Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Защо жените не стават суши-майсториЗащо жените не стават суши-майстори
13 Юни
1
Доскоро, за да станеш суши-майстор, трябваше да имаш зад гърба си десет години практика. Днес две години практика са достатъчни....
Шоколадова торта за майсториШоколадова торта за майстори
25 Ноем.
Шоколадовата торта за майстори е чудна!...
Такова суши не сте и сънували! Вижте шедьоврите на японски майсторТакова суши не сте и сънували! Вижте шедьоврите на японски майстор
08 Май
Млад майстор на сушито от Япония обаче разчупи представите ни за азиатското блюдо, като започна да го прави във формата на обувки. Юджия Ху е истински артист....
СушиСуши
19 Септ.
5
Затова в Япония е разрешено да се приготвя само от майстор готвачи, които са преминали специален изпит пред префектурата....
Маки СушиМаки Суши
28 Ноем.
По средата на пласта ориз се поставя тънко фитилче от рибата и се завива внимателно на руло. По същия начин се процедира с останалите листа нори, докато свърши оризът....
Нигири сушиНигири суши
24 Окт.
Закипи ли водата, намаляваме огъня до най-ниската степен на котлона и оставяме, докато абсорбира. След което махаме тенджерата от котлона и оставяме оризът за 20 минути да се задуши....
Суши сашимиСуши сашими
20 Януари
Филетата се нарязват с много остър нож на продълговати парчета с дебелина половин сантиметър. Трябва да се използва много остър нож, за да бъдат парчетата равни и еднакви....
Веге сушиВеге суши
06 Април
1
Завийте стегнато и нарежете на отделни хапки....
Обърнато сушиОбърнато суши
09 Март
Нарежете сьомгата и обелената краставица на дълги ивици. Крема сиренето сипете в плика или пош. Разделете ориза на 4 топки (по около 100 г)....
Суши топчетаСуши топчета
14 Ноем.
Краставицата се нарязва на ивици. Оризът се разделя на две части. Корите Нори не нарязват на ситно и се прибавят към едната част от ориз. С мокри ръце се оформят малки оризови топки с лъжица за сладолед....
Урамаки сушиУрамаки суши
25 Окт.
С помощта на рогозката завиваме руло суши, като притискаме силно, докато навиваме. Режем рулото на шайби с остър нож. При всеки разрез мокрим ножа с вода. Поднасяме Урамаки суши с пиле, със соев сос и уасаби....
Суши ТортаСуши Торта
06 Ноем.
Накиснете ориза за 40 мин. Изплакнете го под течаща вода, докато падне нишестето. Сварете ориза до готовност. Отцедете го и го охладете за кратко. Загрейте оризовия оцет заедно със захарта и солта. Изсипете сместа към...
Хосомаки сушиХосомаки суши
31 Окт.
След като завря, намалих огъня на най-слабо и оставих да се готви в продължение на 15 минути. Изключих котлона и оставих да почива още 10 минути без да повдигам капака....
Суши ШийтакеСуши Шийтаке
26 Май
5
Внимателно навивайте листото на руло. По същият начин пригответе и другото листо. Сложете така навитите рула да се стегнат в хладилник за около час, след което с остър нож се нарязва всяко руло на 8 равни части....
Веган сушиВеган суши
07 Юни
2
Сваряваме ориза и навиваме водораслите заедно със зеленчуци по избор - авокадо, краставици, моркови, чери домати, червено зеле, хумус и соев сос. Поднесете веднага....
Домашно сушиДомашно суши
22 Дек.
Внимателно завийте на стегнато оризово руло с помощта на рогозката и накрая прилепете с навлажнения край на норито. Така пригответе и останалите кори с комбинации от продуктите по ваше желание....
Суши ШийтакеСуши Шийтаке
26 Май
5
Внимателно навивайте листото на руло. По същият начин пригответе и другото листо. Сложете така навитите рула да се стегнат в хладилник за около час, след което с остър нож се нарязва всяко руло на 8 равни части....
Суши запеканкаСуши запеканка
03 Февр.
Навиваме на стегнато руло и режем на парчета с дължина около 2 см. Нареждаме ги в тава, поръсваме с черен пипер. Разбиваме яйцата със сметаната и заливаме рулцата....
Тайната на перфектното сушиТайната на перфектното суши
02 Юни
Само допреди няколко десетилетия в България не бяхме и чували за суши, а късметлиите, които са пробвали този уникален японски специалитет, са го консумирали само в чужбина или пък с нетърпение са очаквали познати да им...
Суши Хосомаки-КалипсоСуши Хосомаки-Калипсо
22 Август
1
Докато чакаме ориза, краставицата се обелва и нарязва на тънки лентички, като се стараем да са приблизително еднакви. Рулцата от раци също нарязваме, като едно рулце се срязва на 4....
Чудна суши тортаЧудна суши торта
28 Окт.
Нарязваме си листата от нори на ивички. Рибата, авокадото, краставицата и лука си нарязваме на парченца. Започваме да сглобяваме солената торта, взимаме си тава с падащо дъно....
Суши Криспи РолСуши Криспи Рол
24 Окт.
Обръщаме после кората така, че оризът да е отдолу и редим върху свободната страна на кората, Филаделфия, резени авокадо и тънки филета сьомга. След което завиваме на стегнато руло, което разрязваме на малки шайби....
Празнична салата сушиПразнична салата суши
28 Дек.
Краставиците и авокадото почистваме и нарязваме на филийки. На дъното на крьгла форма с падащо дъно слагаме алуминиево фолио. Сварения ориз поръсваме с оризовия оцет и разбъркваме....
Суши със скаридиСуши със скариди
02 Дек.
Нарежете рибата на малки парченца. Сварете ориза в точно 2 ч.ч. вода, като го кипнете и намалите огъня на петата минута....
Домашно суши ХосомакиДомашно суши Хосомаки
19 Юни
Докато изчаквате ориза, да бъде напълно изцеден, нарежете краставицата на тънки лентички. След това нарежете сьомгата - отново на ленти и рулцата от раци - на малки кубчета....