Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Френски маслен сосРазтопяваме 1 с.л. масло, слагаме брашното и разбъркваме на гладка смес. Постепенно с бъркане прибавяме врелия бульон.
Без да преставаме да бъркаме, варим соса десетина минути. Посоляваме, подправяме с черния пипер и...
04 Април
Маслено тестоБрашното и солта се пресяват. Използва се блендер, за да се разбие и втрие маслото, докато сместа заприлича на трохи и се добавя водата.
Меси се бързо, за да се получи твърдо тесто.
Трохите се събират и се оформят...
12 Март
Как се определя масленост на мляко?Всеки милиметър каймак отговарят на 1 процент масленост, т.е. каймак с дебелина 3 мм означава, че млякото има 3 процента масленост....
03 Дек.
Пъстърва с маслен сосНамазваме тефлонова тава с малко зехтин и подреждаме рибните филета в нея.
Смесваме сухите подправки и поръсваме отгоре рибата.
Поливаме отгоре останалия зехтин и покриваме тавата с алуминиево фолио.
Печем филето...
21 Юни
Маслен сос с лимонСмесваме водата, лимоновия сок, солта и пипера.
Варим на умерен огън, докато сместа остане наполовина.
Намаляваме температурата и прибавяме маслото, като бъркаме непрекъснато.
Отместваме от котлона и добавяме сметаната...
19 Август
Маслен сос в микровълноваМаслото се загрява, без да се похлупва, 1 ½ мин. при 600 Вт в микровълнова.
Жълтъкът, водата и лимоновият сок се разбиват и се прибавят към маслото.
Разбърква се и се държи, без да се похлупва, 1 мин. при 600 Вт, като...
10 Окт.
Гъби в маслен сосГответе докато масленият сос се посгъти.
Поръсете с къри, черен пипер и сол, може да добавите и 1-2 дафинови листа.
Гъбите в маслен сос са много вкусни....
26 Януари
Зеле в маслен сосНарежете добре почистената зелка на четвъртинки, пуснете я във вряща подсолена вода и варете до омекване. Оставете омекналото зеле в гевгир, за да се отцеди.
Приготвяне на соса: Направете светла запръжка от маслото и...
21 Март
Как се измерва маслеността в млякотоИнтересен остава въпросът как можем да измерим маслеността на млякото и кога как се изменя? От какво зависи колко маслено ще е млякото?
Всеки ден се извършват проверки за маслеността на млякото във фермите....
04 Февр.
Разлики в маслеността на прясното млякоМлякото с 0.1 % масленост е предпочитано от хората, които редовно посещават фитнес залата и тези, които искат да намалят теглото си.
2 % масленост. Прясното мляко с 2 % масленост е най-широко разпространеното....
03 Януари
1
Маслено-ванилов кексРазбийте яйцата със захарта на пухкав крем до удвояване на обема.
Добавете предварително разтопеното и охладено масло и ваниловия екстракт, разбъркайте до пълно усвояване ма съставките.
Пресейте брашното и добавете...
04 Юни
Моето маслено тестоС моето маслено тесто готвя различни пайове, бисквити, сладки, всякакви тарталети и други десерти....
22 Дек.
Перфектното маслено тестоПредварително си пресяваме брашното през сито.
В отделен съд си разбиваме яйцето. Маслото си нарязваме на кубчета.
В съда, където е брашното, си правим кладенче, поставяме маслото изсипваме яйцето и добавяме и водата...
27 Ноем.
2
Как се прави маслено тестоС маслено тесто препоръчваме да опитате от тези рецепти:
- маслен кекс;
- маслени бисквити;
- маслен пай;...
06 Март
Френски маслен сос с гъбиРазтопете маслото на слаб до умерен огън и в него задушете фино настъргания лук шалот и чесъна.
Добавете гъбите, почистени, измити и нарязани на тънки филийки. Задушете и тях докато пуснат сос и се свият леко.
Увеличете...
05 Април
Френски маслен сос с лешникНакълцайте лука шалот и чесъна и ги запържете на слаб до умерен огън в половината масло и лъжица зехтин.
Сложете да се разтопи и останалото масло и сипете фино смлените лешници, като бъркате непрестанно, за да не загарят...
01 Окт.
Моите скариди с маслен сосВ тиган се загрява олиото, когато се загрее се добавят скаридите, готвят се 1-2 минути, като се подхвърлят с тигана внимателно.
След това се прибавя бялото вино, след 1 минута се добавят и останалите съставки - лимонов...
08 Юни
Маслен сос с червени доматиНарежете доматите на средни парчета и ги сложете на огъня без да наливате вода.
Добавете щипка сол, лъжичка захар и една връзка (добре завързана) копър.
Оставете доматите да врат, докато омекнат, след което свалете...
19 Окт.
Пресен грах с маслен сосПочистените и настъргани моркови се задушават в растителното масло с щипка сол, заливат се с 1 ½ чаена чаши гореща вода и се кипват.
Прибавя се грахът и се вари на тих огън.
От кравето масло и брашното се правят две...
13 Май
Печени макарони с маслен сосФурната се загрява до 180 градуса. Доматите се нарязват на кубчета. Макароните се сваряват в леко подсолена вода, отцеждат се и се връщат в тенджерата, за да се поддържат топли.
Брашното се запържва в 60 г масло 1 минути...
26 Януари
Маслен сос с червено виноНастържете лука и го сварете във виното заедно със сол и черен пипер. Варете докато лукът омекне и течността понамалее.
Прибавете маслото в соса и бъркайте енергично сместа с кухненска тел, за да стане маслото на пяна...
07 Септ.
Кошнички с маслено тестоОмесете гладко маслено тестото и го разделете на 32 топченца.
Подгответе си малки накъдрени формички за кошнички и леко ги намаслете....
23 Септ.
Маслено тесто с виноТака приготвеното маслено тесто може да запълните с нарязани плодове по избор и да изпечете....
14 Ноем.
Маслено тесто с яйцаБрашното и солта се пресяват. Използва се блендер, за да се разбие и втрие маслото, докато сместа заприлича на трохи. Добавят се водата и жълтъците.
Меси се бързо, за да се получи твърдо тесто. Трохите се събират и се...
11 Март
Маслено тесто за пайС помощта на вилица масленото тесто се надупчва леко и се покрива с намазнена хартия за печене. Върху хартията се нахвърлят зърна боб. Слага се да се пече 10–15 минути до лек загар....
05 Май
5