Gotvach.bg»Статии»Консумацията на месо
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
За и против консумацията на месоЛипсата на органични аминокиселини, които получаваме от месото, не може да бъде компенсирана с нищо. А от това зависи не само здравето, но и красотата ни.
Много холивудски звезди са се отказали от месото, но продължават...
1
Солидни доводи СРЕЩУ консумацията на месо
Според доклад на ООН консумацията на месо е един от най-големите фактори за екологични проблеми....
Солидни доводи ЗА консумацията на месо
Месото е противоречива част от диетата. Според някои - полезно е единствено птичето месо, а червеното трябва да се избягва с цената на живота.
Други пък са на обратното мнение –пилешкото съдържа огромно количество...
Консумацията на месо е опасна през лятото
Наложително е хората с такъв проблем да ограничат консумацията на храни като бамя, зелен боб и бобови растения....
Европейците се стреснаха, намалиха консумацията на месо
В докладите се казва още, че по-ниската консумация на месо ще повлияе положително на околната среда, тъй като с понижената консумация ще са нужни по-малко места за отглеждане на селскостопански животни....
За и Против консумацията на говеждо месо
Много хора смятат, че в България не се продава телешко месо, а само говеждо. Това се определя от ЕС с директива, в която пише, че „телешко“ може да има само месо от говеда на възраст до 12 месеца. Истинското телешко, за което...
Ново за вредата от консумацията на червено месо
Според данните честата консумация на червени меса и преработени меса увеличава лошия холестерол и повишава риска от запушването на жизненоважни кръвоносни съдове....
Състояния, при които се забранява консумацията на месо
Като контрапункт на необходимостта от консумацията на месо се излага становището, че то причинява едни от най-тежките видове отравяне, някои от тях със смъртен изход....
Предимства и недостатъци от консумацията на червено месо
Все повече хора по света и у нас спорят дали консумацията на месо е полезна или вредна. В тази статия ще поговорим по-конкретно за така нареченото червено месо и кои са плюсовете и минусите от неговата консумация....
Консумацията на месо застрашава флората и фауната на Земята
Биоразнообразието на Земята е сериозно застрашено заради консумацията на месо, казва ново проучване на Science of The Total Environment....
Рискове от консумация на недобре сготвено месо
Ценителите на добрата храна казват, че ястията с полусурово месо, известни като алангле, са ненадминати по вкусови качества в сравнение и всяко добре сготвено месо.
Наистина алангле специалитетите са по-сочни, носят...
След Великденския пост! Вижте правилото за консумация на месо
Дългият великденски пост за пречистване на организма ще ви донесе многобройни ползи, но само ако започнете правилно с консумацията на месо....
Колко често и в какви количества се препоръчва консумацията на червено месо?
Червеното месо предизвиква доста спорове сред диетолозите и лекарите. Смята се, че трябва да се ограничи до 450 г седмично, защото може да бъде вредно и дори опасно за здравето, предизвиквайки дори рак. Тук трябва да се...
Колко често и в какви количества се препоръча консумацията на червено месо?
Ето колко често и в какви количества се препоръча консумацията на червено месо.
Съществуват различни теории за това колко червено месо трябва да се яде....
Забраниха внасянето на свинско месо за лична консумация в България
Ето защо е забранено в България да се внасят свински деликатеси за лична консумация не само през границата с Румъния, но и от другите съседни държави....