Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Консервиране на зелен бобИзмийте добре зеления фасул, почистете го и го нарежете на парчена по около 2-3 см.
Изсипете в буркан от 800 мл и подправете със солта....
20 Ноем.
6
Консервиране на зелени доматиИзмийте доматите и ги нарежете на полумесеци или на филийки.
Нарежете морковите или ги настържете.
Разпределете ги в два средно големи буркана....
11 Януари
Консервиране на печени чушкиНареждате ги в голяма тенджера с вода и ги варите за 10 мин. след завиране на водата.
Изваждате бурканчетата с щипка и ги обръщате с капачката надолу за 12 часа.
Съхранявате печените чушки на тъмно и хладно място....
17 Януари
Консервиране на домати за готвенеРецептата за Консервиране на домати за готвене е изпълнена....
07 Февр.
Консервиране на люти чушлета (шипка)Нарежете копъра на ситно и обелените скилидки чесън на по две.
Напукайте чушлетата на котлон или скара от двете страни, но не прекалявайте....
10 Януари
Съхранение и консервиране на боб, грах и лещаЗелен фасул
Зеленият фасул се консервира. Той не бива да е престоял прекалено дълго преди да започнете процеса на консервиране....
28 Май
ГрахГрахът е първия зеленчук, който започва да се консервира в кутии. Освен консервиран, той може и да се замразява. Подчертава вкуса на ястия с месо и картофи....
05 Март
2
Консервиране на морковиЛесен начин за съхраняване на морковите е консервирането. От морковите могат да се приготвят нектари, туршии, както и могат да се замразят във фризера.
Има един универсален метод за консервиране на моркови....
01 Окт.
1
Консервиране на гювечНачините на консервиране на зеленчуци за гювеч са два – замразяване и стерилизиране. Най-важното е да знаете от кои зеленчуци се приготвя гювечът, за да ги консервирате за зимата....
26 Септ.
Технологията на консервиранеНадали можем днес да си представим времето, когато консервирането все още не е било открито, защото именно чрез технологията на консервиране можем да запазим продуктите си за много по-дълго време и да приемаме плодове...
10 Септ.
Консервиране на патладжаниПатладжаните можем да консервираме по доста различни начини. Започваме с патладжан в доматен сок, който можете да затворите в буркани....
17 Август
Консервиране на черешиСладкото от череши също е традиционен начин за консервиране на тези вкусни плодове....
06 Юни
Консервиране на рибаМожете да я консервирате и дълго време да се наслаждавате на вкуса й.
За консервиране са подходящи всички видове риби – морски, речни и от езера....
11 Май
3
Консервиране на маслиниИма много традиционни методи за консервиране на храни, които ограничават енергийните суровини и намаляват въглеродния отпечатък....
10 Дек.
Зелен грах на фурнаДобавете сол и черен пипер на вкус.
Разбийте яйцата с киселото мляко и щипка сода.
Залейте върху граха и сложете ястието да се пече в предварително загряна умерена фурна за около 15-20 минути....
09 Март
Консервиране на лозови листаАко искате цяла зима да се наслаждавате на вкуса на лозовите листа и да ги използвате за вкусни и свежи ястия, консервирайте ги по желан от вас начин.
Съществуват няколко метода за консервиране на лозови листа....
11 Юли
Консервиране на нераздробено месоДостатъчно е да имате цяло парче месо, което да консервирате, без да разрязвате на части.
За да направите сами консервирано месо, трябва да използвате само много прясно и качествено месо....
03 Март
1
Тънкости при готвенето на грахОсновният проблем на домакините е свързан с това какво да се сготви. Да приготвиш ястието не е кой знае каква трудност, но е изключително сложно да измислиш какво да направиш, особено за домакините, които готвят всекидневно...
18 Януари
Съвети при отглеждането на грахГрахът е едно от първите растения, които садим на пролет. А вкусът на домашно отгледан грах не може да сравни с този на купешкия от магазина.
Засадете граха в първия възможен момент, в който можете да работите по земята...
27 Юни
Грах с кюфтенца на фурнаГрахът с картофи се поставя във фурна и се пече на 200 градуса, около 45 минути. Когато е готов, се поръсва с нарязан на ситно магданоз.
Грахът с кюфтенца на фурна е много вкусен....
02 Май
Пиле с грах на фурнаОставяме го да се допече около 30-40 мин на 200 градуса в загрята фурна. Печем до готовност, на вентилатор, отгоре и отдолу.
Ястието ни е готово! По желание можем да поръсим с пресен магданоз!
Бон Апети!...
11 Юли