Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Курбан с агнеКурбан с агне
30 Септ.
Карантията на агнето се измива добре, нарязва се и се сварява в подсолена вода. В част от мазнината се задушава нарязаният лук и подправките. Добавя се оризът и малко бульон от варенето на дреболиите. С тази смес се пълни...
Курбан с пилешко месоКурбан с пилешко месо
16 Април
1
Нарежете лука на дребно и го задушете до омекване в половината масло. Добавете нарязаното на ситно пилешко месо, запържете за крако и добавете нарязания на кубчета морков. Залейте продуктите с 6 ч.ч. гореща вода, посолете...
Шилешки курбан с карантияШилешки курбан с карантия
06 Май
Курбанът се сервира горещ. Добър апетит!...
Курбан по ГрудовскиКурбан по Грудовски
29 Август
Най-добре овнешкото да е от угоено животно. Нарежете го на порционни парчета и залейте със студена вода Сложете го да се вари и отпенвайте. Измитите овчи карантии също сварете до омекване, нарежете ги и ги добавете...
Курбан от агнешки вратКурбан от агнешки врат
22 Май
Курбанът от агнешки врат е готов....
Агнешки курбан за здравеАгнешки курбан за здраве
09 Май
1
Сервираме курбана горещ, като първо се загребва с черпак от дъното с месото, после се сипва малко чорба и накрая малко от мазното отгоре. Така се сипва по нашенски. Добър апетит, бъдете здрави!...
Курбан от овче месоКурбан от овче месо
13 Януари
Варете курбана до увиране на зеленчуците, като внимавате да не се разварят. Курбанът от овче месо е готов....
Курбан от Ярешко месоКурбан от Ярешко месо
21 Февр.
Ако ни се вижда постен курбанът, добавяме малко олио. Към края на сваряването на месото добавяме и солта. Вари се около час или час и половина в зависимост от месото....
Курбан от шилешко месоКурбан от шилешко месо
14 Юли
Варете курбан чорбата до готовност - около 2 часа. Поднесете с люто, ако обичате. Курбанът от шилешко месо е готов....
Шилешки курбан с карантия и лукШилешки курбан с карантия и лук
24 Септ.
Курбанът се сервира с люта чушка, чесън и оцет, с които се подправя богато....
Курбан за здраве от СливенскоКурбан за здраве от Сливенско
17 Август
Измиваме месото и го заливаме с три литра студена вода. Поставяме го да ври на не много силен огън. От момента, в който започне да се образува пяна, започваме непрекъснато да отделяме пяната с решетъчна лъжица. Огънят...
Бистър курбан от чисто агнешко месоБистър курбан от чисто агнешко месо
14 Април
Овкусете курбан чорбата със сол и черен пипер. Варете агнешката чорба още 20-тина минути. По желание, поднесете с малко оцет, за да я подкиселите леко. Бистрият курбан от чисто агнешко месо е готов....
Шилешки курбанШилешки курбан
30 Април
Курбан чорбата се готви около 2 часа. Върви с пресен домашен хляб. Шилешкият курбан е готов....
Курбан чорбаКурбан чорба
09 Май
6
Месото, нарязано на късчета, се вари в подсолена вода заедно с дребно нарязаните моркови и целина. Прибавят се нарязаният на ситно и задушен в мазнината и малко вода лук, доматеното пюре и брашното. След 10 минути се...
Агнешки курбанАгнешки курбан
27 Януари
Месото се нарязва на дребни парчета, залива се със студена вода и се вари. Когато започне да омеква, се добавя измитият ориз. Чорбата се посолява на вкус и се досварява. Поднася се с нарязаните на дребно яйца, магданоз...
Бял курбанБял курбан
20 Август
Курбанът е обредно ястие и е различно от т.нар. „Курбан чорба“. Традицията за приготвяне на курбан е той да бъде бистър или бял и да НЕ присъства нищо, което е червено и напомня за кръв....
Рибен курбанРибен курбан
07 Май
2
Почистения и измит шаран осоляваме със сол, натриваме със смлян микс пипер и поливаме с сока от един изцедан лимон. Прибираме в хладилник и приготвяме плънката. Нарязваме лука, бекона, домата и гъбите на дребни зарчета...
Ярешки КурбанЯрешки Курбан
27 Февр.
Сложете капака и оставете курбана да къкри на слаб огън. Варете курбана около 2 часа, овкусете със сол, опитайте и ако месото е сварено, изключете....
Овнешки курбанОвнешки курбан
04 Дек.
Когато месото омекне, добавяме нарязаната на парчета чушка варим още 15 - 20 мин овнешката курбан чорба. След като е готово, подправяме с джоджена овнешкия курбан....
Курбан манджаКурбан манджа
06 Февр.
3
Курбан манджата е готова....
Бистър курбанБистър курбан
02 Ноем.
1
Сервирайте курбана горещ. Бистрият курбан е готов....
Курбан шаранКурбан шаран
08 Май
Рибата за курбан трябва да е цяла с главата. Костите не се изхвърлят, а се запазват. Заравят се или се изгарят....
Овчи КурбанОвчи Курбан
27 Февр.
3
Когато месото е сварено, курбанът е готов. По желание се слага глава лук, за да оцвети курбана в лек жълтеникав цвят....
Курбан чорбаКурбан чорба
09 Май
6
Месото, нарязано на късчета, се вари в подсолена вода заедно с дребно нарязаните моркови и целина. Прибавят се нарязаният на ситно и задушен в мазнината и малко вода лук, доматеното пюре и брашното. След 10 минути се...
Агнешки курбанАгнешки курбан
27 Януари
Месото се нарязва на дребни парчета, залива се със студена вода и се вари. Когато започне да омеква, се добавя измитият ориз. Чорбата се посолява на вкус и се досварява. Поднася се с нарязаните на дребно яйца, магданоз...