Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Българите оглавиха класация за консумация на хлябБългарите оглавиха класация за консумация на хляб
29 Март
Българските потребители заеха първо място в класация за най-големите консуматори на хляб в Европа. Средно за една година един човек у нас изяжда по 95 килограма хляб. Челно място е заел и родният бизнес по производство...
Туршия за бърза консумацияТуршия за бърза консумация
09 Окт.
1
Оставя се на хладно. След 4-5 дена туршията е готова за консумация. Има трайност около месец....
Кьопоолу за бърза консумацияКьопоолу за бърза консумация
28 Дек.
Кьопоолуто за бърза консумация е готово. Източник: Ралица Николаева...
Хляб на конциХляб на конци
11 Март
Загряваме фурната на 180°C и слагаме хляба да се пече. Като придобие хубава златиста коричка, изваждаме и охлаждаме върху решетка. Пухкавият хляб на конци е готов....
Хляб на сачХляб на сач
08 Февр.
След като сме си ги оформели, оставяме на страна да почиват. Слагаме решетката на дъното на фурната, нагласяме на 250 °C и поставяме сача....
Хляб на фурнаХляб на фурна
23 Юни
Пече до получаване на кафеникав загар....
Хляб на фурнаХляб на фурна
23 Юни
Пече до получаване на кафеникав загар....
Домашна лютеница за директна консумацияДомашна лютеница за директна консумация
28 Август
2
Нарязваме на ситно чесъна и добавяме към пюрето. След като обелим чушките с патладжана, ги нарязваме на дребно и пасирам до желаната големина предпочитам по-едросмяла лютеница....
Мариновани тиквички за дълга консумацияМариновани тиквички за дълга консумация
27 Юли
Изпечете ги на скара, но не много (по хрупкави е по-добре). Обелете чесъна и нарежете на филийки или пасирайте за по-наситен вкус. Прибавете към него захарта, оцета, олиото и наситнения копър....
Мариновани патладжани за бърза консумацияМариновани патладжани за бърза консумация
06 Май
Извадете и сервирайте вашите мариновани патладжани за бърза консумация....
Претъпкано зеле за бърза консумацияПретъпкано зеле за бърза консумация
18 Окт.
1
Не е зле да си ги приготвите за бърза консумация. Трябват ви кофа, леген, дъска за рязане, остър нож и здрави ръце. Разполовете зелките и почистете от кочана. Режете ги на тънки ивици....
Чорбаджийски чушки за бърза консумацияЧорбаджийски чушки за бърза консумация
19 Окт.
Чорбаджийските чушки за бърза консумация са готови....
Пукани чушлета за бърза консумацияПукани чушлета за бърза консумация
13 Септ.
Пуканите чушлета за бърза консумация са чудни!...
Мариновани чушки за бърза консумацияМариновани чушки за бърза консумация
01 Септ.
Поставя се на котлона да заври и пущаме срязаните чушки, да се бланшират за 5 минути. Изваждат се с решетъчна лъжица в чиния, отгоре с парченца от чесъна. Поднасяме към Кюфтета с моркови или друго ястие....
Кисело зеле за бърза консумацияКисело зеле за бърза консумация
19 Окт.
Нарязвате го на дребно и го посолявате като за салата. Омачквате го хубаво с ръце. Настъргвате моркова и го добавяте към зелето. Обърквате хубаво. Слагате зелето в пластмасова кофичка и го притискате с ръце....
Маринована сиврия за бърза консумацияМаринована сиврия за бърза консумация
14 Юли
Измийте чушките, подсушете ги и ги набодете с нож на няколко места. Цепнете и връхчетата на всяка чушка. Загрейте сух тиган и запечете чушките от всяка страна за малко само колкото да се напукат тук-там....
Салата Ропотамо за директна консумацияСалата Ропотамо за директна консумация
01 Дек.
Салатата Ропотамо за директна консумация е готова....
Селски Хляб на пещСелски Хляб на пещ
09 Дек.
Когато е добре загрята, си поставяме хляба с помощта на лопатата в пещта и веднага затваряме вратичката. Оставяме за около час-час и половина да се пече....
Пухкав хляб на рулцаПухкав хляб на рулца
18 Юни
След това разрязваме тестото на 3 части. Всяка част оформяме на топка и разточваме на кора.Подвиваме две успоредни страни навътре, а след това подхващаме от едната неподгъната страна и навиваме на рулца....
Соден хляб на сачСоден хляб на сач
08 Февр.
За да поставим соденият хляб на сача, първо поставяме самият сач на дъното на фурната, пускаме я на горен и долен реотан на 250 °C. След като се е загрял сачът, поставяме малката питка и печем до готовност....
Питки (хляб) на тиганПитки (хляб) на тиган
25 Юли
Този вкусен хляб на тиган се консумира, докато е още топъл и дори горещ. Става тройно по-вкусен, ако намажете пърленките с малко масълце....
Сладки гевреци във формата на хлябСладки гевреци във формата на хляб
11 Май
Опитайте и се насладете на тези сладки гевреци във формата на хляб!...
Люти чушлета рибки за бърза консумацияЛюти чушлета рибки за бърза консумация
14 Окт.
Лютите чушлета рибки за бърза консумация са готови....
Сладко от боровинки за директна консумацияСладко от боровинки за директна консумация
07 Дек.
Измийте боровинките и ги сложете в малка тенджера. Добавете захарта и лимоновия сок. Изчакайте да заври и намалете котлона. Варете до желаната гъстота. За да сте сигурни, че е гъсто, гребнете една лъжичка, оставете...
Мариновани люти чушки за бърза консумацияМариновани люти чушки за бърза консумация
08 Септ.
След една нощ престой маринованите чушки са готови за консумация....