Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Люто мезеПочистете пиперките от дръжките и семките и ги изпечете. Задушете ги за няколко минути, обелете ги и ги нарежете на ситно. Добавете настъргания лук, обелените и нарязани на малки кубчета домати.
Начукайте продуктите в...
24 Окт.
Панирано люто пилешкоНарязваме пилешкото филе на парчета и го заливаме с киселото мляко. Объркваме и прибираме в хладилника за 4-5 часа.
След това изтръскваме парчетата пилешко от киселото мляко и ги подреждаме в чиния. Посоляваме ги.
Смиламе...
27 Дек.
Люто Блъди МериВ шейкър се слага около 8-9 бучки лед. Сипва се водката и фреша лимон. 1 даш означава едно тръскане на шишенцето.
Добавят се сосът Табаско и Уорчестър. Сопва се доматеният сок. Поръсва се със сол и черен пипер.
Захлупва...
22 Август
Люто печено пилеЗагрейте фурната на 230 градуса. Измийте добре пилето и го подсушете. Сложете го в тава за печене и го намажете със зехтина.
Смесете босилека, ригана, черния пипер, солта, червения и кайенския пипер.
С получената...
12 Окт.
2
Люто-кисела супаНарязваме моркова и краставицата (небелена) с остър нож на ивички, като кибритени клечки.
Накълцваме месото на парченца и го смесваме с малко размито нишесте, сол и 1 с.л. червено вино.
Начупените китайски спагети и...
08 Юни
7
Люто - кисела супаМесото се нарязва на ивици с дължина около 5 см. и заедно със скаридите и бульона се слага в тенджера да заври и се оставя да ври на тих огън 4 - 5 мин.
Гъбите се накисват за 5 мин. във вряща вода и след това се нарязват...
25 Юни
2
Люто-кисела супаНарязваме моркова и краставицата (небелена) с остър нож на ивички, като кибритени клечки.
Накълцваме месото на парченца и го смесваме с малко размито нишесте, сол и 1 с.л. червено вино.
Начупените китайски спагети и...
08 Юни
7
Люто сочно пилеИзмийте и подсушете добре пилето. Разрежете го с остър нож през гърба, но не го разделяйте на две части.
Махнете гръбнака и разтворете пилето, много внимателно извадете гръдната кост, но отново без да разделяте двете...
04 Юни
Люто - кисела супаМесото се нарязва на ивици с дължина около 5 см. и заедно със скаридите и бульона се слага в тенджера да заври и се оставя да ври на тих огън 4 - 5 мин.
Гъбите се накисват за 5 мин. във вряща вода и след това се нарязват...
25 Юни
2
Люто и бременностКазват, че консумацията на пикантни храни в края на бременността може да помогне за стимулиране на раждането. Ако пикантните храни можеше да предизвикават преждевременно раждане, то ние щяхме да сме свидетели на много на...
18 Май
Люто говеждо по СъчуанскиЗапържете говеждото, чесъна, лука, джинджифила, лютите чушки в бульона на силен огън, докато омекнат - за около две минути.
Добавете царевичното брашно със соевия сос. Оставете го да къкри и бъркайте, докато сосът се сгъсти...
21 Април
Китайска люто-кисела супаПървото нещо, което трябва да направим, е да накиснем гъбките във вода. След като поседят 30 мин. в тенджера, сипваме бульона, солта, соевия сос, водата от гъбите и нарязаните на ивички гъби и бамбук.
Варим на силен котлон...
22 Ноем.
2
Люто пилешко от Южна АмерикаМесото се нарязва на малки кубчета около 1-2 см.
Поставя се в незалепващ тиган със загрято олио и започва да се пържи на умерен огън.
Като побелее, се прибавя лукът, нарязан на полумесеци, лютите чушки на много ситно...
19 Април
Ямайско люто пиле (Jerk chicken)Сухите подправки на зърна се смилат в кафемелачка или в мощен процесор (кухненски робот).
Чесънът и лукът се смилат заедно със захарта, сока от лайм (прясно изцеден) и соевия сос.
Смесват се всички продукти за маринатата...
20 Февр.
Люто токбоки (Tteokbokki) с телешкоНарежете телешкото месо и зелето на тънки ивички, а лукът и чесъна на ситно. Сипете 1 ч.л. сусамово олио, соевия сос и наситнения чесън при телешките ивички и хубаво ги оваляйте.
Загрейте тиган до горещо с незалепващо...
09 Дек.
Богато гювече с люто чушлеНа дъното на гювечето се слага малко краве масло.
Наденицата се нарязва на кръгчета, а беконът на кубчета, след което се слагат в гювечето.
Чушката, доматът и гъбите се нарязват на кубчета и се слагат при останалите...
30 Ноем.
Люто говеждо върху чипс от тортилаЗалейте чушките с врялата вода и оставете за 20 минути. През това време отрежете кръгчета от тортилата. Загрявате олио в уок и ги пържите, докато станат леко кафяви. Подсушете кръгчетата върху хартия.
Прецедете чушките...
05 Юли
Люто пиле, чушки и доматено ризотоЗагрявате предварително фурната на 200 градуса.
Загрявате зехтина в голям стъклен/глинен съд и прибавяте лука, чесъна и чушките – разбърквайте добре, докато зеленчуците омекнат. Извадете ги след това, но оставете мазнината...
06 Март
Няколко причини да ядете лютоПодлютените храни се харесват от много хора в цял свят, защото лютото придава уникален вкус и аромат на ястията. Скорошни проучвания доказаха, че добавянето на люто към ястията може да се окаже неочаквано здравословно начинание...
12 Август
2
Най-големите любовници хапват лютоЕксперименти на американски психолози от университета в Гренобъл доказаха, че хората, които хапват по-пикантни храни, могат да се похвалят с повече сексуални завоевания, защото лютото повишава тестостерона им.
Специалистите...
22 Дек.
Пушачите трябва да ядат лютоВсеки от нас се е заричал да спре цигарите от утре и никога не го е изпълнявал. Малцина са тези, които са се справили с обещанието. За тези от вас, които продължавате с вредния навик, препоръчваме да консумирате повече...
21 Дек.
Свински хапки с люто къри и гъбиГъбите се нарязват на филийки. Посоляват се и се запичат за 2 минути в сух тиган и се махат от огъня.
Лукът (или празът) се нарязва на едро. Задушава се в зехтина, докато придобие златист цвят. Към него се добавят маслото...
25 Януари
Опасно ли е прекаляването с лютоДействието на лютите подправки върху човешкия организъм е следното: те възбуждат апетита, което води до стимулиране на работата на стомашно-чревния тракт и по-доброто храносмилане. Затова много хора изобщо не сядат на маса...
14 Септ.
1
Люто печено пиле с червен пипер и испански оризПърво, смесвате лимоновия сок, зехтина, червения пипер, чушките, чесъна и пилето в голяма купа и подправяте. След това увивате месото във фолио и изпичате на грил или на барбекю, докато стане кафяво.
За да приготвите ориза...
19 Август
Болки в корема от консумацията на лютоЗа много хора, които изпитват чувство на парене в стомаха, това обикновено се случва след хранене. Най-често е виновна пикантна храна. Има няколко причини, поради които пикантната храна предизвиква усещане за парене в стомаха...
08 Юни