Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Консервиране на зелени доматиИзмийте доматите и ги нарежете на полумесеци или на филийки.
Нарежете морковите или ги настържете.
Разпределете ги в два средно големи буркана....
11 Януари
Консервиране на печени чушкиНареждате ги в голяма тенджера с вода и ги варите за 10 мин. след завиране на водата.
Изваждате бурканчетата с щипка и ги обръщате с капачката надолу за 12 часа.
Съхранявате печените чушки на тъмно и хладно място....
17 Януари
Консервиране на зелен бобИзмийте добре зеления фасул, почистете го и го нарежете на парчена по около 2-3 см.
Изсипете в буркан от 800 мл и подправете със солта....
20 Ноем.
6
Консервиране на люти чушлета (шипка)Нарежете копъра на ситно и обелените скилидки чесън на по две.
Напукайте чушлетата на котлон или скара от двете страни, но не прекалявайте....
10 Януари
Консервиране на домати за готвенеРецептата за Консервиране на домати за готвене е изпълнена....
07 Февр.
Консервиране и съхранение на прясно зелеЗелето е листен зеленчук, който е популярна съставка в супи, яхнии, гювечи и салати. Зелевите сортове са категоризирани главно по форма и сезон, въпреки че в някои части на страната те могат да се отглеждат целогодишно...
30 Окт.
Технологията на консервиранеНадали можем днес да си представим времето, когато консервирането все още не е било открито, защото именно чрез технологията на консервиране можем да запазим продуктите си за много по-дълго време и да приемаме плодове...
10 Септ.
Консервиране на маслиниИма много традиционни методи за консервиране на храни, които ограничават енергийните суровини и намаляват въглеродния отпечатък....
10 Дек.
Консервиране на патладжаниПатладжаните можем да консервираме по доста различни начини. Започваме с патладжан в доматен сок, който можете да затворите в буркани....
17 Август
Консервиране на черешиСладкото от череши също е традиционен начин за консервиране на тези вкусни плодове....
06 Юни
Консервиране на гювечНачините на консервиране на зеленчуци за гювеч са два – замразяване и стерилизиране. Най-важното е да знаете от кои зеленчуци се приготвя гювечът, за да ги консервирате за зимата....
26 Септ.
Консервиране на морковиЛесен начин за съхраняване на морковите е консервирането. От морковите могат да се приготвят нектари, туршии, както и могат да се замразят във фризера.
Има един универсален метод за консервиране на моркови....
01 Окт.
1
Консервиране на рибаМожете да я консервирате и дълго време да се наслаждавате на вкуса й.
За консервиране са подходящи всички видове риби – морски, речни и от езера....
11 Май
3
Консервиране на нераздробено месоДостатъчно е да имате цяло парче месо, което да консервирате, без да разрязвате на части.
За да направите сами консервирано месо, трябва да използвате само много прясно и качествено месо....
03 Март
1
Консервиране на лозови листаАко искате цяла зима да се наслаждавате на вкуса на лозовите листа и да ги използвате за вкусни и свежи ястия, консервирайте ги по желан от вас начин.
Съществуват няколко метода за консервиране на лозови листа....
11 Юли
ЗелеЗелето е член на семейство Кръстоцветни, чиито членове са също къдравото зеле, броколи и брюкселско зеле. Зелето има кръгла форма и се състои от слоеве листа.
Зелето има дълга история на употреба както като храна, така...
06 Април
1
Постно зеле на фурнаЯстието се готви на 200 градуса за около 60 минути, след което капакът на гювеча се отстранява, зелето се разбърква и се запича за още 10 минути....
29 Април
2
Задушено зеле на фурнаРазбърква се отново и се пече 30 минути на 200 градуса. Сервира се топло или студено....
24 Март
Кисело зеле на фурнаНарязвате зелката и я запържвате във врящото олио.
После поръсвате червения пипер и подправяте с дафиновите листа, черния пипер и бахара.
Разбърквате и прехвърляте зелето в тавичка.
Наливате равни количества зелев...
05 Дек.
4
Прясно зеле на фурнаПрехвърля се в тавичка и печем на умерена фурна. 170 градуса за 50-60 минути, докато течността изври и остане на мазнина.
Прясното зеле на фурна се сервира поръсено с пресен магданоз....
04 Окт.
Брюкселско зеле на фурнаЗа да бъде още по вкусно отгоре можете да поръсите с орехи, а почитателите на пикантната храна, могат да сложат люти чушлета....
15 Окт.
3
Прясно зеле на фурнаСмесете всичко със сварената в подсолена вода и нарязана на ситно зелка и изсипете сместа във формичка, намазана с мазнина.
Покрийте я с капак и варете ястието 2 часа на водна баня в умерена фурна....
24 Юли
Червено зеле на салатаЗелето се нарязва на ивички (жулиен) и се задушава заедно с дребно нарязания лук в растителното масло.
Прибавят се обелените и нарязани на кубчета ябълки, карамфилът, виното и сокът от гроздето....
20 Юли