Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Люто мезеЛюто мезе
24 Окт.
Почистете пиперките от дръжките и семките и ги изпечете. Задушете ги за няколко минути, обелете ги и ги нарежете на ситно. Добавете настъргания лук, обелените и нарязани на малки кубчета домати. Начукайте продуктите в...
Панирано люто пилешкоПанирано люто пилешко
27 Дек.
Нарязваме пилешкото филе на парчета и го заливаме с киселото мляко. Объркваме и прибираме в хладилника за 4-5 часа. След това изтръскваме парчетата пилешко от киселото мляко и ги подреждаме в чиния. Посоляваме ги. Смиламе...
Люто Блъди МериЛюто Блъди Мери
22 Август
В шейкър се слага около 8-9 бучки лед. Сипва се водката и фреша лимон. 1 даш означава едно тръскане на шишенцето. Добавят се сосът Табаско и Уорчестър. Сопва се доматеният сок. Поръсва се със сол и черен пипер. Захлупва...
Люто печено пилеЛюто печено пиле
12 Окт.
2
Загрейте фурната на 230 градуса. Измийте добре пилето и го подсушете. Сложете го в тава за печене и го намажете със зехтина. Смесете босилека, ригана, черния пипер, солта, червения и кайенския пипер. С получената...
Люто-кисела супаЛюто-кисела супа
08 Юни
7
Нарязваме моркова и краставицата (небелена) с остър нож на ивички, като кибритени клечки. Накълцваме месото на парченца и го смесваме с малко размито нишесте, сол и 1 с.л. червено вино. Начупените китайски спагети и...
Люто - кисела супаЛюто - кисела супа
25 Юни
2
Месото се нарязва на ивици с дължина около 5 см. и заедно със скаридите и бульона се слага в тенджера да заври и се оставя да ври на тих огън 4 - 5 мин. Гъбите се накисват за 5 мин. във вряща вода и след това се нарязват...
Люто-кисела супаЛюто-кисела супа
08 Юни
7
Нарязваме моркова и краставицата (небелена) с остър нож на ивички, като кибритени клечки. Накълцваме месото на парченца и го смесваме с малко размито нишесте, сол и 1 с.л. червено вино. Начупените китайски спагети и...
Люто сочно пилеЛюто сочно пиле
04 Юни
Измийте и подсушете добре пилето. Разрежете го с остър нож през гърба, но не го разделяйте на две части. Махнете гръбнака и разтворете пилето, много внимателно извадете гръдната кост, но отново без да разделяте двете...
Люто - кисела супаЛюто - кисела супа
25 Юни
2
Месото се нарязва на ивици с дължина около 5 см. и заедно със скаридите и бульона се слага в тенджера да заври и се оставя да ври на тих огън 4 - 5 мин. Гъбите се накисват за 5 мин. във вряща вода и след това се нарязват...
Люто и бременностЛюто и бременност
18 Май
Казват, че консумацията на пикантни храни в края на бременността може да помогне за стимулиране на раждането. Ако пикантните храни можеше да предизвикават преждевременно раждане, то ние щяхме да сме свидетели на много на...
Люто говеждо по СъчуанскиЛюто говеждо по Съчуански
21 Април
Запържете говеждото, чесъна, лука, джинджифила, лютите чушки в бульона на силен огън, докато омекнат - за около две минути. Добавете царевичното брашно със соевия сос. Оставете го да къкри и бъркайте, докато сосът се сгъсти...
Китайска люто-кисела супаКитайска люто-кисела супа
22 Ноем.
2
Първото нещо, което трябва да направим, е да накиснем гъбките във вода. След като поседят 30 мин. в тенджера, сипваме бульона, солта, соевия сос, водата от гъбите и нарязаните на ивички гъби и бамбук. Варим на силен котлон...
Люто пилешко от Южна АмерикаЛюто пилешко от Южна Америка
19 Април
Месото се нарязва на малки кубчета около 1-2 см. Поставя се в незалепващ тиган със загрято олио и започва да се пържи на умерен огън. Като побелее, се прибавя лукът, нарязан на полумесеци, лютите чушки на много ситно...
Ямайско люто пиле (Jerk chicken)Ямайско люто пиле (Jerk chicken)
20 Февр.
Сухите подправки на зърна се смилат в кафемелачка или в мощен процесор (кухненски робот). Чесънът и лукът се смилат заедно със захарта, сока от лайм (прясно изцеден) и соевия сос. Смесват се всички продукти за маринатата...
Люто токбоки (Tteokbokki) с телешкоЛюто токбоки (Tteokbokki) с телешко
09 Дек.
Нарежете телешкото месо и зелето на тънки ивички, а лукът и чесъна на ситно. Сипете 1 ч.л. сусамово олио, соевия сос и наситнения чесън при телешките ивички и хубаво ги оваляйте. Загрейте тиган до горещо с незалепващо...
Богато гювече с люто чушлеБогато гювече с люто чушле
30 Ноем.
На дъното на гювечето се слага малко краве масло. Наденицата се нарязва на кръгчета, а беконът на кубчета, след което се слагат в гювечето. Чушката, доматът и гъбите се нарязват на кубчета и се слагат при останалите...
Люто говеждо върху чипс от тортилаЛюто говеждо върху чипс от тортила
05 Юли
Залейте чушките с врялата вода и оставете за 20 минути. През това време отрежете кръгчета от тортилата. Загрявате олио в уок и ги пържите, докато станат леко кафяви. Подсушете кръгчетата върху хартия. Прецедете чушките...
Люто пиле, чушки и доматено ризотоЛюто пиле, чушки и доматено ризото
06 Март
Загрявате предварително фурната на 200 градуса. Загрявате зехтина в голям стъклен/глинен съд и прибавяте лука, чесъна и чушките – разбърквайте добре, докато зеленчуците омекнат. Извадете ги след това, но оставете мазнината...
Няколко причини да ядете лютоНяколко причини да ядете люто
12 Август
2
Подлютените храни се харесват от много хора в цял свят, защото лютото придава уникален вкус и аромат на ястията. Скорошни проучвания доказаха, че добавянето на люто към ястията може да се окаже неочаквано здравословно начинание...
Най-големите любовници хапват лютоНай-големите любовници хапват люто
22 Дек.
Експерименти на американски психолози от университета в Гренобъл доказаха, че хората, които хапват по-пикантни храни, могат да се похвалят с повече сексуални завоевания, защото лютото повишава тестостерона им. Специалистите...
Пушачите трябва да ядат лютоПушачите трябва да ядат люто
21 Дек.
Всеки от нас се е заричал да спре цигарите от утре и никога не го е изпълнявал. Малцина са тези, които са се справили с обещанието. За тези от вас, които продължавате с вредния навик, препоръчваме да консумирате повече...
Свински хапки с люто къри и гъбиСвински хапки с люто къри и гъби
25 Януари
Гъбите се нарязват на филийки. Посоляват се и се запичат за 2 минути в сух тиган и се махат от огъня. Лукът (или празът) се нарязва на едро. Задушава се в зехтина, докато придобие златист цвят. Към него се добавят маслото...
Опасно ли е прекаляването с лютоОпасно ли е прекаляването с люто
14 Септ.
1
Действието на лютите подправки върху човешкия организъм е следното: те възбуждат апетита, което води до стимулиране на работата на стомашно-чревния тракт и по-доброто храносмилане. Затова много хора изобщо не сядат на маса...
Люто печено пиле с червен пипер и испански оризЛюто печено пиле с червен пипер и испански ориз
19 Август
Първо, смесвате лимоновия сок, зехтина, червения пипер, чушките, чесъна и пилето в голяма купа и подправяте. След това увивате месото във фолио и изпичате на грил или на барбекю, докато стане кафяво. За да приготвите ориза...
Болки в корема от консумацията на лютоБолки в корема от консумацията на люто
08 Юни
За много хора, които изпитват чувство на парене в стомаха, това обикновено се случва след хранене. Най-често е виновна пикантна храна. Има няколко причини, поради които пикантната храна предизвиква усещане за парене в стомаха...