Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Чупливи яйца пълнят столичните магазиниЧупливи яйца пълнят столичните магазини
05 Април
1
Клиенти съобщават, че в софийските магазини е пълно с яйца, който се трошат дори при най-лекия натиск. Някои от потребителите дори заявяват, че яйцата са се чупели още при изваждането им от кутията....
Гъше месоГъше месо
23 Август
Гъшето месо се добива от птици, наречени гъски (Anser). Гъските са род едри пернати, които са разпространени в Европа, Азия, Африка, Северна Америка и Южна Америка. Още от дълбока древност хората отглеждат различни видове...
Биволско месоБиволско месо
10 Август
Биволското месо се добива от едри бозайници, наречени биволи. Към този род се причисляват множество видове, някои от които вече са изчезнали. Също като говедата те спадат към разред Чифтокопитни (Artiodactyla). Ще познаете...
Еленско МесоЕленско Месо
12 Септ.
1
Еленското месо е дълбоко ценено, невероятно вкусно и хранително месо, което е или от диви елени, или от домашно отглеждани. Докато вкусът на месото е директно свързан с месната диета, еленското обикновено се описва като...
Пуешко МесоПуешко Месо
12 Септ.
Зимата е сезонът, в който се наслаждаваме на пуешкото месо, но прекрасния ѝ вкус и хранителна стойност би трябвало да усещаме целогодишно, тъй като при желание тя може да бъде намерена в магазините през всички сезони....
Агнешко МесоАгнешко Месо
25 Януари
Освен това в много магазини то се продава и смляно, за да може да се използва за агнешки бургери, месни рула или сосове....
Говеждо месоГовеждо месо
29 Ноем.
Говеждото месо е известно като храна още от незапомнени времена. Римляните, германците и картагенците са отглеждали рогат добитък и са го използвали възможно най-рационално. В наши дни всяка страна има свои породи, които...
Притча за божия магазинПритча за божия магазин
10 Януари
3
Нима не знаеш, че в магазина ми има само семена? -отвърнал Бог....
Глазиране на месоГлазиране на месо
11 Март
Глазирането е повърхностен, краткотраен процес на предаване на топлина, при който трябва да се има предвид цялата повърхност на продукта. За да се разбере същността на процеса, може да се наблюдава какво се случва със...
Месо от акулаМесо от акула
28 Август
Месо с вкус на опасен морски хищник – това е месото от акула. Несъмнено вкусът на месото от акула може да не допадне на мнозина, но определено си заслужава да се опита. Състав на месо от акула Месото от акула съдържа...
Месо от щраусМесо от щраус
07 Август
Месото от щраус е деликатес, който се добива от най-голямата птица в света. Щраусът /Struthio camelus/ спада към разред Щраусоподобни /Struthioniformes/. Щраусите неслучайно се считат са най-едрите птици на планетата. Те...
Горчивата истина за сьомгата в родните магазиниГорчивата истина за сьомгата в родните магазини
25 Май
3
Но рибата, която българският потребител, може да намери в хранителните магазини, се отглежда във ферми и садки в Норвегия и други северни държави....
Колко е истински шоколадът в родните магазини?Колко е истински шоколадът в родните магазини?
04 Юни
Видовете шоколад по родните магазини са наистина много, като в производственият процес се използват различни съставки, като например мляко, какаова маса или пък пудра, захар, какаово масло....
Какво съдържа кетчупът в магазина?Какво съдържа кетчупът в магазина?
13 Март
Какво съдържа кетчупът Стандартно много от известните марки кетчуп в магазините съдържат: доматено пюре (за 100 г готов сос са нужни около 320 г домати), захар, сол, ябълков оцет, пресен чесън, лук, босилек, като подправките...
Без червено месо месо в студентските столове в ОксфордБез червено месо месо в студентските столове в Оксфорд
03 Дек.
Екологичните теми са не само модерни в последното десетилетие. Те са и надежден начин да се насочва непрекъснато вниманието към опазването на околната среда и предизвикателствата, които поставят пред човешкото общество нарастващите...
Пържено месоПържено месо
04 Дек.
Нарежете предварително измитото и подсушено месо на големи парчета. Набодете ги с ножа, сложете ги в хаван и го начукайте добре. Поръсете с подправки и добавете скълцаните ситно лук и магданоз. Загрейте мазнина и...
Шпиковано месоШпиковано месо
04 Дек.
4
Взимаме едно хубаво парче свинско месо, измиваме и го подсушаваме. Нарязваме си на малки парченца сланината, чесъна и моркова. В горната част на месото с остър нож правим разрези, в които да сложим по парче чесън, морков...
Пържено месоПържено месо
17 Януари
Нарежете месото от свински бут на големи парчета, измийте го и го набодете с нож. По желание може да счукате леко месото в хаван, като го овкусите със сол и черен пипер и го объркате с накълцания лук и магданоз. Всичко...
Бракувани меса в топлите витрини на кюстендилски магазиниБракувани меса в топлите витрини на кюстендилски магазини
05 Ноем.
Проверката на инспекторите на ОД на БАБХ е установила и други нарушения в хранителните магазини в Кюстендилско....
Конфискуваха пилешко със салмонела в магазини в ПловдивКонфискуваха пилешко със салмонела в магазини в Пловдив
08 Юли
Те са били предлагани основно в малки квартални магазини, а не на щандовете на големите хранителни вериги....
Трайност на замразеното месоТрайност на замразеното месо
23 Март
1
Замразеното месо може да се използва дълго, но все пак трябва да се има предвид, че дори и във фризера то има срок на годност, който не трябва да се пренебрегва. При замразяването се неутрализира възможността за развитие...
Класически сосове за месоКласически сосове за месо
15 Март
Сосове за месо могат да се приготвят от различни продукти, те засилват вкуса и аромата на месото. Някои видове месо се поднасят изцяло в сос, а някои само се заливат частично. За аромат и допълнителен вкус в сосовете...
Консервиране на нераздробено месоКонсервиране на нераздробено месо
03 Март
1
За да сте сигурни в качеството на сушеното, пушено или осолено месо, което консумирате, можете да си го приготвите сами. Достатъчно е да имате цяло парче месо, което да консервирате, без да разрязвате на части. За да направите...
Лесни маринати за месоЛесни маринати за месо
08 Ноем.
За да бъде вкусно и крехко месото, е много важно да го оставите за няколко часа в марината. Съставките на маринатата допринасят за по-наситения вкус на месото и за неговата крехкост. Маринатата с коняк е подходяща за...
Как да размразяваме месоКак да размразяваме месо
05 Ноем.
Ако искате да готвите замразено месо, необходимо е първо да го размразите. Колкото по-бавно се размразява месото, толкова по-малко сок и полезни вещества ще бъдат изгубени. Не се препоръчва бързото размразяване в микровълнова...