Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Рибни сърми в лападРибни сърми в лапад
22 Дек.
Рибата се измива, почиства и посолява. Добавя се нарязаната на малки парчета сланина, накълцаните магданоз и джоджен. От сместа се взима по малко и се увива в листата лапад. Завръзват се и се затрупват с жар. Могат да...
Лозови сърми със стафиди и гъбиЛозови сърми със стафиди и гъби
19 Май
2
Първо се запържва ситно нарязания лук, след което слагаме ориза. Доливаме 1 чаша вода и оставяме да ври на слаб огън докато попие водата. Подправяме цялата смес и добавяме стафидите и ситно нарязаните гъбки. С полуготовата...
Лозови сърми със стафиди и гъбиЛозови сърми със стафиди и гъби
19 Май
2
Първо се запържва ситно нарязания лук, след което слагаме ориза. Доливаме 1 чаша вода и оставяме да ври на слаб огън докато попие водата. Подправяме цялата смес и добавяме стафидите и ситно нарязаните гъбки. С полуготовата...
Зелеви сърми с кълцано свинско месо и празЗелеви сърми с кълцано свинско месо и праз
03 Февр.
2
Зелеви сърми с кълцано свинско месо и праз за всеки специален коледен празник :)...
Пълнени сухи чушки и сърми в глинен съдПълнени сухи чушки и сърми в глинен съд
12 Януари
1
Нарязах лука, а моркова настъргах и запържих за около 5-6 минути. Добавих ориза и него запържих. Сложих червения пипер, после доматения сок. Оставих да кипне за около 6-7 минути, долях малко вода и отново оставих...
Зелеви сърми с пилешко и сланина в гювечЗелеви сърми с пилешко и сланина в гювеч
23 Януари
Зелевите сърми с пилешко и сланина в гювеч са чудесни!...
Писюр сърма с лападПисюр сърма с лапад
09 Април
Сложете 2 ч.ч. вода да заври на висока степен на котлона. През това време нарежете почистения и измит лапад. Същото направете и с лука. Сипете лапада и лука във вече заврялата вода. Добавете и измития ориз /бял и кафяв...
Тракийски сърмиТракийски сърми
08 Окт.
2
Нарязаният лук се задушава в 3/4 от мазнината и 1 л. вода. Добавяме каймата и се задушава, докато водата се изпари. Добавят се нарязаните домати, червен и черен пипер, чубрица и сол на вкус. Размразените кори се нарязват...
Тракийски сърмиТракийски сърми
08 Окт.
2
Нарязаният лук се задушава в 3/4 от мазнината и 1 л. вода. Добавяме каймата и се задушава, докато водата се изпари. Добавят се нарязаните домати, червен и черен пипер, чубрица и сол на вкус. Размразените кори се нарязват...
Разпилени постни сърмиРазпилени постни сърми
26 Дек.
Измиваме гъбите и ги бланшираме в подсолена вода за 5 минути. Нарязваме зелето на ситно. Вадим гъбите и ги измиваме със студена вода. Слагаме мазнината в тенджера и запържваме гъбите, след това прибавяме зелето, докато...
Зелеви сърми със стафидиЗелеви сърми със стафиди
10 Януари
Нарязаният лук заедно с ориза и с 1 ч.ч. вода се варят, докато водата се изпари. Добавят се орехите, стафидите, зехтина, солта и пипера. Листата се пълнят с ориза и се редят в тава. Добавят се още 3 ч.ч. вода...
Консервиране на лозови листаКонсервиране на лозови листа
11 Юли
Можете да мариновате лозовите листа....
Плънки за постни лозови сармиПлънки за постни лозови сарми
29 Дек.
Ето и кои са нужните продукти: Лозови сарми с праз и ориз Необходими продукти: 2 стръка праз, глава лук, 3 моркова, 1 ч.ч....
Лозови листа за разширени вениЛозови листа за разширени вени
01 Дек.
Шепа лозови листа са в състояние най-малкото да успокоят напрежението в краката. За предпочитане са ваните с лозови листа при разширени вени....
Постна Писюр СърмаПостна Писюр Сърма
18 Август
Загряваме олиото в тенджера и в него запържваме нарязаните на едро лук, чушка и морков. Измиваме ориза, прецеждаме и го прибавяме в тенджерата, заедно с 2 чаши и половина вода. Овкусяваме със сол, черен пипер, червен...
Свинска Дроб СърмаСвинска Дроб Сърма
15 Септ.
Дробът се измива и се накисва за час в съд с прясно мляко (да го покрива хубаво). След това се пуска във вряща подсолена вода за около 15 минути. Изважда се, отцежда се и се нарязва на дребни парчета. В дълбок тиган...
Ароматна дроб сърмаАроматна дроб сърма
13 Ноем.
2
Ароматната дроб сърма е готова....
Фалшива дроб сърмаФалшива дроб сърма
29 Май
4
Лука нарязвам на ситно. Запържвам каймата и лука, добавям ориза. Премествам в тава за печене, добавям подправките. Наливам вода и запичам до готовност на ориза. Разбърквам заливката и заливам. Запичам до готовност...
Агнешка дроб сърмаАгнешка дроб сърма
25 Януари
7
Зеленият лук се задушава и към него се прибавя ориза и нарязаните на дребно и сварени предварително дреболии. Разбърква се добре. Прибавя се червения пипер, джоджена, магданоза и горещия бульон. Пече се във фурната, до златисто...
Агнешко сърма-кебапАгнешко сърма-кебап
04 Май
2
Заливаме с гореща вода до половината на сърмите. Намазваме сърмите с масло. Печем във фурна на 180 градуса за 30-40 минути, докато се зачервят....
Зеленчукова дроб сърмаЗеленчукова дроб сърма
13 Март
Загрейте около 80-100 мл мазнина в голяма тенджера и запържете накълцания праз. След това добавете нарязания на кубчета морков, ситно нарязаните чушки и щом леко омекнат, добавете и запържете ориза. Долейте 50 мл бяло...
Агнешка дроб сърмаАгнешка дроб сърма
25 Януари
7
Зеленият лук се задушава и към него се прибавя ориза и нарязаните на дребно и сварени предварително дреболии. Разбърква се добре. Прибавя се червения пипер, джоджена, магданоза и горещия бульон. Пече се във фурната, до златисто...
Агнешко сърма-кебапАгнешко сърма-кебап
04 Май
2
Заливаме с гореща вода до половината на сърмите. Намазваме сърмите с масло. Печем във фурна на 180 градуса за 30-40 минути, докато се зачервят....
Лозови сармичкиЛозови сармички
12 Август
1
Попарете лозовите листа с вряла вода. В отделна тенджерка запържете ситно нарязания лук, добавете каймата, ориза и подправките. Във всяко листа поставете плънка и завийте така сармите....
Лозови сармиЛозови сарми
25 Окт.
4
С тази смес се правят сармите, като с предварително попарените лозови листа се завиват сърмите. Подреждат се в тенджера, заливат се с хладка вода и се варят на тих огън....