Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Крехък свински дробЧерният свински дроб се нарязва на филийки, които предварително се накисват в прясно мляко.
Оставете да престои 1-2 часа.
Нарязва се лукът. Задушете в половината мазнина, докато стане златист. Дробът се готви задължително...
01 Май
Крехък пържен свински дробНарежете свинския дроб на филийки. Измийте го хубаво. Сложете го в купа и прибавете прясното мляко.
Оставете го в хладилника за 6 часа.
В тиган сипете мазнина да се загрее. Отцедете дроба от прясното мляко и го подсушете...
28 Май
Много крехък пържен дробЧерният дроб се пържи според вкуса - повече изпържен или по-малко, но и в двата случая е много крехък.
Вкусен е и топъл, и студен, с гарнитура по избор.
Добър апетит !...
18 Март
Крехък телешки дроб на грил тиганИзмийте дроба и добре го почистете от ципите. След това го нарежете на тънки парчета и го сложете в купа.
Смесете останалите продукти и добавете към дроба.
Разбъркайте добре, оставете за 10-тина минути и запечете...
18 Окт.
Крехък и сочен свински дроб на тиганНасладете се на този толкова крехък и сочен свински дроб на тиган.
Добър апетит!...
04 Август
Крехък и сочен свински дроб на фурнаИзмиваме дроба и го нарязваме на филии.
Поставяме в дълбока купа и го заливаме с прясното мляко, като оставяме да престои 2 часа.
Нарязваме лука на полумесеци, а праза на колелца.
Изваждаме свинския дроб и го отцеждаме...
17 Август
3
Крехък и сочен свински дроб в марината от млякоНарежете свинския дроб на парчета, дебели 1 см. Сложете в купа, изсипете млякото и подправките.
Овкусете и оставете в хладилника за през нощта.
Сутринта излейте соса от маринованото свинско и отцедете добре.
Изпечете...
27 Септ.
Кулинарни хитринки за приготвяне на крехък черен дробВ същото време са мнозина тези, които все още не са разбрали как да си го приготвят така, че той да е крехък и сочен....
11 Февр.
6
Крехък Телешки Стек на ФурнаПуснете фурната да загрява до 200 градуса. Измийте и подсушете месото, ако има излишни ципички ги отстранете.
Запечатайте в нагорещен на силен огън грил тиган с лъжичките зехтин всеки от стековете до тъмен златист загар...
10 Дек.
1
Крехък цял петел на фурнаПолучи се невероятно крехко месце от петел, кокалът му се отделяше сам.
По желание сервираме целия петел на фурна с бульон върху него.
Да ви е сладко!...
23 Януари
Крехък маслен сладкиш с прасковиЖълтъците се разбиват добре със захарта. Прибавят се белтъците, разбити на сняг със солта. Последователно се слагат брашното, кокосовите стърготини и накрая ‐ полуразтопеното масло.
Тестото се разбърква внимателно и се...
31 Януари
Вкусен и крехък заек на фурнаНакиснете заека в студена вода с лъжичка оцет, оставете така да постои поне 1 час. Изцедете заека, след което хубаво натрийте с червен пипер, сол и червен пипер.
Нарежете лука на ситно с джоджена и след като разтопите...
23 Февр.
Крехък заек на фурна с прясно млякоЗаекът се маринова в сол, черен и червен пипер, олио, подправка за барбекю, прясно мляко и вода да се покрие.
Оставя се в хладилник за 10 часа.
След като се маринова, се реже на порции. Може и преди да се маринова,...
07 Април
Как да сготвим крехък заекОсвен че беконът ще предпази заека от изсушаване, той ще придаде своя аромат на заешкото месо и ще го направи същевременно много крехко....
12 Окт.
Как да си приготвим крехък октоподИстината обаче е, че има хиляди начини за приготвяне на крехък октопод. И до една те не са чак толкова трудни.
Всяка култура има собствени трикове при приготвянето на морското животно....
24 Май
Гъши дробИстория на гъши дроб
Още древните египтяни забелязват, че ако дивите гъски преядат, черният им дроб се увеличава, става по-крехък и мазен, а най-важното – изключително вкусен....
18 Юли
5
Омазнен черен дробОмазненият, затлъстял черен дроб води до състоянието чернодробна стеатоза. Това представлява обменно нарушение, в резултат на което се достига до увеличение на черния дроб.
В обикновено състояние мастна тъкан в черния...
29 Януари
Уголемен черен дробУвеличеният черен дроб се нарича с медицинското название Хепатомегалия. В случаите, когато заедно с черния дроб се увеличава и слезката, състоянието се нарича хепатоспленомегалия.
Черният дроб е орган от храносмилателната...
11 Ноем.
Паниран дробНарежете измития и подсушен телешки дроб на ленти. Поръсете го с сол, риган и черен пипер на вкус.
Прибавете зехтина и лимоновия сок, разбъркайте добре, покрийте и сложете в хладилник за 2 часа. Отцедете.
Оваляйте...
04 Окт.
1
Дроб сармаАгнешките дреболии се сваряват в подсолена вода, след което се изваждат и се нарязват на ситно, а бульонът се прецежда в отделен съд.
Ситно нарязаният лук се запържва леко в мазнината и към него се прибавят оризът, дреболиите...
24 Януари
3
Супа дробИзмийте дроба и го нарежете на парченца. Овалвайте парчетата в брашно и ги изпържете.
В съда запържете и скълцания лук и моркови. След това поръсете галета и овкусете със сол и пипер.
Извадете дроба и пасирайте зеленчуците...
29 Септ.
Гъши дробДробът и зеленчуците се нарязват на филии, ябълката – на шайби.
Дробът и ябълката се запичат заедно на сух тиган, зеленчуците се запичат на скара. Сосът се приготвя, като виното се загрява в тенджера. Когато се редуцира...
23 Ноем.
Дроб сармаАгнешките дреболии се сваряват в подсолена вода, след което се изваждат и се нарязват на ситно, а бульонът се прецежда в отделен съд.
Ситно нарязаният лук се запържва леко в мазнината и към него се прибавят оризът, дреболиите...
24 Януари
3
Дроб чорбаИзмийте добре и нарежете дроба на малки парчета.
Кокалите се измиват добре и се варят. В бульона от кокалите се слагат корените за супа, подправките и черен дроб.
След като дробът се свари, се прецежда бульонът. Добре...
19 Дек.
Дроб сарма с черен дроб и гъбиЧерния дроб измиваме, почистваме и нарязваме на 3-4 парчета. Поставяме го да се кисне в купа със студена вода и разтворена в нея 1 ч.л. сода за хляб за около 40 минути.
След това го изплакваме и заливаме с 4 ч.ч. студена...
16 Май