Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Конфитюр с дюлиКонфитюр с дюли
06 Окт.
Измийте и обелете дюлите, почистете ги от семената, нарежете на резенчета и варете в сироп с малко захар /1 литър вода със 100 г захар/. Варенето продължава 20 минути. Извадете дюлите и ги наредете в буркани. Останалата...
Тиквен конфитюр с мандариниТиквен конфитюр с мандарини
01 Февр.
В тази смес се добавя останалата захар и конфитюрът се вари до сгъстяване. Добавя се маслото и готовият конфитюр се прелива в чисти сухи буркани, които се затварят веднага....
Конфитюр от малиниКонфитюр от малини
16 Юли
Сложете конфитюрът да се вари на слаб котлон. Докато се вари, обирайте пяната, която се отделя по повърхността....
Конфитюр от ревенКонфитюр от ревен
09 Юли
1
След като конфитюрът изстине, се разсипва в бурканчета, които се затварят с капачка и парче плат отгоре....
Конфитюр от боровинкиКонфитюр от боровинки
01 Май
Конфитюрът се разсипва в бурканчета. Конфитюрът от боровинки се стерилизира 5 мин....
Конфитюр от крушиКонфитюр от круши
27 Дек.
1
Разсипете още горещия конфитюр от круши в затоплени сухи буркани и ги затворете с капачките. Съхранявайте бурканчетата на сухо и хладно място готовият домашен конфитюр....
Конфитюр от ягодиКонфитюр от ягоди
14 Август
1
Сгъстения конфитюр от ягоди разсипете в затоплени сухи бурканчета. Затворете ги веднага и обърнете с капачките надолу....
Конфитюр за диабетициКонфитюр за диабетици
29 Август
1
Количеството на подсладителя, който ще използвате за конфитюр от 1 кг плодове, трябва да се равнява на 500 г захар. Измийте и подсушете плодовете, като отстраните костилките (ако имат)....
Конфитюр от пъпешКонфитюр от пъпеш
25 Август
3
Готовия горещ конфитюр от пъпеш разсипете в бурканчета, затворете ги веднага и ги обърнете с капачките надолу да изстинат. След това съхранявайте конфитюра от пъпеш на тъмно и хладно място....
Конфитюр от кестениКонфитюр от кестени
07 Юли
1
Поставете кестените в голяма тенджера. Залейте ги със студена вода, добавете солта и семената от резене и варете около 1 час (или до пълното омекване на кестените). Свалете от огъня, отцедете и оставате леко да се охладят...
Конфитюр от портокалиКонфитюр от портокали
08 Април
2
Готовият конфитюр разсипете в сухи и леко затоплени бурканчета. Затворете ги добре в сухи и предварително затоплени буркани....
Конфитюр от ЯбълкиКонфитюр от Ябълки
22 Ноем.
2
Разсипете горещия ябълков конфитюр в сухи, затоплени бурканчета, като отстраните канелата. Затворете ги и ги обърнете с капачките надолу. Съхранявайте на хладно....
Конфитюр от хинапКонфитюр от хинап
13 Януари
8
Налейте конфитюра в сухи буркани, затворете и обърнете докато са още горещи. Конфитюрът от хинап е готов....
Конфитюр от кайсииКонфитюр от кайсии
12 Август
2
Налейте конфитюра в сухи и затоплени бурканчета. Обърнете с капачката надолу и оставете да изстинат. Конфитюрът от кайсии е готов....
Конфитюр от аронияКонфитюр от арония
24 Ноем.
2
Варете конфитюра на слаб огън, докато хубаво се сгъсти. Накрая го разбъркайте с 1 с.л. лимонена киселина и го свалете от котлона. След 8-10 минути го разсипете в сухи и затоплени бурканчета, докато е още горещ....
Конфитюр от касисКонфитюр от касис
12 Август
Сипете всичко в тенджера, разбъркайте и оставете на умерен котлон да заври. Варете 5-10 минути. Прехвърлете в купа и оставете за 1 нощ в хладилник. Стерилизирайте 3 бурканчета от 200 г. Пасирайте плодовата смес. Варете...
Конфитюр от тикваКонфитюр от тиква
21 Юли
2
Конфитюрът ври докато сиропът се сгъсти като за сладко. Изстудява се набързо....
Конфитюр от сливиКонфитюр от сливи
01 Септ.
Готовия конфитюр се сипва в сухи, предварително загряти буркани....
Конфитюр от дюлиКонфитюр от дюли
18 Окт.
5
Конфитюрът се разпределя в сухи бурканчета, затварят се с капачки и се обръщат надолу. Оставят се така 24 часа на хладно място....
Конфитюр от гроздеКонфитюр от грозде
20 Септ.
Избира се подходящ сорт грозде /по възможност без семки/. Гроздето се измива, зърната се оронват от чепките, / а семките се изваждат с игла/. Приготвя се сироп от захарта и водата. Прибавят се зърната и се оставя...
Конфитюр от дюлиКонфитюр от дюли
18 Окт.
5
Конфитюрът се разпределя в сухи бурканчета, затварят се с капачки и се обръщат надолу. Оставят се така 24 часа на хладно място....
Конфитюр от гроздеКонфитюр от грозде
20 Септ.
Избира се подходящ сорт грозде /по възможност без семки/. Гроздето се измива, зърната се оронват от чепките, / а семките се изваждат с игла/. Приготвя се сироп от захарта и водата. Прибавят се зърната и се оставя...
Конфитюр от аронияКонфитюр от арония
24 Ноем.
2
Варете конфитюра на слаб огън, докато хубаво се сгъсти. Накрая го разбъркайте с 1 с.л. лимонена киселина и го свалете от котлона. След 8-10 минути го разсипете в сухи и затоплени бурканчета, докато е още горещ....
Конфитюр от кайсииКонфитюр от кайсии
12 Септ.
Може да ги начупите и кайсиевите ядки да добавите към бъдещия конфитюр от кайсии. Нарежете плодовете на малки кубчета и ги сипете в тенджера....
Конфитюр от кестениКонфитюр от кестени
07 Юли
1
Поставете кестените в голяма тенджера. Залейте ги със студена вода, добавете солта и семената от резене и варете около 1 час (или до пълното омекване на кестените). Свалете от огъня, отцедете и оставате леко да се охладят...