Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
ЛимецЛимец в кулинарията
Смленият лимец се използва много успешно за приготвянето на различни видове тесто....
28 Февр.
4
Медът в кулинариятаМедът е изключително полезен и често се използва в кулинарията, тъй като придава на ястията чудесен вкус. Ето някои препоръки, които ще са ви полезни в рецептите с мед....
25 Януари
Ванилията в кулинариятаВанилията се добавя в различни десерти. Правят се и алкохолни напитки с ванилия. Ако добавите ванилия в пудра захар, се получава много нежна и ароматна пудра захар.
С нея ще освежите и украсите различни видове сладкиши...
26 Дек.
Здравословни ползи от лимецБрашното от лимец е лесно за обработка, има добри вкусови качества и е леко по-сладникаво от обикновеното.
Ако обичате да похапвате лимец, разгледайте нашите рецепти с лимец....
12 Май
Здравословни ястия с лимецКогато това стане, се прибавя лимецът и ситно нарязаните листенца джоджен (ако използвате изсушен, го стрийте). Оставете да ври на тих огън, докато лимецът поомекне....
08 Април
1
Сладки рецепти с лимецЕдин от най-вкусните десерти, които можете да приготвите с лимец, са:
Меденки с лимец
Необходими продукти: 300 г пълнозърнесто брашно от Лимец, 110 г смлени овесени ядки, 150 г смлени орехи, 1 яйце, 200 г захар...
13 Юни
3
Защо да похапваме лимец?Лимецът е много нискокалорична храна, но за сметка на това много насища и идеален продукт, ако сте на диета.
Полза от лимеца за жените
За слабия пол лимецът подобрява общото състояние на организма....
12 Февр.
Непознатата филипендула в кулинариятаФилипендулата е растение с богата история и множество приложения в кулинарията. Нейните ароматни цветове и лечебни свойства я правят ценен акцент във всяка кухня....
13 Март
Основни есенции в кулинариятаВ многото стилове на готвене, които съществуват по света, почти няма такива, които да не зависят от различните видове растителни мазнини и оцет, ароматизирани с местни подправки. Основни познания кои аромати с какви видове...
25 Юли
1
Ашуре с ЛимецСлед това лимецът се прецежда, като течността се запазва.
Около половината от сварения лимец се връща при млякото и се пасира с пасатор. Добавят се останалия лимец и розовата вода....
25 Април
Мусака от лимецЗалейте върху мусаката с лимец и доизпечете за около 10 минути. Поднесете парче мусака от лимец, гарнирана с кисело мляко....
05 Февр.
Пърленки с лимецВ голяма купа се изсипват брашното, бакпулвера и солта. Прави се кладенче и се слага яйцето и киселото мляко.
Замесва се тесто, което се оставя на стайна температура 20 минути. После то се слага върху набрашнена повърхност...
11 Окт.
Палачинки от лимецВ дълбока купа сложете брашното, бакпулвера, солта и захарта и ги объркайте добре.
В отделен съд смесете яйцата и прясното мляко и ги разбийте с миксер до получаването на еднородна смес.
Внимателно ги добавете към...
12 Май
Курабийки с лимецВ дълбок съд сложете брашното от лимец. Добавете содата бикарбонат, размекнатото масло, меда и жълтъците на яйцата....
02 Април
Ястие с лимецКогато се изпържи, добавете нарязания домат и сварения лимец.
Добавете сол и задушавайте при непрекъснато бъркане, докато доматът омекне.
Преди сваляне от котлона добавете разбитото яйце.
Консумирайте топло!...
07 Дек.
Хляб с лимецЗагряваме водичката леко, да не е гореща. В нея слагаме маята, сол, захар, ленено семе и половината брашно.
Оставяме на топло за 20 минути да шупне. Сместа удвоява обема си. След това добавяме маста и останалото брашно...
25 Окт.
1
Солети от ЛимецВ купа слагаме брашното от лимец. В отделна купичка смесваме содата с оцета, при което тя се активира, и ги добавяме към брашното. Подправяме с фината хималайска сол и шарлана....
15 Септ.
Гризини от лимецФурната се загрява предварително на 200 градуса.
Смесват се брашното, маслото и солта в кухненски робот и се разбива, докато се комбинират добре. Прибавят се семената /или предпочитани от вас билки, подправки/ и отново...
12 Ноем.
Питки от лимецСмелете лененото семе и тиквените семки и ги смесете с останалите съставки.
Оформете кръгли питки и ги наредете в тава.
Пече се на 150 градуса за около час....
23 Септ.