Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Месен хлябСитно нарязваме лука и чесъна. Стъблата целина се нарязват на тънки парчета и заедно с наситнените зеленчуци се запържват за до омекване в силно сгорещеното масло.
В дълбока купа смесваме двата вида кайма, омекналите...
28 Август
Месен специалитетЗа тази рецепта ще ви трябва свинско месо - цяло парче врат или контра филе. Изтънете месото с нож, така че да се разтвори и получи голямо правоъгълно парче месо с дебелина половин сантиметър.
Почистете зеленчуците и нарежете...
11 Август
Правилните съвети при приготвянето на месен сокЗа да се приготви месен сок, се изисква по-голямо внимание....
12 Април
Месен пилешки теринГотовият месен пилешки терин нарежете и поръсете със свеж магданоз.
Поднесете с подходяща салата....
05 Окт.
Месен пай СтефаниНакиснете филийката хляб и я отцедете от водата. Прибавете я към каймата. Добавете ситно нарязания лук и джоджена, чукнете яйцето и омесете каймата.
Разстелете я върху найлоново фолио.
Сложете обелените яйца /цели/...
24 Дек.
Руски месен кексЯйцата се разбиват с майонезата, сметаната и се разбъркват. Добавя се содата, гасена с оцет, и се добавя брашното.
Каймата се запържва и се готви около 10 минути на среден огън, като се разделя с вилица. Охлажда се....
05 Януари
1
Руски месен ордьовърЖелатинът се накисва в 50 милилитра вода. След като набъбне, се смесва със затопления бульон.
В купа се слагат нарязаните на тънки ленти шунка, телешко месо, свински език и пилешко месо.
Яйцата се режат на четвъртинки...
21 Август
1
Зеленчуково-месен омлетВ голям тиган с незалепащо покритие запържваме лука. През това време размесваме каймата във вода, за да избегнем бучките.
Запържваме до кафеникаво при лука. Добавяме и чушките, подправките и доматите и изчакваме докато...
04 Април
Месен сос за спагетиИзчистваме и нарязваме лука и чесъна и ги запържваме в маслото.
Прибавяме каймата, като разбъркваме добре и пържим 10 минути и се стремим да стане на трохи.
Прибавяме доматеното пюре, нарязаните на ситно домати и подправките...
12 Дек.
Основен месен сос ВелутеЛукът се нарязва на ситно и се запържва в загрятото масло. Когато омекне, се прибавя брашното, което също се запържва, но без да се зачервява.
Запръжката се разрежда с бульон, разбърква се добре, за да не останат бучки...
07 Септ.
Тутманик, месен в хлебопекарнаВ контейнера на хлебопекарната, първо, се слагат течните съставки - прясното мляко, предварително разбитите яйца, киселото мляко и олиото.
Отгоре се поставя предварително пресятото брашно, захарта, солта и натрошената...
04 Февр.
Козунак месен в хлебопекарнаПоставяме във фурната и печем на 160-170 градуса за около час нашия козунак месен в хлебопекарна....
16 Април
Козунак-венец, месен в хлебопекарнаПодготвят се продуктите така:
- разбиват се яйцата;
- отмерва се захарта, брашното;
- свинската мас и кравето масло се смесват и разтопяват. Свинската мас може да се замени с 40 мл олио;
- нарязват се корите от лимон...
26 Окт.
Месен специалитет с разни зеленчуциНарежете свинското месо на едри парчета, бутчетата оставете цели. Ако ползвате пилешко филе пеперуда, го разделете на две.
Сложете пилешкото месо в дълбока и голяма тава с диаметър поне 40 см. Сложете свинското месо между...
13 Окт.
1
Тройно месен козунак в хлебопекарнаСлед като приключи месенето, стартирайте второ месене и отново добавяйте по лъжица мазнина. Тази процедура правите общо три пъти стартиране и месене, тестото става като бито масло....
04 Април
5
Месен бульон с тестени капкиРазбъркваме брашното, яйцето, солта и 6 с.л. вода.
Загряваме олиото и през едра цедка в него накапваме тестената смес.
След като капките станат златисти, ги изваждаме, отцеждаме и разпределяме по чиниите в които сме...
17 Март
Козунак, месен изцяло с кухненски роботКато изкараме от фурната козунака, месен изцяло с кухненски робот, мажем със студен захарен сироп и поръсваме щедро със захар....
04 Май
Месен терин с бекон и кашкавалКъм каймата прибавете яйцето и магданоза. Омесете до еднородност. Покрийте дъното на форма за терин с бекон. Облепете и стените. Сложете половината от каймата и загладете.
Наредете отгоре пласт бекон, ред кашкавал, нарязан...
03 Септ.
Козунак с локум, месен в хлебопекарнаЯйцата се разбиват. Всички съставки се претеглят. Брашното се пресява със солта и ванилията.
В кошницата на хлебопекарната се слагат подред яйцата, заквасената сметана, захарта, прясното мляко, уиски, сок от портокал,...
08 Април
Неустоим козунак със стафиди, месен в хлебопекарнаНеустоимият козунак със стафиди, месен в хлебопекарна е готов....
15 Окт.
Пухкав козунак на конци, месен в хлебопекарнаНатиснете тестото няколко пъти да се обезвъздуши, НЕ МЕСЕТЕ!
Пухкав козунак на конци, месен в хлебопекарна е чуден!...
17 Април
Витаминозен сокВсички зеленчуци се смилат в сокоизтисквачка заедно с магданоза и копъра.
Полученият смесен сос се излива в чаша, като се овкусява със сол и черен пипер по желание.
Ако предпочитате, сервирайте с лед....
17 Юни
1