Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Консервиране на зелен бобИзмийте добре зеления фасул, почистете го и го нарежете на парчена по около 2-3 см.
Изсипете в буркан от 800 мл и подправете със солта....
20 Ноем.
6
Консервиране на печени чушкиНареждате ги в голяма тенджера с вода и ги варите за 10 мин. след завиране на водата.
Изваждате бурканчетата с щипка и ги обръщате с капачката надолу за 12 часа.
Съхранявате печените чушки на тъмно и хладно място....
17 Януари
Консервиране на зелени доматиИзмийте доматите и ги нарежете на полумесеци или на филийки.
Нарежете морковите или ги настържете.
Разпределете ги в два средно големи буркана....
11 Януари
Консервиране на домати за готвенеРецептата за Консервиране на домати за готвене е изпълнена....
07 Февр.
Консервиране на люти чушлета (шипка)Нарежете копъра на ситно и обелените скилидки чесън на по две.
Напукайте чушлетата на котлон или скара от двете страни, но не прекалявайте....
10 Януари
Лапад на фурнаПочистеният, измит и нарязан на ситно лапад се задушава в част от мазнината, като се поръсва от време на време с брашно и сол и се разбърква....
11 Окт.
Лапад на фурнаПочистеният, измит и нарязан на ситно лапад се задушава в част от мазнината, като се поръсва от време на време с брашно и сол и се разбърква....
11 Окт.
Лапад с булгур на фурнаИзмийте лапада и го попарете за кратко в подсолена вряла вода. Извадете го, оставете го за кратко да се охлади и го накълцайте на ситно.
В тиган се загрява зехтинът. В него се запържва ситно нарязаният пресен лук....
30 Април
Лапад с ориз на фурнаВръщане обратно във фурната до изпичане на яйцето.
Лападът с ориз на фурна е много вкусен....
07 Февр.
Лапад с ориз на фурнаРазбъркваме и заливаме лапада и ориза. Печем запеканката във фурна с горно нагряване до готовност на заливката....
29 Ноем.
Съвети за консервиране на спанак, лапад и киселецИма и още един начин за консервирането на тези зелени вкусотии. Без значение дали правите лапад, спанак или киселец, формулата е една и съща – резултатът също е отличен, както при горното предложение....
22 Май
3
Сарми от лапад на фурнаПоръсвате с черен пипер, добавяте ситно нарязаните зелени подправки, посолявате на вкус и разбърквате. Почиствате листата от лапада и твърдите жили и ги попарвате в подсолена вода....
18 Януари
Риба с лапад на жарРибките се измиват и се посоляват, след което заедно със сланината, нарязана на парченца, и ситно нарязаните магданоз и джоджен се увиват в листата от лапада....
26 Април
Макарони с лапад на фурнаМалко преди края се прибавя почистен и нарязан лапад, за да се попари.
В загрято олио се задушава ситно нарязана глава лук. Поръсва се със сол и черен пипер....
25 Март
1
Баница с лапад на ЗвездевВключваме фурната на 180 градуса и я оставяме да се загрява. Пускаме лапада във вряла вода за кратко, след което го обливаме със студена вода и го оставяме да се отцеди от течността....
06 Юли
Свинско с лапад на фурнаЩом омекнат добавете почистения и нарязан лапад и долейте малко вода. Добавете подправки и изчакайте, докато течността се поизпари.
Сипете зеленчуковата смес към свинското и разбъркайте....
16 Април
1
Кюфтета с лапад на фурнаПоднесете кюфтетата с лапад на фурна с гарнитура от сварен ориз и зеленчуци....
24 Май
Риба с лапад на жарРибките се измиват и се посоляват, след което заедно със сланината, нарязана на парченца, и ситно нарязаните магданоз и джоджен се увиват в листата от лапада....
26 Април
Сарми от лапад на фурнаПоръсете черен пипер, добавете ситно нарязаните зелени подправки, посолете на вкус и добре объркайте.
Почистете листата лапад от твърдите жили и ги попарете в гореща вода за кратко....
12 Март
Агнешко с лапад и ориз на манджаГотвим агнешкото с лапад до готовност на ориза.
Агнешкото с лапад и ориз е чудесно за обяд или вечеря....
07 Май
Ориз с лапад и киселец на фурнаКъм него прибавяме прясно набраните листа – лапад и киселец, нарязани на ситно.
Овкусяваме с джоджен – 2 с.л. сушен стрит или 4-5 пресни стръка; ½ ч.л. черен пипер, 1 кафена лъжичка джинджифил на прах....
07 Дек.
Ориз с Лапад и Коприва на ФурнаЛападът се измива, почиства от жилките и също се нарязва.
Морковът се нарязва на полумесеци, чушката на ситно, доматът на кубчета, скилидките чесън на тънки филийки, джодженът и девесилът се наситняват....
05 Август
1