Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Конфитюр с дюлиИзмийте и обелете дюлите, почистете ги от семената, нарежете на резенчета и варете в сироп с малко захар /1 литър вода със 100 г захар/.
Варенето продължава 20 минути. Извадете дюлите и ги наредете в буркани. Останалата...
06 Окт.
Тиквен конфитюр с мандариниВ тази смес се добавя останалата захар и конфитюрът се вари до сгъстяване.
Добавя се маслото и готовият конфитюр се прелива в чисти сухи буркани, които се затварят веднага....
01 Февр.
Конфитюр от малиниСложете конфитюрът да се вари на слаб котлон. Докато се вари, обирайте пяната, която се отделя по повърхността....
16 Юли
Конфитюр от ревенСлед като конфитюрът изстине, се разсипва в бурканчета, които се затварят с капачка и парче плат отгоре....
09 Юли
1
Конфитюр от боровинкиКонфитюрът се разсипва в бурканчета.
Конфитюрът от боровинки се стерилизира 5 мин....
01 Май
Конфитюр от крушиРазсипете още горещия конфитюр от круши в затоплени сухи буркани и ги затворете с капачките. Съхранявайте бурканчетата на сухо и хладно място готовият домашен конфитюр....
27 Дек.
1
Конфитюр от ягодиСгъстения конфитюр от ягоди разсипете в затоплени сухи бурканчета.
Затворете ги веднага и обърнете с капачките надолу....
14 Август
1
Конфитюр за диабетициКоличеството на подсладителя, който ще използвате за конфитюр от 1 кг плодове, трябва да се равнява на 500 г захар.
Измийте и подсушете плодовете, като отстраните костилките (ако имат)....
29 Август
1
Конфитюр от пъпешГотовия горещ конфитюр от пъпеш разсипете в бурканчета, затворете ги веднага и ги обърнете с капачките надолу да изстинат.
След това съхранявайте конфитюра от пъпеш на тъмно и хладно място....
25 Август
3
Конфитюр от кестениПоставете кестените в голяма тенджера. Залейте ги със студена вода, добавете солта и семената от резене и варете около 1 час (или до пълното омекване на кестените).
Свалете от огъня, отцедете и оставате леко да се охладят...
07 Юли
1
Конфитюр от портокалиГотовият конфитюр разсипете в сухи и леко затоплени бурканчета. Затворете ги добре в сухи и предварително затоплени буркани....
08 Април
2
Конфитюр от ЯбълкиРазсипете горещия ябълков конфитюр в сухи, затоплени бурканчета, като отстраните канелата. Затворете ги и ги обърнете с капачките надолу. Съхранявайте на хладно....
22 Ноем.
2
Конфитюр от хинапНалейте конфитюра в сухи буркани, затворете и обърнете докато са още горещи.
Конфитюрът от хинап е готов....
13 Януари
8
Конфитюр от кайсииНалейте конфитюра в сухи и затоплени бурканчета.
Обърнете с капачката надолу и оставете да изстинат.
Конфитюрът от кайсии е готов....
12 Август
2
Конфитюр от аронияВарете конфитюра на слаб огън, докато хубаво се сгъсти. Накрая го разбъркайте с 1 с.л. лимонена киселина и го свалете от котлона.
След 8-10 минути го разсипете в сухи и затоплени бурканчета, докато е още горещ....
24 Ноем.
2
Конфитюр от касисСипете всичко в тенджера, разбъркайте и оставете на умерен котлон да заври. Варете 5-10 минути.
Прехвърлете в купа и оставете за 1 нощ в хладилник.
Стерилизирайте 3 бурканчета от 200 г. Пасирайте плодовата смес. Варете...
12 Август
Конфитюр от тикваКонфитюрът ври докато сиропът се сгъсти като за сладко.
Изстудява се набързо....
21 Юли
2
Конфитюр от дюлиКонфитюрът се разпределя в сухи бурканчета, затварят се с капачки и се обръщат надолу. Оставят се така 24 часа на хладно място....
18 Окт.
5
Конфитюр от гроздеИзбира се подходящ сорт грозде /по възможност без семки/.
Гроздето се измива, зърната се оронват от чепките, / а семките се изваждат с игла/.
Приготвя се сироп от захарта и водата. Прибавят се зърната и се оставя...
20 Септ.
Конфитюр от дюлиКонфитюрът се разпределя в сухи бурканчета, затварят се с капачки и се обръщат надолу. Оставят се така 24 часа на хладно място....
18 Окт.
5
Конфитюр от гроздеИзбира се подходящ сорт грозде /по възможност без семки/.
Гроздето се измива, зърната се оронват от чепките, / а семките се изваждат с игла/.
Приготвя се сироп от захарта и водата. Прибавят се зърната и се оставя...
20 Септ.
Конфитюр от аронияВарете конфитюра на слаб огън, докато хубаво се сгъсти. Накрая го разбъркайте с 1 с.л. лимонена киселина и го свалете от котлона.
След 8-10 минути го разсипете в сухи и затоплени бурканчета, докато е още горещ....
24 Ноем.
2
Конфитюр от кайсииМоже да ги начупите и кайсиевите ядки да добавите към бъдещия конфитюр от кайсии.
Нарежете плодовете на малки кубчета и ги сипете в тенджера....
12 Септ.
Конфитюр от кестениПоставете кестените в голяма тенджера. Залейте ги със студена вода, добавете солта и семената от резене и варете около 1 час (или до пълното омекване на кестените).
Свалете от огъня, отцедете и оставате леко да се охладят...
07 Юли
1