Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Домашна лютеницa ХорцеОставя се да изстине, след което се пасира с пасатор, пълнят се буркани с каквато големина желаем, затваряме и стерилизираме лютеницата за около 10-15 мин.
И ето нашата домашна лютеница Хорце е готова....
19 Август
Лютеницата с хорце на етикета вече ще е само еднаКонсервинвест регистрира лютеница под марката Хорце през 1998 година. През 2013 година се появява и лютеница с етикет Лютеница Първомай, а под надписа имало изрисувано хоро. Това е било патент на Булконс....
03 Окт.
1
ЛютеницаВсички продукти ги почистваме. После се нарязват на ситно доматите и чушките. Лука го нарязваме на много ситно също.
В дълбока тава се нареждат червените чушките, върху тях лукът и последно доматите. Между чушките и доматите...
29 Юни
1
Лютеница по стандарт от септемвриТрадиционно лютеницата е един от най-предпочитаните продукти на трапезата на българина....
12 Май
Златна лютеницаОт тази доза се получават около 16 кг готова лютеница и излезнаха 50 бурканчета от по 300 мл....
23 Септ.
Моята ЛютеницаМоже да добавим и смлян кимион, ситно нарязан магданоз, по една люта изпечена чушчица във всеки буркан с моята вкусна лютеница....
16 Септ.
Асеновградска лютеницаПълним лютеницата в бурканчета и се стерилизира.
Асеновградската лютеница е готова....
04 Септ.
1
Мамината лютеницаАко обичате лютеницата по-сладка може да се прибави още захар. Приготвена на огън лютеницата придобива опушен и автентичен вкус.
Готовата лютеница се насипва в сухи бурканчета и затваря....
11 Септ.
Бърза лютеницаЛютеницата се изваряваа, докато започне да оставя пътека по дъното на тенджерата.
Готовата бърза лютеница се сипва в буркани и се стерилизира 10 минути....
26 Септ.
Класическа лютеницаНа другия ден лютеницата вече е готова за консумация.
Сервираме класическата лютеница на филия, с кашкавалена пърленка, на брускети, содени мекици или др....
19 Септ.
Герловска лютеницаОт дозата излиза около 80 бр. малки буркани герловска лютеница.
Затваряме капачките хубаво и варим половин час за стерилизиране....
15 Септ.
Балканска лютеницаДоматите се нареждат в тавата на фурната върху хартия за печене. Пекат се в умерена фурна, докато люспата се спука и леко покафенеят, после се обелват и нарязват на парчета.
Чушките се изпичат по същия начин, после се...
03 Септ.
Северозападна лютеницаИзмиваме чушките и ги печем върху котлона. Като станат готови ги задушаваме в найлонова торбичка или захлупен съд. След 10-15 минути обелваме чушките и ги нарязваме на ситно.
В тиган загряваме олио посоляваме и слагаме...
27 Февр.
Сибирска лютеницаПо желание може да прибавите и чушки към лютеницата.
Сибирската лютеница е готова....
12 Ноем.
Печена лютеницаНе пестете зехтина, но внимавайте да не направите лютеницата прекалено мазна.
Добавете опечените, обелени и нарязани ситно пиперки. Хубаво объркайте лютеницата и я оставете да престои за 1 час....
19 Юли
Бабина лютеницаДобавят се подправките и се вари до желана гъстота на лютеницата. Стерилизира се 5 мин....
27 Февр.
1
Ябълкова лютеницаТака приготвената лютеница разсипете в бурканчета, затворете ги и стерилизирайте за 15 минути....
02 Септ.
Селска лютеницаЛютеницата се оставя за около 10-15 минути и се слага в буркани. Бурканите се варят 20 мин., изкарват се и се оставят обърнати....
23 Януари
1
Айвар лютеницаИзпечете чушките и патладжаните, които трябва да са приблизително равни количества. Обелете ги, като отстраните и дръжките/семките.
Загрейте мазнината в тиган и запържете едро нарязания лук до омекване, а накрая добавете...
26 Ноем.
Салата лютеницаИзпечете чушките, обелете и ги нарежете. Попарете доматите, обелете ги и също ги нарежете. Лукът се нарязва.
Смесете всички продукти, посолете ги и прибавете олиото и чесъна. Разбъркайте и преди сервиране, поръсете салатата...
24 Окт.
Картофена лютеницаКартофите се сваряват, но не напълно, тъй като след това ще бъдат подложени на още термична обработка.
Чушките се смилат на ситно. В тиган се запържват лукът, чесънът и чушките.
След това се прибавят и вече сварените...
23 Дек.
Люта лютеницаСмелете суровите зеленчуци и получената смес изсипете в тава, която сложете във фурната.
Когато сокът се поизпари добавете оцета, олиото, захарта и солта.
Разбъркайте добре, насипете в буркани и стерилизирайте 15...
11 Окт.
Търновска лютеницаНасипете лютеницата в буркани, запечатайте ги и стерилизирайте 20 минути....
08 Окт.