Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

ЛимецЛимец
28 Февр.
4
Лимец в кулинарията Смленият лимец се използва много успешно за приготвянето на различни видове тесто....
Медът в кулинариятаМедът в кулинарията
25 Януари
Медът е изключително полезен и често се използва в кулинарията, тъй като придава на ястията чудесен вкус. Ето някои препоръки, които ще са ви полезни в рецептите с мед....
Ванилията в кулинариятаВанилията в кулинарията
26 Дек.
Ванилията се добавя в различни десерти. Правят се и алкохолни напитки с ванилия. Ако добавите ванилия в пудра захар, се получава много нежна и ароматна пудра захар. С нея ще освежите и украсите различни видове сладкиши...
Здравословни ползи от лимецЗдравословни ползи от лимец
12 Май
Брашното от лимец е лесно за обработка, има добри вкусови качества и е леко по-сладникаво от обикновеното. Ако обичате да похапвате лимец, разгледайте нашите рецепти с лимец....
Здравословни ястия с лимецЗдравословни ястия с лимец
08 Април
1
Когато това стане, се прибавя лимецът и ситно нарязаните листенца джоджен (ако използвате изсушен, го стрийте). Оставете да ври на тих огън, докато лимецът поомекне....
Сладки рецепти с лимецСладки рецепти с лимец
13 Юни
3
Един от най-вкусните десерти, които можете да приготвите с лимец, са: Меденки с лимец Необходими продукти: 300 г пълнозърнесто брашно от Лимец, 110 г смлени овесени ядки, 150 г смлени орехи, 1 яйце, 200 г захар...
Защо да похапваме лимец?Защо да похапваме лимец?
12 Февр.
Лимецът е много нискокалорична храна, но за сметка на това много насища и идеален продукт, ако сте на диета. Полза от лимеца за жените За слабия пол лимецът подобрява общото състояние на организма....
Непознатата филипендула в кулинариятаНепознатата филипендула в кулинарията
13 Март
Филипендулата е растение с богата история и множество приложения в кулинарията. Нейните ароматни цветове и лечебни свойства я правят ценен акцент във всяка кухня....
Основни есенции в кулинариятаОсновни есенции в кулинарията
25 Юли
1
В многото стилове на готвене, които съществуват по света, почти няма такива, които да не зависят от различните видове растителни мазнини и оцет, ароматизирани с местни подправки. Основни познания кои аромати с какви видове...
Питка с лимецПитка с лимец
13 Юни
2
Вадя питката с лимец от фурната и оставям на скара за 5 минути....
Ашуре с ЛимецАшуре с Лимец
25 Април
След това лимецът се прецежда, като течността се запазва. Около половината от сварения лимец се връща при млякото и се пасира с пасатор. Добавят се останалия лимец и розовата вода....
Мусака от лимецМусака от лимец
05 Февр.
Залейте върху мусаката с лимец и доизпечете за около 10 минути. Поднесете парче мусака от лимец, гарнирана с кисело мляко....
Пърленки с лимецПърленки с лимец
11 Окт.
В голяма купа се изсипват брашното, бакпулвера и солта. Прави се кладенче и се слага яйцето и киселото мляко. Замесва се тесто, което се оставя на стайна температура 20 минути. После то се слага върху набрашнена повърхност...
Палачинки от лимецПалачинки от лимец
12 Май
В дълбока купа сложете брашното, бакпулвера, солта и захарта и ги объркайте добре. В отделен съд смесете яйцата и прясното мляко и ги разбийте с миксер до получаването на еднородна смес. Внимателно ги добавете към...
Курабийки с лимецКурабийки с лимец
02 Април
В дълбок съд сложете брашното от лимец. Добавете содата бикарбонат, размекнатото масло, меда и жълтъците на яйцата....
Ястие с лимецЯстие с лимец
07 Дек.
Когато се изпържи, добавете нарязания домат и сварения лимец. Добавете сол и задушавайте при непрекъснато бъркане, докато доматът омекне. Преди сваляне от котлона добавете разбитото яйце. Консумирайте топло!...
Бухтички от лимецБухтички от лимец
09 Окт.
Да ви е сладко бухтички от лимец!...
Мъфини от лимецМъфини от лимец
05 Септ.
Да ви е сладко с тези мъфини от лимец!...
Бонбони с лимецБонбони с лимец
03 Август
3
Дано ви допаднат тези полезни бонбони с лимец....
Хляб с лимецХляб с лимец
25 Окт.
1
Загряваме водичката леко, да не е гореща. В нея слагаме маята, сол, захар, ленено семе и половината брашно. Оставяме на топло за 20 минути да шупне. Сместа удвоява обема си. След това добавяме маста и останалото брашно...
Меденки от ЛимецМеденки от Лимец
31 Август
В противен случай рискуваме меденките от лимец да се счупят....
Солети от ЛимецСолети от Лимец
15 Септ.
В купа слагаме брашното от лимец. В отделна купичка смесваме содата с оцета, при което тя се активира, и ги добавяме към брашното. Подправяме с фината хималайска сол и шарлана....
Земели с лимецЗемели с лимец
02 Ноем.
Земелите с лимец са много вкусни....
Гризини от лимецГризини от лимец
12 Ноем.
Фурната се загрява предварително на 200 градуса. Смесват се брашното, маслото и солта в кухненски робот и се разбива, докато се комбинират добре. Прибавят се семената /или предпочитани от вас билки, подправки/ и отново...
Питки от лимецПитки от лимец
23 Септ.
Смелете лененото семе и тиквените семки и ги смесете с останалите съставки. Оформете кръгли питки и ги наредете в тава. Пече се на 150 градуса за около час....