Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Българите оглавиха класация за консумация на хлябБългарските потребители заеха първо място в класация за най-големите консуматори на хляб в Европа. Средно за една година един човек у нас изяжда по 95 килограма хляб.
Челно място е заел и родният бизнес по производство...
29 Март
Туршия за бърза консумацияОставя се на хладно. След 4-5 дена туршията е готова за консумация. Има трайност около месец....
09 Окт.
1
Кьопоолу за бърза консумацияКьопоолуто за бърза консумация е готово.
Източник: Ралица Николаева...
28 Дек.
Хляб на конциЗагряваме фурната на 180°C и слагаме хляба да се пече.
Като придобие хубава златиста коричка, изваждаме и охлаждаме върху решетка.
Пухкавият хляб на конци е готов....
11 Март
Хляб на сачСлед като сме си ги оформели, оставяме на страна да почиват.
Слагаме решетката на дъното на фурната, нагласяме на 250 °C и поставяме сача....
08 Февр.
Домашна лютеница за директна консумацияНарязваме на ситно чесъна и добавяме към пюрето. След като обелим чушките с патладжана, ги нарязваме на дребно и пасирам до желаната големина предпочитам по-едросмяла лютеница....
28 Август
2
Мариновани тиквички за дълга консумацияИзпечете ги на скара, но не много (по хрупкави е по-добре).
Обелете чесъна и нарежете на филийки или пасирайте за по-наситен вкус. Прибавете към него захарта, оцета, олиото и наситнения копър....
27 Юли
Мариновани патладжани за бърза консумацияИзвадете и сервирайте вашите мариновани патладжани за бърза консумация....
06 Май
Претъпкано зеле за бърза консумацияНе е зле да си ги приготвите за бърза консумация. Трябват ви кофа, леген, дъска за рязане, остър нож и здрави ръце.
Разполовете зелките и почистете от кочана. Режете ги на тънки ивици....
18 Окт.
1
Мариновани чушки за бърза консумацияПоставя се на котлона да заври и пущаме срязаните чушки, да се бланшират за 5 минути.
Изваждат се с решетъчна лъжица в чиния, отгоре с парченца от чесъна.
Поднасяме към Кюфтета с моркови или друго ястие....
01 Септ.
Кисело зеле за бърза консумацияНарязвате го на дребно и го посолявате като за салата. Омачквате го хубаво с ръце.
Настъргвате моркова и го добавяте към зелето. Обърквате хубаво.
Слагате зелето в пластмасова кофичка и го притискате с ръце....
19 Окт.
Маринована сиврия за бърза консумацияИзмийте чушките, подсушете ги и ги набодете с нож на няколко места. Цепнете и връхчетата на всяка чушка.
Загрейте сух тиган и запечете чушките от всяка страна за малко само колкото да се напукат тук-там....
14 Юли
Селски Хляб на пещКогато е добре загрята, си поставяме хляба с помощта на лопатата в пещта и веднага затваряме вратичката.
Оставяме за около час-час и половина да се пече....
09 Дек.
Пухкав хляб на рулцаСлед това разрязваме тестото на 3 части. Всяка част оформяме на топка и разточваме на кора.Подвиваме две успоредни страни навътре, а след това подхващаме от едната неподгъната страна и навиваме на рулца....
18 Юни
Соден хляб на сачЗа да поставим соденият хляб на сача, първо поставяме самият сач на дъното на фурната, пускаме я на горен и долен реотан на 250 °C.
След като се е загрял сачът, поставяме малката питка и печем до готовност....
08 Февр.
Питки (хляб) на тиганТози вкусен хляб на тиган се консумира, докато е още топъл и дори горещ.
Става тройно по-вкусен, ако намажете пърленките с малко масълце....
25 Юли
Сладки гевреци във формата на хлябОпитайте и се насладете на тези сладки гевреци във формата на хляб!...
11 Май
Сладко от боровинки за директна консумацияИзмийте боровинките и ги сложете в малка тенджера.
Добавете захарта и лимоновия сок. Изчакайте да заври и намалете котлона. Варете до желаната гъстота.
За да сте сигурни, че е гъсто, гребнете една лъжичка, оставете...
07 Дек.
Мариновани люти чушки за бърза консумацияСлед една нощ престой маринованите чушки са готови за консумация....
08 Септ.