Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Манго ЛасиОтстранете костилката на мангото и го нарежете на парчета в купа. Добавете меда.
Разбийте киселото и прясното мляко заедно в друг съд, добавете пудрата захар. Не разбивайте твърде много, стремете се сместа да остане гъста...
16 Септ.
Ласи от крушаЗа тази индийска напитка обелете, почистете крушите и ги нарежете на парченца. Те трябва да са много добре узрели и меки, за да могат лесно да се смелят или пасират. Грамажът на обелените и почистени плодове да е 120-130...
30 Януари
Индийско солено ЛасиАко сте почитатели на нашия български айрян със сол, тази индийска напитка няма как да не ви хареса. Уникално ароматна, подходяща за пийване по всяко време и дори ще ви издам една тайна - върви си с ракийка даже.
За да...
29 Юли
Ласи от мангоМангото се обелва и меката част се нарязва на парченца. Слага се в блендер и се добавя прясното мляко. Разбива се до пяна.
Добавя се йогуртът и сместа се разбива отново. Накрая се добавя медът и сместа отново се разбива...
21 Юни
Ласи с ананасАнанасът се почиства добре от твърдата част и от кората и се нарязва на много ситно. Добавя се йогуртът, водата, захарта и всичко се пасира.
Част от сместа се излива в блендер, добавя се ледът, разбива се на пяна и се...
17 Юни
Шоколадово ласи с бадемиШоколадът се слага в хладилника за половин час, вади се и се настъргва.
Смесва се с йогурта и леда и всичко се разбива в блендер до образуването на пяна.
Сместа се разпределя в чаши и се сервира, като се поръсва със...
14 Юни
1
Крушово ласи с кардамонИзползвайте добре узрели и меки круши. Обелете и ги нарежете на малки парченца.
В почистено състояние трябва да получите 130 грама плод.
Прехвърлете крушите в блендер и добавете останалите продукти - лимонов сок,...
25 Окт.
Освежи лятото с индийската разхлаждаща напитка ласиЛаси е традиционна напитка от индийската кухня, която всъщност е характерна и за много райони от Южна Азия. Ласи напомня на добре познатия ни айрян, тъй като се прави от кисело мляко и вода. Но се различава от балканската...
26 Май
Грейпфрутът се бори със стареенетоСладкият вкус на грейпфрута приятно освежава, а сокът има подмладяващо действие върху организма и ни зарежда с енергия. Този сочен плод забавя процеса на стареене на клетките.
Той съдържа високо ниво на елемента спермедин...
06 Окт.
Модерни напитки, които са много полезни за стомахаМодни тенденции има не само в облеклото и аксесоарите, но и при храните. Забелязвате ли как последните години в кухнята ни навлязоха някои екзотични продукти като тофу, растителни млека, сайтан.
Има и модерни напитки...
26 Март
Тези 6 страни са рай за вегетарианцитеПохапването на нови храни е една от най-приятните части на всяко чуждестранно пътуване. Неслучайно кулинарният туризъм е на толкова голяма почит.
Всеки се чувства щастлив да се потопи в нова култура и да опита от нейните...
23 Септ.
Как да премахнем паренето от люти чушкиКогато при готвене използвате люти чушки или лют червен пипер, не докосвайте с ръце очите си, носа или устата си. Маслото от семките на чушките попада върху пръстите и може да предизвика силна болка, ако имате дори...
30 Януари
1
Как да си направя айрян?Айрянът е една от любимите напитки в българската кухня и често присъства на трапезата, особено през топлите месеци на годината. И като всяка любима напитка или ястие за айряна, както за шкембе чорбата, няма една рецепта...
30 Август
Как да си приготвим вкусни индийски самосиСамосите представляват малки хрупкави хлебчета или пирожки с плънка, които могат да бъдат изпечени или изпържени. Произхождат от Индия и са специалитет на всяко домакинство.
Най- често се приготвят с обикновено брашно...
05 Септ.
Сладоледи с нетрадиционни вкусовеКогато става въпрос за храна, това, което е основна храна в една страна, може да се счита за странно в друга.
От друга страна, сладоледът е един от продуктите, които изглежда се радват на световна популярност. И все...
08 Август
1
Колорита на индийската кухня в три емблематични рецептиКакви мисли възникват, когато чуете фразата индийска кухня?
Лютите чушки се усещат на езика, обонянието улавя миризмата на пикантна канела и кардамон; оранжевите, червените, зелените зеленчуци се превръщат в обилен обяд...
31 Юли