Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Масловки с мащеркаГъбите се измиват и се почистват от кожичката.
Ако са едри, се нарязват на парчета.
Ако са дребнички, се оставят цели. В тиган се загрява маслото и след това в него се задушават гъбите.
Поръсват се с мащерката...
21 Окт.
МасловкаВидове масловка
Обикновена масловка /Silius luteus/ - тя е една от най-често срещаните масловки в Европа, освен това е и една от най-събираните ядливи диви гъби на територията на нашата страна....
06 Април
Задушени масловки в масло и копърГъбите и лукът се почистват и измиват. Нарязват се на едро. На слаб огън се загрява маслото и в него се задушава лукът. Когато поомекне, се добавят и гъбите.
Разбърква се и се оставя под похлупак 2-3 минути. След това...
21 Ноем.
1
Задушени масловки и пачи крак в маслоЗадушени масловки и пачи крак в масло може да сервираме с охладено бяло вино....
20 Юли
Кулинарна употреба на гъба масловкаВ случай че сте вегетарианци, можете да приготвите картофи с масловки на фурна, защо не един апетитен ориз с масловки....
13 Април
Пържени масловкиМасловките се почистват от кожицата и се измиват. Изстискват се лекичко от водата с ръка и се нарязват.
В малко мазнина се запържва лукът, а след това и гъбите.
Разбъркват се и се овкусяват с подправките. Щом станат...
14 Окт.
Как да изсушим масловки?Надяваме се, че статията ни ви е била полезна и ще можете сами да си изсушите масловки в домашни условия....
09 Дек.
Супа от масловкиГъбите, лукът и спанакът се измиват и почистват. Нарязват се на дребно. В тенджера се слага масло. В него се задушава лукът, а след това и спанакът.
Накрая се влагат и гъбите. Долива се 4 ч.ч. вода и яденето се оставя...
14 Окт.
Как да съхраните гъби Масловка за дългоПолуготови замразени масловки
За този метод за съхранение трябва добре да измиете гъбите със студена вода. Обелете кожицата им и ги нарежете на четвъртинки....
05 Април
Гъбена супа с масловкиВ тенджера се загрява масло и в него се задушават нарязаните на дребно лук и гъби. Щом те омекнат, се добавят морковите и чушката. Налива се вода, която поне трябва да покрива продуктите.
Ако предпочитате супата да е...
22 Ноем.
Охлювчета с маслинкаВъв всяка лента слагаме обезкостена маслинка и навиваме като охлюв.
Маслините могат да са зелени, черни, или такива с чушка. Редим ги в тава, застлана с хартия за печене....
08 Май
8
Kюфетата с маслинкаОт подготвената кайма оформете кюфтета, поставете по една зелена маслинка във всяко.
Наредете ги в тава, сложете ги да се пекат в умерена фурна....
20 Май
Как се съхраняват масловки?Времето за съхранение на масловки на пара е около 9 месеца, докато на пържените масловки е само 3 месеца....
16 Окт.
Как да изсушим масловки?Така дори и в средата на зимата ще може да приготвите за семейството си гъбена каша или задушени масловки в масло и копър....
15 Окт.
Телешки кюфтенца върху канапе от масловкиТелешките кюфтенца върху канапе от масловки са готови....
17 Май
Лимоново масло за сладкишиЛимоновата кора се настъргва на ситно, като се внимава да не се засяга бялата част.
Изстисква се сокът на лимоните.
В тиган се смесват настърганата кора, сока, маслото, захарта и яйцата и се загряват при непрекъснато...
21 Април
Чесново масло за пърленкиРазтопяваме маслото на водна баня, за да не се пресече. Добавя се бульонът, който стриваме, и чесъна на прах.
Овкусяваме със сол и черен пипер.
Накрая, който желае може да добави копър на ситно.
Перфектният маслен...
26 Май
Веган масло за постещитеИзползвайте студено пресовано кокосово масло, което няма мирис. Зехтинът също трябва да е качествен и студено пресован.
Ако нямате под ръка масло от авокадо, увеличете количеството на зехтина от 1 на 2 лъжици.
Започнете...
14 Май
Херингово масло за сандвичиРибата се почиства от кожата и костите, смила се и се пасира.
Смесва се с омекналото краве масло, нарязания на много ситно зелен лук и горчицата.
Разбива се много добре. Шприцова се на розички и се поднася в порцеланова...
06 Март
Соленки със спанак и маслинкаВърху всяко квадратче се поставя по половинка маслинка, след което се прегъват на триъгълник. Ръбчетата се притискат леко да слепнат.
Соленките се подреждат в тава върху готварска хартия....
10 Май
1
Пшенично-ръжени топчета с маслинкаВ купа разбиваме яйцата. Добавяме киселото мляко, разбито със содата. Добавяме олиото и солта. Добавяме бялото брашно и след това пшенично-ръженото, докато стане меко тесто.
Разделяме тестото на малки топчета с големина...
09 Март
Масловката има ли двойник?Младите масловки имат бяло месо, което става по-жилаво с възрастта. Гуглата е покрита с доста жилава кожица, която при влажно време е покрита със слуз....
01 Окт.
Питка с масло за ГергьовденВ хладка вода разтворете маята заедно със захарта и 2-3 с.л. брашно. Покрийте съда и го оставете на топло за 10-15 минути.
Погасете содата в киселото мляко.
Пресейте брашното и прибавете към него солта. Разбъркайте...
06 Май
Дробчета в масло на фурнаПочистете пилешките дробчета.
Загрейте маслото в голям тиган и сложете нарязания едро лук са се запържи. Щом леко омекне, добавете дробчетата и разбъркайте, докато си сменят цвета.
Долейте виното, добавете малко сол...
13 Януари
1