които ограничават енергийните суровини и намаляват въглеродния отпечатък....
Консервиране на морковиКонсервиране на моркови
01 Окт.
1
Лесен начин за съхраняване на морковите е консервирането. От морковите могат да се приготвят нектари, туршии, както и могат да се замразят във фризера. Има един универсален метод за консервиране на моркови....