Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Консервиране на зелени доматиКонсервиране на зелени домати
11 Януари
Измийте доматите и ги нарежете на полумесеци или на филийки. Нарежете морковите или ги настържете. Разпределете ги в два средно големи буркана....
Консервиране на печени чушкиКонсервиране на печени чушки
17 Януари
Нареждате ги в голяма тенджера с вода и ги варите за 10 мин. след завиране на водата. Изваждате бурканчетата с щипка и ги обръщате с капачката надолу за 12 часа. Съхранявате печените чушки на тъмно и хладно място....
Консервиране на зелен бобКонсервиране на зелен боб
20 Ноем.
6
Измийте добре зеления фасул, почистете го и го нарежете на парчена по около 2-3 см. Изсипете в буркан от 800 мл и подправете със солта....
Консервиране на люти чушлета (шипка)Консервиране на люти чушлета (шипка)
10 Януари
Нарежете копъра на ситно и обелените скилидки чесън на по две. Напукайте чушлетата на котлон или скара от двете страни, но не прекалявайте....
Консервиране на домати за готвенеКонсервиране на домати за готвене
07 Февр.
Рецептата за Консервиране на домати за готвене е изпълнена....
Консервиране на коприва в бурканиКонсервиране на коприва в буркани
03 Април
Готовите буркани съхранявайте на тъмно....
Консервиране и съхранение на прясно зелеКонсервиране и съхранение на прясно зеле
30 Окт.
Зелето е листен зеленчук, който е популярна съставка в супи, яхнии, гювечи и салати. Зелевите сортове са категоризирани главно по форма и сезон, въпреки че в някои части на страната те могат да се отглеждат целогодишно...
Технологията на консервиранеТехнологията на консервиране
10 Септ.
Надали можем днес да си представим времето, когато консервирането все още не е било открито, защото именно чрез технологията на консервиране можем да запазим продуктите си за много по-дълго време и да приемаме плодове...
Консервиране на маслиниКонсервиране на маслини
10 Дек.
Има много традиционни методи за консервиране на храни, които ограничават енергийните суровини и намаляват въглеродния отпечатък....
Консервиране на патладжаниКонсервиране на патладжани
17 Август
Патладжаните можем да консервираме по доста различни начини. Започваме с патладжан в доматен сок, който можете да затворите в буркани....
Консервиране на черешиКонсервиране на череши
06 Юни
Сладкото от череши също е традиционен начин за консервиране на тези вкусни плодове....
Консервиране на гювечКонсервиране на гювеч
26 Септ.
Начините на консервиране на зеленчуци за гювеч са два – замразяване и стерилизиране. Най-важното е да знаете от кои зеленчуци се приготвя гювечът, за да ги консервирате за зимата....
Консервиране на морковиКонсервиране на моркови
01 Окт.
1
Лесен начин за съхраняване на морковите е консервирането. От морковите могат да се приготвят нектари, туршии, както и могат да се замразят във фризера. Има един универсален метод за консервиране на моркови....
Консервиране на рибаКонсервиране на риба
11 Май
3
Можете да я консервирате и дълго време да се наслаждавате на вкуса й. За консервиране са подходящи всички видове риби – морски, речни и от езера....
Консервиране на нераздробено месоКонсервиране на нераздробено месо
03 Март
1
Достатъчно е да имате цяло парче месо, което да консервирате, без да разрязвате на части. За да направите сами консервирано месо, трябва да използвате само много прясно и качествено месо....
Консервиране на лозови листаКонсервиране на лозови листа
11 Юли
Ако искате цяла зима да се наслаждавате на вкуса на лозовите листа и да ги използвате за вкусни и свежи ястия, консервирайте ги по желан от вас начин. Съществуват няколко метода за консервиране на лозови листа....
Консервиране на чери доматиКонсервиране на чери домати
04 Януари
2
Виж още как се консервират домати в буркани....
ЗелеЗеле
06 Април
1
Зелето е член на семейство Кръстоцветни, чиито членове са също къдравото зеле, броколи и брюкселско зеле. Зелето има кръгла форма и се състои от слоеве листа. Зелето има дълга история на употреба както като храна, така...
Постно зеле на фурнаПостно зеле на фурна
29 Април
2
Ястието се готви на 200 градуса за около 60 минути, след което капакът на гювеча се отстранява, зелето се разбърква и се запича за още 10 минути....
Задушено зеле на фурнаЗадушено зеле на фурна
24 Март
Разбърква се отново и се пече 30 минути на 200 градуса. Сервира се топло или студено....
Кисело зеле на фурнаКисело зеле на фурна
05 Дек.
4
Нарязвате зелката и я запържвате във врящото олио. После поръсвате червения пипер и подправяте с дафиновите листа, черния пипер и бахара. Разбърквате и прехвърляте зелето в тавичка. Наливате равни количества зелев...
Прясно зеле на фурнаПрясно зеле на фурна
04 Окт.
Прехвърля се в тавичка и печем на умерена фурна. 170 градуса за 50-60 минути, докато течността изври и остане на мазнина. Прясното зеле на фурна се сервира поръсено с пресен магданоз....
Брюкселско зеле на фурнаБрюкселско зеле на фурна
15 Окт.
3
За да бъде още по вкусно отгоре можете да поръсите с орехи, а почитателите на пикантната храна, могат да сложат люти чушлета....
Прясно зеле на фурнаПрясно зеле на фурна
24 Юли
Смесете всичко със сварената в подсолена вода и нарязана на ситно зелка и изсипете сместа във формичка, намазана с мазнина. Покрийте я с капак и варете ястието 2 часа на водна баня в умерена фурна....
Червено зеле на салатаЧервено зеле на салата
20 Юли
Зелето се нарязва на ивички (жулиен) и се задушава заедно с дребно нарязания лук в растителното масло. Прибавят се обелените и нарязани на кубчета ябълки, карамфилът, виното и сокът от гроздето....