Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

ГъбиГъби
05 Окт.
1
Гъбата представлява месесто, покрито със спори плодово тяло. Това, което предизвиква в съзнанието наименованието „гъба”, е всъщност стандартната гъба, която е култивирана бяла още неразтворена гъба с пънче и шапка, покрита...
Шок! Разкриха истинския бияч на Мариана МариноваШок! Разкриха истинския бияч на Мариана Маринова
29 Юли
Мариана Маринова бе жестоко пребита преди дни. Поредният ремонт на носа ѝ бил осигурен от човек на Очите....
Гъби КладницаГъби Кладница
02 Юни
4
Кладницата (Pleurotus ostreatus) е гъба от род Кладница, спадаща към вида базидиева гъба. В определен стадии от развитието си този вид бухалковидни имат цилиндрични и други израстъци, които се наричат базидии и където са...
Гъби ШийтакеГъби Шийтаке
21 Дек.
Шийтаке е медицинска гъба, която взема наименованието си от ший – кестен, и така – дърво, и означава гъба, която расте върху дърво. Реално тя расте и върху габър, дъб и клен. Шийтаке расте в Япония и Китай, но в наши дни...
Майонезена маринатаМайонезена марината
30 Август
Използвайте маринатата за овкусяване на пилешко месо, като за целта я сипете в плик, добавете пилешкото и оставете да се маринова за поне 1 час в хладилник, след което го изпечете на загрята скара....
Сурова маринатаСурова марината
27 Септ.
Обръщайте го от време на време да попие хубаво маринатата....
Варена маринатаВарена марината
14 Ноем.
2
Свалете от огъня и след това сложете месото да се маринова. Сложете в хладилника и обръщайте често месото....
Бърза маринатаБърза марината
18 Окт.
Сложете месото да престои в маринатата 2 часа. През това време го обръщайте често и внимавайте да е потопено в маринатата през цялото време....
Отравяне с гъбиОтравяне с гъби
02 Април
1
Отравянето с гъби представлява увреждане на организма след консумация на определен вид отровна гъба, която съдържа специфични токсични вещества. Отравянията с гъби обикновено са остри и се проявяват с различни симптоми...
Непознатите гъби: ТръбенкатаНепознатите гъби: Тръбенката
16 Май
Гъбата Тръбенка носи интересно име, което се дължи на специфичната ѝ структура и морфология. Латинското ѝ наименование е Craterellus cornucopiodes, а тя спада към семейство Gomphaceae. Тази интересна гъба има фуниевидна...
Отравяне с гъбиОтравяне с гъби
11 Юни
Отравянето с гъби представлява опасно увреждане на организма, получаващо се след консумиране на вид отровна гъба, която съдържа специфични токсични вещества. Обикновено отравянето с гъби е остро състояние и се проявява...
Марината за дробМарината за дроб
11 Дек.
1
Маринатата за дроб е много сполучлива....
Марината за скараМарината за скара
15 Ноем.
6
Всички съставки за маринатата за скара се разбиват много добре. С тях се залива месото, което сте предвидили да печете. Ако е повечко месото, може да удвоите съставките за марината....
Марината за рибаМарината за риба
27 Април
4
Разбъркайте добре всички подправки за марината за риба. Подготвените парчета риба или цяла риба се накисват в тази марината за 2-3 часа. След това се пекат на скара, пържат се или се овалват и панират....
Марината с кетчупМарината с кетчуп
24 Ноем.
*Хубаво е маринованото месо с тази марината да престои поне една нощ в хладилника, за да поеме от вкуса на подправките....
Марината за пъдпъдъциМарината за пъдпъдъци
07 Март
Задължително е дивечовото месо да се постави в марината, защото месото му е жилаво. Пъдпъдъците ги почистваме, измиваме и ги оставяме да се изцедят. Разфасоваме както пилето....
Печурки в маринатаПечурки в марината
19 Ноем.
Продуктите за маринатата се смесват и се кипват. Добавят се нарязаните гъби и се вари, докато леко омекнат. Сместа се сваля от котлона, добавят се нарязаните скилидки чесън и наситнения копър....
Марината за маслиниМарината за маслини
23 Септ.
Тази марината придава невероятен вкус и аромат....
Миди в маринатаМиди в марината
05 Юни
Отцедете мидите и ги почистете добре. Разтопете половината масло в голяма тенджера и задушете лука, чесъна и магданоза, овкусени със сол и черен пипер. След няколко минути сипете виното и го кипнете. Добавете мидите,...
Марината за еленскоМарината за еленско
14 Ноем.
Всичко се разбърква и с полученото се натрива еленското /това количество марината е подходящо за около 500 г месо/. Съдът, в който месото се маринова, се запечатва с фолио или се похлупва....
Марината за сьомгаМарината за сьомга
14 Окт.
С тази марината се заливат филетата сьомга и се оставя да престои за 1 час в хладилник. Не я мариновайте твърде дълго, защото солта в соевия сос ще втвърди месото на рибата. Запечете на скара....
Марината за шишчетаМарината за шишчета
15 Ноем.
3
Разбъркайте заедно доматения сок с горчицата, водката, бирата и подправките (може да прибавите и др. подправка на вкус) и накиснете в маринатата месото и зеленчуците за 1 нощ....
Марината за пържолиМарината за пържоли
13 Май
2
С получената марината намазвате пържолите и ги оставяте да престоят около час - час и половина преди топлинната обработка....
Марината за барбекюМарината за барбекю
24 Януари
1
В тази марината се държат месата за 3-12 часа. 30 минути преди да се сложат на скарата, се посоляват....
Чернокоп в маринатаЧернокоп в марината
20 Януари
Чернокопът в марината ще бъде готов след три дни....