Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Масловки с мащеркаМасловки с мащерка
21 Окт.
Гъбите се измиват и се почистват от кожичката. Ако са едри, се нарязват на парчета. Ако са дребнички, се оставят цели. В тиган се загрява маслото и след това в него се задушават гъбите. Поръсват се с мащерката...
МасловкаМасловка
06 Април
Видове масловка Обикновена масловка /Silius luteus/ - тя е една от най-често срещаните масловки в Европа, освен това е и една от най-събираните ядливи диви гъби на територията на нашата страна....
Задушени масловки в масло и копърЗадушени масловки в масло и копър
21 Ноем.
1
Гъбите и лукът се почистват и измиват. Нарязват се на едро. На слаб огън се загрява маслото и в него се задушава лукът. Когато поомекне, се добавят и гъбите. Разбърква се и се оставя под похлупак 2-3 минути. След това...
Задушени масловки и пачи крак в маслоЗадушени масловки и пачи крак в масло
20 Юли
Задушени масловки и пачи крак в масло може да сервираме с охладено бяло вино....
Кулинарна употреба на гъба масловкаКулинарна употреба на гъба масловка
13 Април
В случай че сте вегетарианци, можете да приготвите картофи с масловки на фурна, защо не един апетитен ориз с масловки....
Пържени масловкиПържени масловки
14 Окт.
Масловките се почистват от кожицата и се измиват. Изстискват се лекичко от водата с ръка и се нарязват. В малко мазнина се запържва лукът, а след това и гъбите. Разбъркват се и се овкусяват с подправките. Щом станат...
Как да изсушим масловки?Как да изсушим масловки?
09 Дек.
Надяваме се, че статията ни ви е била полезна и ще можете сами да си изсушите масловки в домашни условия....
Супа от масловкиСупа от масловки
14 Окт.
Гъбите, лукът и спанакът се измиват и почистват. Нарязват се на дребно. В тенджера се слага масло. В него се задушава лукът, а след това и спанакът. Накрая се влагат и гъбите. Долива се 4 ч.ч. вода и яденето се оставя...
Как да съхраните гъби Масловка за дългоКак да съхраните гъби Масловка за дълго
05 Април
Полуготови замразени масловки За този метод за съхранение трябва добре да измиете гъбите със студена вода. Обелете кожицата им и ги нарежете на четвъртинки....
Гъбена супа с масловкиГъбена супа с масловки
22 Ноем.
В тенджера се загрява масло и в него се задушават нарязаните на дребно лук и гъби. Щом те омекнат, се добавят морковите и чушката. Налива се вода, която поне трябва да покрива продуктите. Ако предпочитате супата да е...
Охлювчета с маслинкаОхлювчета с маслинка
08 Май
8
Във всяка лента слагаме обезкостена маслинка и навиваме като охлюв. Маслините могат да са зелени, черни, или такива с чушка. Редим ги в тава, застлана с хартия за печене....
Пълнени домати МаслинкаПълнени домати Маслинка
05 Юли
Пълнените домати Маслинка са готови....
Kюфетата с маслинкаKюфетата с маслинка
20 Май
От подготвената кайма оформете кюфтета, поставете по една зелена маслинка във всяко. Наредете ги в тава, сложете ги да се пекат в умерена фурна....
Как се съхраняват масловки?Как се съхраняват масловки?
16 Окт.
Времето за съхранение на масловки на пара е около 9 месеца, докато на пържените масловки е само 3 месеца....
Как да изсушим масловки?Как да изсушим масловки?
15 Окт.
Така дори и в средата на зимата ще може да приготвите за семейството си гъбена каша или задушени масловки в масло и копър....
Телешки кюфтенца върху канапе от масловкиТелешки кюфтенца върху канапе от масловки
17 Май
Телешките кюфтенца върху канапе от масловки са готови....
Лимоново масло за сладкишиЛимоново масло за сладкиши
21 Април
Лимоновата кора се настъргва на ситно, като се внимава да не се засяга бялата част. Изстисква се сокът на лимоните. В тиган се смесват настърганата кора, сока, маслото, захарта и яйцата и се загряват при непрекъснато...
Чесново масло за пърленкиЧесново масло за пърленки
26 Май
Разтопяваме маслото на водна баня, за да не се пресече. Добавя се бульонът, който стриваме, и чесъна на прах. Овкусяваме със сол и черен пипер. Накрая, който желае може да добави копър на ситно. Перфектният маслен...
Веган масло за постещитеВеган масло за постещите
14 Май
Използвайте студено пресовано кокосово масло, което няма мирис. Зехтинът също трябва да е качествен и студено пресован. Ако нямате под ръка масло от авокадо, увеличете количеството на зехтина от 1 на 2 лъжици. Започнете...
Херингово масло за сандвичиХерингово масло за сандвичи
06 Март
Рибата се почиства от кожата и костите, смила се и се пасира. Смесва се с омекналото краве масло, нарязания на много ситно зелен лук и горчицата. Разбива се много добре. Шприцова се на розички и се поднася в порцеланова...
Соленки със спанак и маслинкаСоленки със спанак и маслинка
10 Май
1
Върху всяко квадратче се поставя по половинка маслинка, след което се прегъват на триъгълник. Ръбчетата се притискат леко да слепнат. Соленките се подреждат в тава върху готварска хартия....
Пшенично-ръжени топчета с маслинкаПшенично-ръжени топчета с маслинка
09 Март
В купа разбиваме яйцата. Добавяме киселото мляко, разбито със содата. Добавяме олиото и солта. Добавяме бялото брашно и след това пшенично-ръженото, докато стане меко тесто. Разделяме тестото на малки топчета с големина...
Масловката има ли двойник?Масловката има ли двойник?
01 Окт.
Младите масловки имат бяло месо, което става по-жилаво с възрастта. Гуглата е покрита с доста жилава кожица, която при влажно време е покрита със слуз....
Питка с масло за ГергьовденПитка с масло за Гергьовден
06 Май
В хладка вода разтворете маята заедно със захарта и 2-3 с.л. брашно. Покрийте съда и го оставете на топло за 10-15 минути. Погасете содата в киселото мляко. Пресейте брашното и прибавете към него солта. Разбъркайте...
Дробчета в масло на фурнаДробчета в масло на фурна
13 Януари
1
Почистете пилешките дробчета. Загрейте маслото в голям тиган и сложете нарязания едро лук са се запържи. Щом леко омекне, добавете дробчетата и разбъркайте, докато си сменят цвета. Долейте виното, добавете малко сол...