Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Крехък свински дробКрехък свински дроб
01 Май
Черният свински дроб се нарязва на филийки, които предварително се накисват в прясно мляко. Оставете да престои 1-2 часа. Нарязва се лукът. Задушете в половината мазнина, докато стане златист. Дробът се готви задължително...
Крехък пържен свински дробКрехък пържен свински дроб
28 Май
Нарежете свинския дроб на филийки. Измийте го хубаво. Сложете го в купа и прибавете прясното мляко. Оставете го в хладилника за 6 часа. В тиган сипете мазнина да се загрее. Отцедете дроба от прясното мляко и го подсушете...
Много крехък пържен дробМного крехък пържен дроб
18 Март
Черният дроб се пържи според вкуса - повече изпържен или по-малко, но и в двата случая е много крехък. Вкусен е и топъл, и студен, с гарнитура по избор. Добър апетит !...
Крехък телешки дроб на грил тиганКрехък телешки дроб на грил тиган
18 Окт.
Измийте дроба и добре го почистете от ципите. След това го нарежете на тънки парчета и го сложете в купа. Смесете останалите продукти и добавете към дроба. Разбъркайте добре, оставете за 10-тина минути и запечете...
Крехък и сочен свински дроб на тиганКрехък и сочен свински дроб на тиган
04 Август
Насладете се на този толкова крехък и сочен свински дроб на тиган. Добър апетит!...
Крехък и сочен свински дроб на фурнаКрехък и сочен свински дроб на фурна
17 Август
3
Измиваме дроба и го нарязваме на филии. Поставяме в дълбока купа и го заливаме с прясното мляко, като оставяме да престои 2 часа. Нарязваме лука на полумесеци, а праза на колелца. Изваждаме свинския дроб и го отцеждаме...
Крехък и сочен свински дроб в марината от млякоКрехък и сочен свински дроб в марината от мляко
27 Септ.
Нарежете свинския дроб на парчета, дебели 1 см. Сложете в купа, изсипете млякото и подправките. Овкусете и оставете в хладилника за през нощта. Сутринта излейте соса от маринованото свинско и отцедете добре. Изпечете...
Кулинарни хитринки за приготвяне на крехък черен дробКулинарни хитринки за приготвяне на крехък черен дроб
11 Февр.
6
В същото време са мнозина тези, които все още не са разбрали как да си го приготвят така, че той да е крехък и сочен....
Крехък Телешки Стек на ФурнаКрехък Телешки Стек на Фурна
10 Дек.
1
Пуснете фурната да загрява до 200 градуса. Измийте и подсушете месото, ако има излишни ципички ги отстранете. Запечатайте в нагорещен на силен огън грил тиган с лъжичките зехтин всеки от стековете до тъмен златист загар...
Крехък цял петел на фурнаКрехък цял петел на фурна
23 Януари
Получи се невероятно крехко месце от петел, кокалът му се отделяше сам. По желание сервираме целия петел на фурна с бульон върху него. Да ви е сладко!...
Крехък маслен сладкиш с прасковиКрехък маслен сладкиш с праскови
31 Януари
Жълтъците се разбиват добре със захарта. Прибавят се белтъците, разбити на сняг със солта. Последователно се слагат брашното, кокосовите стърготини и накрая ‐ полуразтопеното масло. Тестото се разбърква внимателно и се...
Вкусен и крехък заек на фурнаВкусен и крехък заек на фурна
23 Февр.
Накиснете заека в студена вода с лъжичка оцет, оставете така да постои поне 1 час. Изцедете заека, след което хубаво натрийте с червен пипер, сол и червен пипер. Нарежете лука на ситно с джоджена и след като разтопите...
Крехък заек на фурна с прясно млякоКрехък заек на фурна с прясно мляко
07 Април
Заекът се маринова в сол, черен и червен пипер, олио, подправка за барбекю, прясно мляко и вода да се покрие. Оставя се в хладилник за 10 часа. След като се маринова, се реже на порции. Може и преди да се маринова,...
Как да сготвим крехък заекКак да сготвим крехък заек
12 Окт.
Освен че беконът ще предпази заека от изсушаване, той ще придаде своя аромат на заешкото месо и ще го направи същевременно много крехко....
Как да си приготвим крехък октоподКак да си приготвим крехък октопод
24 Май
Истината обаче е, че има хиляди начини за приготвяне на крехък октопод. И до една те не са чак толкова трудни. Всяка култура има собствени трикове при приготвянето на морското животно....
Гъши дробГъши дроб
18 Юли
5
История на гъши дроб Още древните египтяни забелязват, че ако дивите гъски преядат, черният им дроб се увеличава, става по-крехък и мазен, а най-важното – изключително вкусен....
Омазнен черен дробОмазнен черен дроб
29 Януари
Омазненият, затлъстял черен дроб води до състоянието чернодробна стеатоза. Това представлява обменно нарушение, в резултат на което се достига до увеличение на черния дроб. В обикновено състояние мастна тъкан в черния...
Уголемен черен дробУголемен черен дроб
11 Ноем.
Увеличеният черен дроб се нарича с медицинското название Хепатомегалия. В случаите, когато заедно с черния дроб се увеличава и слезката, състоянието се нарича хепатоспленомегалия. Черният дроб е орган от храносмилателната...
Паниран дробПаниран дроб
04 Окт.
1
Нарежете измития и подсушен телешки дроб на ленти. Поръсете го с сол, риган и черен пипер на вкус. Прибавете зехтина и лимоновия сок, разбъркайте добре, покрийте и сложете в хладилник за 2 часа. Отцедете. Оваляйте...
Дроб сармаДроб сарма
24 Януари
3
Агнешките дреболии се сваряват в подсолена вода, след което се изваждат и се нарязват на ситно, а бульонът се прецежда в отделен съд. Ситно нарязаният лук се запържва леко в мазнината и към него се прибавят оризът, дреболиите...
Супа дробСупа дроб
29 Септ.
Измийте дроба и го нарежете на парченца. Овалвайте парчетата в брашно и ги изпържете. В съда запържете и скълцания лук и моркови. След това поръсете галета и овкусете със сол и пипер. Извадете дроба и пасирайте зеленчуците...
Гъши дробГъши дроб
23 Ноем.
Дробът и зеленчуците се нарязват на филии, ябълката – на шайби. Дробът и ябълката се запичат заедно на сух тиган, зеленчуците се запичат на скара. Сосът се приготвя, като виното се загрява в тенджера. Когато се редуцира...
Дроб сармаДроб сарма
24 Януари
3
Агнешките дреболии се сваряват в подсолена вода, след което се изваждат и се нарязват на ситно, а бульонът се прецежда в отделен съд. Ситно нарязаният лук се запържва леко в мазнината и към него се прибавят оризът, дреболиите...
Дроб чорбаДроб чорба
19 Дек.
Измийте добре и нарежете дроба на малки парчета. Кокалите се измиват добре и се варят. В бульона от кокалите се слагат корените за супа, подправките и черен дроб. След като дробът се свари, се прецежда бульонът. Добре...
Дроб сарма с черен дроб и гъбиДроб сарма с черен дроб и гъби
16 Май
Черния дроб измиваме, почистваме и нарязваме на 3-4 парчета. Поставяме го да се кисне в купа със студена вода и разтворена в нея 1 ч.л. сода за хляб за около 40 минути. След това го изплакваме и заливаме с 4 ч.ч. студена...