Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Крехко и сочно агнешкоВ купа смесете всички подправки, зехтина, мед и нарязана на ситно скилидка чесън. Разбъркайте и добавете бирата.
Сложете агнешкото месо в по-голяма тава, полейте със сместа и натрийте месото хубаво с нея.
Покрийте...
10 Дек.
Крехки и сочни вратни пържолиВратът се нарязва на пържолки с дебелина около сантиметър. Много леко се начукват. Посоляват се, овкусяват се с черен пипер, намазняват се леко с олио и се намазват със соев сос.
Оставят се да поемат подправките за половин...
03 Март
1
Крехки и сочни свински ребърцаНарежете свинските ребърца поотделно и ги сложете в тава.
Смесете в купа черния пипер, соевия сос, виното и водата. Добавете меда и разбъркайте. Мжое да добавите и чесън, ако желаете.
Мариновайте ребърцата, заливайки...
30 Окт.
Крехки и сочни ребърца по американскиОбелете, почистете и смелете лука и чесъна в блендер. Сипете олио в тенджера и ги задушете за три минути. Добавете сос Уорчестър, горчицата, меда, оцета и разбъркайте за още 5 минути на котлона.
Нишестето разтворете във...
30 Юли
Марината за крехко и вкусно свинскоОпитайте и вие тази марината за крехко и вкусно свинско....
13 Юли
3
Марината за крехки и сочни пържолиИмайте предвид, че колкото по-дълго стоят, толкова по-вкусни и крехки ще станат.
Маринатата за крехки и сочни пържоли е готова....
16 Юли
2
Марината за крехко и сочно свинскоТази марината за крехко и сочно свинско е много сполучлива....
02 Дек.
Крехки и сочни ребърца на фурнаКрехки и сочни ребърца на фурна - вкусен начин да се поглезите!
Правим си марината, като смесваме, течния мед, червеното вино, доматеното пюре, горчицата, сока от изцедения лимон, солта и черния пипер....
22 Юли
Крехки и ароматни пържоли печени в пликНасладете се и вие на тези крехки и ароматни пържоли печени в плик.
Добър апетит!...
15 Юли
Крехки и сочни пържоли със сушени сливиПържолите от свински врат мариновате с изредените продукти и оставяте в хладилник за 1 нощ.
Запичате на грил-тиган за по 2 мин от всяка страна или до леко зачервяване, след което редите в тава.
Нарязвате лука на полумесеци...
12 Септ.
Крехки и сочни свински котлети на фурнаСложете свинските котлети в намазнена тава. Овкусете ги с черния пипер, кимиона, мащерката и захарта. Сипете още зехтин, за да се намазнят добре.
Отгоре покрийте пържолите с нарязания лук и върху всичко настържете узрелия...
27 Септ.
Крехък и сочен свински дроб на тиганНасладете се на този толкова крехък и сочен свински дроб на тиган.
Добър апетит!...
04 Август
Крехък и сочен свински дроб на фурнаИзсипваме си виното, разбъркваме всичко това и поставяме крехкия и сочен свински дроб на фурна във фурната да се пече.
Печем до готовност свинския дроб на фурна....
17 Август
3
Крехка скара в летните вечериЩом се затопли времето и термометърът покаже 30 градуса, настъпва сезонът на апетитните мръвки, приготвени на скара навън. Печенето на месото на открит огън е най-старият начин за приготвяне на ястия.
Нашите предшественици...
28 Август
Мляко прави рибата по-крехкаИзползвайте прясно мляко, когато варите риба – от това месото ѝ ще стане много по-крехко, а лошият дъх, който имат някои речни риби като шарана или пъстървата, ще изчезне....
17 Септ.
Крехка домашна сланинаПри желание стерилизирайте бурканите с крехка домашна сланина 20 мин за по-дълго съхранение....
20 Февр.
2
Крехка печена патицаДобре е крехката патица да се сервира обезкостена с остър нож и ръце.
Няма да е лошо, да присъства и бутилка хубаво розе....
21 Септ.
Крехък и сочен свински дроб в марината от млякоИзпечете крехкия и сочен свински дроб в марината от мляко на скара. Посолете....
27 Септ.
Крехки пържолкиМесото се нарязва на пържоли, осоляват се и след това се намазват със соев сос, малко мед, сол, черен пипер и се намазват с олио.
Пекат се до готовност.
Крехките пържолки са лесни и вкусни....
11 Дек.
1
Крехки ШишчетаПилешкото филе се нарязва на хапки. Поръсва се със сол, черен пипер и се залива с виното.
Оставя се да престои около час в хладилник. Чушките, лукът и готовото месо се нанизват на шишчета, като се редуват.
Изпичат...
30 Април
1
Крехки бухтичкиВ купа се поставя киселото мляко. Към него се прибавя содата и се разбърква.
След като млякото спре да шупти, се добавят захарта, солта и олиото.
Брашното се прибавя постепенно, като тестото се бърка с лъжица. Когато...
11 Юни
Крехка мерлуза с лимонови гъбкиСервирайте крехката мерлуза с лимоновите гъбки и украсете с още стръкчета или листенца от пресен розмарин.
Добър апетит!...
16 Февр.