Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Курбан с агнеКарантията на агнето се измива добре, нарязва се и се сварява в подсолена вода. В част от мазнината се задушава нарязаният лук и подправките.
Добавя се оризът и малко бульон от варенето на дреболиите. С тази смес се пълни...
30 Септ.
Курбан с пилешко месоНарежете лука на дребно и го задушете до омекване в половината масло. Добавете нарязаното на ситно пилешко месо, запържете за крако и добавете нарязания на кубчета морков.
Залейте продуктите с 6 ч.ч. гореща вода, посолете...
16 Април
1
Курбан по ГрудовскиНай-добре овнешкото да е от угоено животно. Нарежете го на порционни парчета и залейте със студена вода
Сложете го да се вари и отпенвайте.
Измитите овчи карантии също сварете до омекване, нарежете ги и ги добавете...
29 Август
Агнешки курбан за здравеСервираме курбана горещ, като първо се загребва с черпак от дъното с месото, после се сипва малко чорба и накрая малко от мазното отгоре. Така се сипва по нашенски.
Добър апетит, бъдете здрави!...
09 Май
1
Курбан от овче месоВарете курбана до увиране на зеленчуците, като внимавате да не се разварят.
Курбанът от овче месо е готов....
13 Януари
Курбан от Ярешко месоАко ни се вижда постен курбанът, добавяме малко олио. Към края на сваряването на месото добавяме и солта.
Вари се около час или час и половина в зависимост от месото....
21 Февр.
Курбан от шилешко месоВарете курбан чорбата до готовност - около 2 часа.
Поднесете с люто, ако обичате.
Курбанът от шилешко месо е готов....
14 Юли
Шилешки курбан с карантия и лукКурбанът се сервира с люта чушка, чесън и оцет, с които се подправя богато....
24 Септ.
Курбан за здраве от СливенскоИзмиваме месото и го заливаме с три литра студена вода. Поставяме го да ври на не много силен огън.
От момента, в който започне да се образува пяна, започваме непрекъснато да отделяме пяната с решетъчна лъжица.
Огънят...
17 Август
Бистър курбан от чисто агнешко месоОвкусете курбан чорбата със сол и черен пипер.
Варете агнешката чорба още 20-тина минути. По желание, поднесете с малко оцет, за да я подкиселите леко.
Бистрият курбан от чисто агнешко месо е готов....
14 Април
Шилешки курбанКурбан чорбата се готви около 2 часа.
Върви с пресен домашен хляб.
Шилешкият курбан е готов....
30 Април
Курбан чорбаМесото, нарязано на късчета, се вари в подсолена вода заедно с дребно нарязаните моркови и целина. Прибавят се нарязаният на ситно и задушен в мазнината и малко вода лук, доматеното пюре и брашното.
След 10 минути се...
09 Май
6
Агнешки курбанМесото се нарязва на дребни парчета, залива се със студена вода и се вари. Когато започне да омеква, се добавя измитият ориз. Чорбата се посолява на вкус и се досварява.
Поднася се с нарязаните на дребно яйца, магданоз...
27 Януари
Бял курбанКурбанът е обредно ястие и е различно от т.нар. „Курбан чорба“.
Традицията за приготвяне на курбан е той да бъде бистър или бял и да НЕ присъства нищо, което е червено и напомня за кръв....
20 Август
Рибен курбанПочистения и измит шаран осоляваме със сол, натриваме със смлян микс пипер и поливаме с сока от един изцедан лимон. Прибираме в хладилник и приготвяме плънката.
Нарязваме лука, бекона, домата и гъбите на дребни зарчета...
07 Май
2
Ярешки КурбанСложете капака и оставете курбана да къкри на слаб огън.
Варете курбана около 2 часа, овкусете със сол, опитайте и ако месото е сварено, изключете....
27 Февр.
Овнешки курбанКогато месото омекне, добавяме нарязаната на парчета чушка варим още 15 - 20 мин овнешката курбан чорба. След като е готово, подправяме с джоджена овнешкия курбан....
04 Дек.
Курбан шаранРибата за курбан трябва да е цяла с главата. Костите не се изхвърлят, а се запазват. Заравят се или се изгарят....
08 Май
Овчи КурбанКогато месото е сварено, курбанът е готов. По желание се слага глава лук, за да оцвети курбана в лек жълтеникав цвят....
27 Февр.
3
Курбан чорбаМесото, нарязано на късчета, се вари в подсолена вода заедно с дребно нарязаните моркови и целина. Прибавят се нарязаният на ситно и задушен в мазнината и малко вода лук, доматеното пюре и брашното.
След 10 минути се...
09 Май
6
Агнешки курбанМесото се нарязва на дребни парчета, залива се със студена вода и се вари. Когато започне да омеква, се добавя измитият ориз. Чорбата се посолява на вкус и се досварява.
Поднася се с нарязаните на дребно яйца, магданоз...
27 Януари