Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Мармалад с ябълкиПо желание може да ароматизирате мармалада с канела или листа индрише, които се добавят, когато започне да се сгъстява....
20 Септ.
Шипков мармалад с ябълкиМармаладът се сипва горещ в буркани и се запечатват. Или както в моя случай- директно в тава, охлаждаме в хладилник и консумирате когато стегне....
21 Февр.
Мармалад от БананиПостепенно мармаладът ще започне да се сгъстява. Добре е тенджерата да е дълбока, защото докато се сгъстява мармаладът, много пръска. Когато мармаладът се сгъсти, добавете сока от мандарините и лимоните....
12 Май
Мармалад от ренглотиИзключете котлона, оставете мармалада да се охлади.
Охладения мармалад пасирайте. Сложете отново съда на умерен огън и доварете за около 15 мин, като този път бъркате непрекъснато, за да не залепне за дъното....
05 Август
Мармалад от морковиРазсипете в бурканчета готовия мармалад и съхранявайте в хладилника.
Мармаладът от моркови е много вкусен....
15 Ноем.
Мармалад от мушмулиИзбират се меки мушмули, които се сваряват на тих огън за около 10 минути. След това се прецеждат през гевгир.
Омекналите плодове се заливат с 2 ч.ч. вода и захарта, кипват се и се варят на слаб огън при непрекъснато бъркане...
02 Февр.
Мармалад от касисНасипете изстиналия мармалад в малки затоплени буркани. На следващия ден завържете с целофан и прибере на хладно и тъмно....
17 Август
Мармалад от розиГотовият мармалад от рози се расипва в бурканчета, които се затварят плътно....
11 Юни
Мармалад от прасковиМахнете пръчките канела и разсипете горещия мармалад в бурканчета. Оставете ги обърнати да изстинат....
14 Януари
5
Мармалад от аронияВодата се загрява до кипване и се добавя захарта. Котлонът се намалява на минимум и се вари захарен сироп, докато започне леко да се сгъстява.
Плодовете арония се бланшират във вряща вода за 2 минути, отцеждат се, пасират...
10 Май
Мармалад от кивиДобавете захарта и бъркайте, докато мармаладът се сгъсти.
Готовият мармалад от киви разсипете в бурканчета. Оставете да изстине така....
04 Май
Мармалад от гроздеПо приятен е мармаладът от бяло грозде. Червеното грозде дава червен мармалад....
21 Юли
Мармалад от морковиКогато точката на желиране е достигната, изсипвате мармалада в предварително затоплени бурканчета и веднага затваряте....
05 Юни
Мармалад от шипкиГотовият мармалад се сгъстява. Още горещ се разсипва в бурканчета, затварят се и се стерилизират за около 10 минути....
11 Окт.
2
Мармалад от дюлиМармаладът насипвате в буркани, които престояват отворени една нощ.
На другия ден ги затваряте, като под капачките слагате пергаментова хартия....
26 Окт.
Мармалад от черешиЧерешовия мармалад се вари докато лъжицата започне да оставя трайна следа.
Готовият мармалад се сипва, преди да е изстинал, в подсушени буркани и се затваря добре....
18 Юни
1
Мармалад от боровинкиДобре почистените и измити боровинки се заливат с 3 л. вода. Варят се докато омекнат. Правят се на каша, към която се добавя захарта. Бъркаме непрекъснато до сгъстяване.
Сипва се в предварително затоплени съдове. След...
20 Май
Мармалад от кайсииКайсиите се обелват и нарязват на половинки, след това се добавя захарта и всичко се оставя да заври.
Веднага след това се сместа се изсипва в чисти, затоплени бурканчета, които се затварят.
Обръщате ги с капачките...
17 Август
3
Мармалад от ябълкиЯбълките се измиват, нарязват се на парчета и се варят в малко вода до омекване.
Отцеждат се и се претриват през сито.
Получената каша се вари със захарта до сгъстяване....
06 Юни
4
Мармалад от вишниМармаладът от вишни се разсипва в бурканчета, затварят се и се стерилизират за няколко минути....
29 Август
4
Мармалад от тикваРазсипете горещия мармалада от тиква в бурканчета, затворете с капачки и стерилизирайте за няколко минути....
24 Август