Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Откриват кулинарен фестивал в ЛясковецКулинарен фестивал ще се състои за пореден път в Лясковец, област Велико Търново. Пиршеството започва от днес (19-ти септември) и ще продължи цяла седмица....
19 Септ.
Кулинарен коктейл от пилеПредварително подгответе чашите за коктейла.
Нарежете магданоза на ситно, намажете ръбчетата на чашите с лимонов сок и ги потопете в магданоза.
Разбийте сметаната до пухкава консистенция.
Сварете пилешкото филе....
09 Окт.
2
Кулинарен коктейл с пилешко месоПодгответе си подходящи чаши за коктейла /3 бр./, като им направите венец със ситно нарязан магданоз.
Сварете си пилешкото месо и го нарежете на жулиени, които да са дълги около 25 см.
Нарежете си портокала на същите...
03 Март
Гъби с ориз на фурна от ЛясковецНарежете почистените гъби ситно и ги сварете в подсолена вода. Отделно сварете ориза. Отцедете ги и ги смесете в намазнена тавичка.
Поръсете отгоре накълцания магданоз, сол, черен пипер. Залейте с останалата мазнина и...
30 Окт.
2
Големият кулинарен фестивал Изяж Мадрид започнаМного известни готвачи ще вземат участие в кулинарния фестивал, като представят последните си идеи и прогнози за новите продукти и кулинарни техники....
23 Януари
Кулинарен коктейл от варен мозък и бананиВече сме готови да поканим нашите гости и да им предложим изтънчения кулинарен коктейл от варен мозък и банани....
12 Окт.
Представят най-добрите 100 български гозби на Международен кулинарен фестивалМеждународен кулинарен фестивал с домакин Благоевград, както и още шест града - Пловдив, Стара Загора, Бургас, Варна, Русе, Велико Търново и София ще се проведе в периода 12-28 май....
02 Март
Кулинарни майстори ще мерят сили на Никулденски фестивал във ВарнаКулинарен фестивал, посветен на един от най-вкусните зимни празници, ще бъде открит във Варна. Апетитното събитие ще се състои на 5 декември от 15.30 часа в Юнашкия салон и ще е в духа на Никулден....
30 Ноем.
Кулинарен хороскоп на зодиитеЗодията определя не само някои черти на характера, но и вкусови предпочитания към определени храни. Вижте храните, които са подходящи за различните зодии.
Овните най-много от всички трябва да наблягат на диетични храни...
22 Април
Кулинарен пътеводител: Непознатата ирландска кухняОсновните продукти, които присъстват на масата на ирландците, са били винаги зеленчуците, картофите и сланината, а в крайбрежните райони в допълнение и сьомгата, скумрията и треската. До началото на 17 век, за да...
29 Юни
Коледен кулинарен конкурс завладя Велико ТърновоГотвачът беше председател на комисията, която разгледа и оцени вкусотиите, изложени от местните жители за коледния кулинарен конкурс....
20 Дек.
Превърнете новогодишната трапеза в кулинарен шедьовърПревърнете новогодишната трапеза в необикновена смесица от кулинарни шедьоври, събрани от целия свят. В различните страни по света имат традиционни ястия, които се приготвят за Нова година....
30 Дек.
Кулинарен учебник: Приготвяне на тъмен бульонОтделените при обезкостяването на телешко и свинско месо кости се насичат на дребно и се пекат във фурна с мазнина, докато получат блясък. Към изпечените кости се прибавят ароматични корени - моркови, целина, магданоз...
16 Април
Кулинарен учебник: Печене на тестени изделияЕдна от предпоставките за получаването на висококачествени тестени изделия е навременното им и правилно изпичане. Приготвените в заведенията за обществено хранене тестени изделия се пекат във фурни на печки с твърдо и...
14 Април
1
Кулинарен учебник: Правилно варене на рибаМного удобни съдове за варене на риба са специалните за целта дълги тенджери с решетка, която има дръжки встрани. Така рибата се изважда леко от водата, без да се разкъсва. При липса на такъв съд се препоръчва големите...
14 Април
Кулинарен учебник: Първична обработка на птициЗаведенията за обществено хранене получават заклани птици, чиято първична обработка е извършена в птицекланиците. Характерно за почистването на птиците там е поддържането на висока хигиена по време на клането, попарването...
14 Април
Кулинарен учебник: Топене на свинска масСланината, определена за стопяване на мас, се нарязва на не много големи парчета, които се поставят в голям съд и се заливат със студена вода да киснат 1-2 денонощия.
През време на кисненето водата се сменява няколко...
02 Юни
Кулинарен учебник: Домашно песто ала ДженовезеПриродата се е събудила, пролетта е пристигнала, всичко е зелено и красиво. Време е да пренесем италианската кухня в дома си, време е за песто!
Не е известно кой и кога е направил първото песто, но се знае, че...
22 Април
Кулинарен учебник: Приготвяне на домашно сладкоСладка се варят от различни плодове, които трябва да са съвършено пресни, здрави и добре узрели. Всеки плод съобразно своето естество изисква съответна преработка. Така например при ягодите и малините е необходимо да...
17 Април
Кулинарен учебник: Приготвяне на сурови туршииЕдин от най-разпространените начини у нас за запазване на зеленчуци за по-дълго време е приготвянето на туршии. За туршии са годни почти всички видове зеленчуци, но те трябва да бъдат съвършено здрави и чисти.
Туршиите...
17 Април
Кулинарен етикет: Какъв алкохол върви с патешкото?Правилните алкохолни напитки, сервирани с добре приготвено месо от патица, ще ви превърнат в съвършени готвачи в очите на вашите гости, а вие, от своя страна, ще си осигурите невероятно кулинарно удоволствие....
21 Юни
Кулинарен учебник: Как се прави перфектен кисел?Киселите са лек, вкусен и ароматичен десерт, а много от тях са и с голямо съдържание на витамини, плодова захар и плодови киселини.
Те се приготвят както от пресни или сушени плодове, така и от плодови сиропи, компоти...
14 Април
Кулинарен учебник: Как правилно да съхранявате сладкиши?Готовите тестени изделия се съхраняват по различни начини и за различно време.
Изделията от ронливо маслено и бъркано маслено тесто, приготвени с конфитюри и мармалад, издържат няколко дни в сухи и проветриви помещения...
13 Април
2
Кулинарен учебник: Перфектните сандвичи, хапки и платаСандвичите са добре познати на студената кухня. Приготвят се и се сервират лесно, дават възможности за разнообразно приготвяне. Отрязват се тънки филийки не много мек хляб, за да не се деформира при рязане. Предварително...
23 Януари
Кюфтета Пожарски - кулинарен шедьовър с руски привкусВ началото на деветнайсти век особена популярност в Европа добиват вкусните пържени кюфтета, известни още като Пожарски. Съществуват няколко версии за произхода на това ястие и във всички тях главно действащо лице е самият...
27 Септ.