Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Месен хлябМесен хляб
28 Август
Ситно нарязваме лука и чесъна. Стъблата целина се нарязват на тънки парчета и заедно с наситнените зеленчуци се запържват за до омекване в силно сгорещеното масло. В дълбока купа смесваме двата вида кайма, омекналите...
Месен специалитетМесен специалитет
11 Август
За тази рецепта ще ви трябва свинско месо - цяло парче врат или контра филе. Изтънете месото с нож, така че да се разтвори и получи голямо правоъгълно парче месо с дебелина половин сантиметър. Почистете зеленчуците и нарежете...
Месен пататникМесен пататник
24 Дек.
Уникален месен пататник....
Правилните съвети при приготвянето на месен сокПравилните съвети при приготвянето на месен сок
12 Април
За да се приготви месен сок, се изисква по-голямо внимание....
Месен пилешки теринМесен пилешки терин
05 Окт.
Готовият месен пилешки терин нарежете и поръсете със свеж магданоз. Поднесете с подходяща салата....
Месен пай СтефаниМесен пай Стефани
24 Дек.
Накиснете филийката хляб и я отцедете от водата. Прибавете я към каймата. Добавете ситно нарязания лук и джоджена, чукнете яйцето и омесете каймата. Разстелете я върху найлоново фолио. Сложете обелените яйца /цели/...
Руски месен кексРуски месен кекс
05 Януари
1
Яйцата се разбиват с майонезата, сметаната и се разбъркват. Добавя се содата, гасена с оцет, и се добавя брашното. Каймата се запържва и се готви около 10 минути на среден огън, като се разделя с вилица. Охлажда се....
Руски месен ордьовърРуски месен ордьовър
21 Август
1
Желатинът се накисва в 50 милилитра вода. След като набъбне, се смесва със затопления бульон. В купа се слагат нарязаните на тънки ленти шунка, телешко месо, свински език и пилешко месо. Яйцата се режат на четвъртинки...
Зеленчуково-месен омлетЗеленчуково-месен омлет
04 Април
В голям тиган с незалепащо покритие запържваме лука. През това време размесваме каймата във вода, за да избегнем бучките. Запържваме до кафеникаво при лука. Добавяме и чушките, подправките и доматите и изчакваме докато...
Месен сос за спагетиМесен сос за спагети
12 Дек.
Изчистваме и нарязваме лука и чесъна и ги запържваме в маслото. Прибавяме каймата, като разбъркваме добре и пържим 10 минути и се стремим да стане на трохи. Прибавяме доматеното пюре, нарязаните на ситно домати и подправките...
Основен месен сос ВелутеОсновен месен сос Велуте
07 Септ.
Лукът се нарязва на ситно и се запържва в загрятото масло. Когато омекне, се прибавя брашното, което също се запържва, но без да се зачервява. Запръжката се разрежда с бульон, разбърква се добре, за да не останат бучки...
Тутманик, месен в хлебопекарнаТутманик, месен в хлебопекарна
04 Февр.
В контейнера на хлебопекарната, първо, се слагат течните съставки - прясното мляко, предварително разбитите яйца, киселото мляко и олиото. Отгоре се поставя предварително пресятото брашно, захарта, солта и натрошената...
Козунак, месен в хлебопекарнаКозунак, месен в хлебопекарна
07 Януари
Козунакът, месен в хлебопекарна е готов....
Козунак месен в хлебопекарнаКозунак месен в хлебопекарна
16 Април
Поставяме във фурната и печем на 160-170 градуса за около час нашия козунак месен в хлебопекарна....
Домашен козунак, месен на миксерДомашен козунак, месен на миксер
18 Април
12
Домашният козунак, месен на миксер е готов....
Козунак-венец, месен в хлебопекарнаКозунак-венец, месен в хлебопекарна
26 Окт.
Подготвят се продуктите така: - разбиват се яйцата; - отмерва се захарта, брашното; - свинската мас и кравето масло се смесват и разтопяват. Свинската мас може да се замени с 40 мл олио; - нарязват се корите от лимон...
Месен специалитет с разни зеленчуциМесен специалитет с разни зеленчуци
13 Окт.
1
Нарежете свинското месо на едри парчета, бутчетата оставете цели. Ако ползвате пилешко филе пеперуда, го разделете на две. Сложете пилешкото месо в дълбока и голяма тава с диаметър поне 40 см. Сложете свинското месо между...
Тройно месен козунак в хлебопекарнаТройно месен козунак в хлебопекарна
04 Април
5
След като приключи месенето, стартирайте второ месене и отново добавяйте по лъжица мазнина. Тази процедура правите общо три пъти стартиране и месене, тестото става като бито масло....
Месен бульон с тестени капкиМесен бульон с тестени капки
17 Март
Разбъркваме брашното, яйцето, солта и 6 с.л. вода. Загряваме олиото и през едра цедка в него накапваме тестената смес. След като капките станат златисти, ги изваждаме, отцеждаме и разпределяме по чиниите в които сме...
Козунак, месен изцяло с кухненски роботКозунак, месен изцяло с кухненски робот
04 Май
Като изкараме от фурната козунака, месен изцяло с кухненски робот, мажем със студен захарен сироп и поръсваме щедро със захар....
Месен терин с бекон и кашкавалМесен терин с бекон и кашкавал
03 Септ.
Към каймата прибавете яйцето и магданоза. Омесете до еднородност. Покрийте дъното на форма за терин с бекон. Облепете и стените. Сложете половината от каймата и загладете. Наредете отгоре пласт бекон, ред кашкавал, нарязан...
Козунак с локум, месен в хлебопекарнаКозунак с локум, месен в хлебопекарна
08 Април
Яйцата се разбиват. Всички съставки се претеглят. Брашното се пресява със солта и ванилията. В кошницата на хлебопекарната се слагат подред яйцата, заквасената сметана, захарта, прясното мляко, уиски, сок от портокал,...
Неустоим козунак със стафиди, месен в хлебопекарнаНеустоим козунак със стафиди, месен в хлебопекарна
15 Окт.
Неустоимият козунак със стафиди, месен в хлебопекарна е готов....
Пухкав козунак на конци, месен в хлебопекарнаПухкав козунак на конци, месен в хлебопекарна
17 Април
Натиснете тестото няколко пъти да се обезвъздуши, НЕ МЕСЕТЕ! Пухкав козунак на конци, месен в хлебопекарна е чуден!...
Витаминозен сокВитаминозен сок
17 Юни
1
Всички зеленчуци се смилат в сокоизтисквачка заедно с магданоза и копъра. Полученият смесен сос се излива в чаша, като се овкусява със сол и черен пипер по желание. Ако предпочитате, сервирайте с лед....