Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Гхи (пречистено масло)За начало подберете тенджера с дебело дъно, като сте сигурни, че е абсолютно суха, и сложете вътре несоленото масло на слаб огън....
10 Дек.
2
Как индийците приготвят пречистено масло ГхиПриготвянето на пречистено масло не е трудно, но изисква време....
17 Януари
Невероятните ползи от масло от гхиПрез последните няколко години се говори все повече за невероятните ползи от маслото от гхи....
09 Юни
Какво да приготвим с пречистено масло Гхисок, 200 г заквасена сметана, 2 домата, пречистено масло Гхи, 1 ч.л....
19 Окт.
1
Как да си приготвим пречистено масло ГхиКогато маслото започне да бълбука, трябва да премахвате образуващата се бяла пяна.
За един килограм масло са необходими не повече от 60 минути термична обработка....
19 Септ.
Омлет с гхиВ незалепващ тиган слагаме малко пречистено масло Гхи, чакаме да се разтопи и изсипваме сместа вътре в тигана....
07 Април
Лимецов тутманик с ГХИГХИ е готово, когато спре да се отделя пяна и маслото стане прозрачно, след което се сваля от котлона и се прецежда.
Лимецовото брашно се пресява с купа, с която ще се меси....
04 Март
Приготвяне на домашно ГХИПяната, която отделях е реално белтък, но има и вътре масло. Аз я пазя за някоя манджа мазнинка да добавя.
От (с точност) 490 г масло стана ГХИ- 327 г....
21 Окт.
Какво е ГХИ масло и за какво е полезно?Известно още като избистрено масло или пречистено масло, то е подходящо за всички видове ястия....
16 Май
Филийки със сушени домати и ГХИФилийките се намазват обилно с ГХИ от двете страни.
Пекат се в предварително загрята фурна, като се поставят върху решетката, а отдолу на дъното на фурната се поставя фолио.
Пекат се 7 мин на 150 градуса, като решетката...
18 Май
Вълшебното масло ГХИ - за здрави стави, зрение, имунитет и много ощеТова масло печели популярност през последните години. Претопеното, пречистено масло ГХИ е специален и уникален клас масло. Когато маслото се претопява, твърдите млечни частици се карамелизират и отстраняват....
26 Февр.
Протеинови мъфини с маслинова паста и ГХИЯйцата се разбиват много добре. Прибавя се натрошеното на ситно сирене, ГХИ и настърган на средно ренде кашкавал. Разбърква се добре.
Топеното сирене се нарязва на ситно и се слага в сместа.
Содата се разбърква с лимонтузуто...
02 Март
Вкусен лападник с кори на сач и ГХИЛападът се почиства от дръжките и измива много добре. Нарязва се на едро и се слага в тенджера.
Лукът се почиства, измива много добре и се нарязва на ситно. Прибавя се към лапада.
Прибавя се олио и малко вода и се задушава...
26 Юни
Оризови спагети с пуешка кайма, яйце и ГХИОризовите спагети се слагат във вряща подсолена вода. Варят се 10 мин., след което се изсипват върху гевгир и се заливат с топла вода, за да се измият от брашното.
Лукът се нарязва на ситно и се запържва леко в олио в...
02 Окт.
Как да направим Гхи?Освен в Индия пречистено масло е било използвано и в Пакистан, Иран и Тайланд, а днес е все по-широко известно по цял свят....
25 Окт.
Започнете да готвите с ГХИ! Вижте защоТези ползи се осигуряват от мазнините в Гхи без хидрогенирани масла, трансмазнини или окислен холестерол, които се намират в другите масла....
24 Септ.
2
МаслоС термина масло се обозначават много продукти. Съществува краве масло, растително масло, палмово масло, кокосово масло, розово масло, рибено масло, масло от ленено семе и др....
01 Февр.
1
Магданозено маслоМагданозеното масло се препоръчва за сервиране към панирана риба или с препечени филийки....
07 Март
Гъбено маслоТази смес се добавя към омекналото масло.
Добавя се копърът нарязан на ситно, настърганото яйце и всичко се разбърква. Сервира се неохладено, с препечени филийки....
27 Август
Бадемово маслоМоже да съхранявате маслото в хладилник до 3 седмици. Сервирайте с фиийки пълнозърнест хляб....
17 Юли
Орехово маслоОвкусяваме с малко сол и черен пипер и прибавяме мекото масло.
Смиламе до хомогенност.
Сместа разстиламе върху стреч фолио и я завиваме на руло. Прибираме я в хладилната камера....
18 Май
Ябълково маслоЯбълковото масло е гъсто, леко карамелизирано ябълково пюре с ароматни подправки....
12 Юни
Домашно МаслоИ понеже не обичам да изхвърлям - отцеденото мляко, в което има доста зрънца масло, използвам за направата на хубав домашен хляб.
Струва си да го направите!...
10 Юли
3
Чесново МаслоВсичко това се добавя и разбърква към разтопеното и охладено масло, което още не е стегнало.
Обърканото масло се сипва в подходяща форма и се слага във фризера, докато се стегне....
28 Май
Фъстъчено маслоОбелете фъстъците и ги запечете, докато започнат да ухаят леко. Смелете ги и доливайте олио - толкова, че да се получи гладък крем.
Добавете малко сол и захарта и пасирайте още малко....
12 Април
3