Gotvach.bg»Статии»Мазна риба
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Повече мазна риба - по-малко главоболие
Нека разберем как чрез мазна риба можете да намалите главоболието....
Мазната риба пази зрението, кожата и сърцетоОмега-3 мастните киселини се съдържат в сьомгата и други мазни риби....
2
Хапвайте си мазна рибка спокойно! Ето защо
Логично е, че с консумацията на мазна риба ще приемете повече калории....
Край на мазната кожа на лицето с тези продукти от кухнята
Грижата за мазната кожа не означава силно обезмазняване, а систематично, меко почистване на излишната мазнина по кожата....
Как да приготвим най-вкусната риба
Видове риба и как да я приготвим
Мазна синя риба
Живее и се движи на повърхностните слоеве на водните басейни. Още е наричана "мазна риба" поради това че съдържанието ѝ на мазнини е най-малко 5% от състава ѝ....
Кои риби са опасни
Но бъдете внимателни, консумирането на мазни риби може да повиши риска от диабет....
Правилното хранене след анорексия
Всички мазни храни като: мазно месо, масло, мляко с висок процент масленост и други, са забранени в менюто на човек след анорексия. Сладкишите и макаронените изделия също трябва да се избягват....
11 полезни риби, които задължително да опитате
Скумрия
За разлика от крехката бяла риба, скумрията е мазна, богата на здравословни мазнини. Доказано е, че понижава кръвното налягане и намалява натрупването на плаки в артериите....
Хранене при панкреатит
Напълно трябва да се изключи консумацията на мазни и лютиви храни, алкохолът и газираните напитки.
Друга категорично забранена храна е мазната – ястия приготвени от свинско, говеждо и мазно птиче месо....
Рибата и кръвното налягане
А мазната риба може да играе роля в поддържането му на ниско ниво.
Чудите се как мазната риба работи за вашето кръвно налягане?...
Сьомга и пъстърва при суха кожа
Ако решите да запържите сьомгата е добре това да става в нагорещена мазнина и за не повече от няколко минути, иначе рибата ще стане суха и ще се разкапе....
Морски език (Палтус)
В процеса на готвене обаче част от тази мазнина се губи. При замразяване се губи половината от тази незаменима мазнина, а при осоляване на рибата - около 30 процента....
Сьомгова пъстърва
Предимно се пече на фурна или на скара, като е важно да се уточни, че когато се пържи или пече, не се нуждае от мазнина, защото попада в групата на т. нар. мазни риби....
Как да сготвим паламуд
За някои хора е мазна и тежка риба и предпочитат скарата, други фурната, а трети - изобщо не намират, че е нужно да стоят около скарата, а директно го пържат в сгорещена мазнина....