Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Медът в кулинариятаМедът в кулинарията
25 Януари
Медът е изключително полезен и често се използва в кулинарията, тъй като придава на ястията чудесен вкус. Ето някои препоръки, които ще са ви полезни в рецептите с мед....
Ванилията в кулинариятаВанилията в кулинарията
26 Дек.
Ванилията се добавя в различни десерти. Правят се и алкохолни напитки с ванилия. Ако добавите ванилия в пудра захар, се получава много нежна и ароматна пудра захар. С нея ще освежите и украсите различни видове сладкиши...
МедМед
17 Май
От близо 50 000 000 години насам пчелите на земята произвеждат по естествен натурален начин един от най-ценните хранителни продукти на земята – мед. Медът и пчелните продукти от хилядолетия насам почти не са променили своя...
Непознатата филипендула в кулинариятаНепознатата филипендула в кулинарията
13 Март
Филипендулата е растение с богата история и множество приложения в кулинарията. Нейните ароматни цветове и лечебни свойства я правят ценен акцент във всяка кухня....
Основни есенции в кулинариятаОсновни есенции в кулинарията
25 Юли
1
В многото стилове на готвене, които съществуват по света, почти няма такива, които да не зависят от различните видове растителни мазнини и оцет, ароматизирани с местни подправки. Основни познания кои аромати с какви видове...
Какво са спредовете в кулинариятаКакво са спредовете в кулинарията
05 Септ.
Спред е сравнително ново понятие в кулинарията. Идва от английски, където spread означава намазана паста. Това дава доста добра представа за същността на продукта....
Приложението на каперси в кулинариятаПриложението на каперси в кулинарията
15 Юни
В кулинарията като подправка каперсите се добавят в супи, рибни салати и месни ястия, сосове за паста, салата Цезар, патладжани на скара, ястия със сьомга, капоната и много други приложения....
Митове в кулинарията, които рухнаха!Митове в кулинарията, които рухнаха!
12 Септ.
Когато готвим, всички ние често използваме кулинарни съвети и умения, предадени ни от нашите баби и майки, както и приемаме за закон това, което чуваме или виждаме в кулинарни предавания. Да, много от нещата, научени...
Често използвани термини в кулинариятаЧесто използвани термини в кулинарията
26 Септ.
4
Знам, че повечето от нас знаем какво означават всички термини, които ще поясня тук, но има и други, които не разбират някои термини, написани в нашите рецепти. Тази статия е адресирана именно към начинаещите готвачи....
Шафранът - злато за кулинарията и медицинатаШафранът - злато за кулинарията и медицината
02 Дек.
Шафранът представлява цветовете на лилавия минзухар. Те цъфтят веднъж годишно, при това само за няколко дни. Освен по това, шафрановите минзухари се различават от познатия ни минзухар и по скритите три близалца, които се...
Основни сосове от плодове в кулинариятаОсновни сосове от плодове в кулинарията
14 Юли
Това са само някои видове сосове в кулинарията, но най-добре е да подберем соса според ястието....
Приложение на натриев бензоат в кулинариятаПриложение на натриев бензоат в кулинарията
24 Януари
1
Докато такъв обаче бъде намерен, е добре да сте наясно какво представлява натриевият бензоат и какво приложение намира в кулинарията....
Употреба на кокосово мляко в кулинариятаУпотреба на кокосово мляко в кулинарията
23 Ноем.
2
Тази тропическа течност е изпълнена с множество полезни свойства. Само в ½ литър се съдържат 58 милиграма калций, 48 милиграма фософор, 60 милиграма магнезий и 600 калий. Целият този здравословен микс само с 48...
Как да вложим индрише в кулинариятаКак да вложим индрише в кулинарията
05 Окт.
В кулинарията от индрише се използват листата от растението. Силният им аромат им позволява се използват като заместител на ванилията....
Красота с медКрасота с мед
24 Март
Медът е не само вкусен и здравословен продукт, който подслажда чая и палачинките, той от древни времена е бил използван като козметично средство. Медът е сложен продукт, в чийто състав влизат много полезни за организма...
Маски с медМаски с мед
19 Март
Дългите зимни месеци са истински тест за нашата кожа. Ниските температури в комбинация с вятър правят кожата по-сухи, допринасят за възпаление и лющене. Но не се отчайвайте. Няма защо и да се втурвате да купуват скъпи...
Мед срещу безсъниеМед срещу безсъние
28 Април
1
Медът може да се използва като приспивателно не само с топла вода или мляко – рецептите срещу безсъние, познати от векове, са не един и два. Така например можете две седмици подред да пиете приготвена от вас медена...
Динен медДинен мед
27 Септ.
Махнете от огъня, добавете сока от лимона, разбъркайте и опитайте динения мед - ако е необходимо, добавете захар на вкус....
Тиквен медТиквен мед
09 Окт.
Сокът се смесва с канелата и се вари на бавен огън, докато не се сгъсти като мед. Сервира се с палачинки, може да се добавя в различни сладкиши като подсладител....
Боров МедБоров Мед
08 Февр.
23
Берат се борови връхчета с дължина 2 - 3 см. и се варят. След като кипне водата се изхвърля, наливат се двата литра чиста вода и варенето продължава, докато от течността остане половината. Тогава се прецежда, сипва се захарта...
Боров МедБоров Мед
08 Февр.
23
Берат се борови връхчета с дължина 2 - 3 см. и се варят. След като кипне водата се изхвърля, наливат се двата литра чиста вода и варенето продължава, докато от течността остане половината. Тогава се прецежда, сипва се захарта...
Кулинарната традиция на ИгнажденКулинарната традиция на Игнажден
20 Дек.
Игнажден отбелязваме на 20 декември – това е един от най-обичаните и тачени български празници. Назад във времето на този ден хората са отбелязвали началото на новата година. В днешно време Игнажден носи със себе си...
Конопен протеин - ползи и употреба в кулинариятаКонопен протеин - ползи и употреба в кулинарията
02 Юли
Употреба на конопен протеин в кулинарията С помощта на конопения протеин можете да си приготвяте веган смутита, диетични салати, различни мусове, кето десерти и всякакви кето рецепти....
Вкусни емблеми от кулинарията на Арабския святВкусни емблеми от кулинарията на Арабския свят
16 Юни
На Арабския полуостров са разположени шест държави от Арабския свят. Това са Йемен, Кувейт, Катар, Саудитска Арабия, Оман и Обединените арабски емирства. Всяка от тези държави има своя уникална история, географски особености...
Историята на пицата - Светия Граал на кулинариятаИсторията на пицата - Светия Граал на кулинарията
26 Ноем.
Пицата е една от универсалните храни на модерното човечество. Тя е прочута в целия свят, любима е на хора с всякакви вкусове, приета е от различни култури, вместила се е в много кулинарни традиции. Безспорно изкушение с...