Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Акула в белтъкЛимонът се изцежда. Филетата се осоляват и се овалват в брашното. Потапят се в смес от белтъците, лимоновия сок, солта, черния пипер и нарязания на ситно чесън.
Запържват се в загрятото олио, като се обръщат внимателно...
03 Февр.
Акула на шайбиОт лимоновия сок, соевия сос и солта се приготвя марината и в нея се слагат шайбите акула. Оставят се в хладилника за 30 минути.
Отцеждат се от маринатата и се подсушават леко със салфетки....
08 Дек.
Акула по марсилскиЗехтинът се загрява в тенджера и в него се запържва нарязаният на ситно лук до прозрачно.
Добавят се нарязаните на малки кубчета домати, счуканите скилидки чесън, шафранът, солта, черният пипер и всичко се залива с предварително...
11 Февр.
Акула на скараЗалейте парчетата акула с другата част марината и я сложете покрита да се овкусява в хладилника за около 2 часа....
30 Май
Акула в ароматен сос по корсиканскиРибата се нарязва на тънки ивици и се залива със смес от половината зехтин, нарязания на ситно чесън, коняка, соевия сос и джинджифила.
Оставя се за 1 час на хладно. Загрява се останалият зехтин и в него се запържват...
10 Февр.
Месо от акулаГотвене на месо от акула
Редица кулинари твърдят, че месото на леопардовата и сивата акула, както и на акулата–лисица е с най-добри вкусови качества....
28 Август
Котлети от акула с моркови и чушкиНарязваме лука на ситно и го запържваме в сгорещено олио. Когато е готов го прехвърляме в дълбока тенджера.
След това нарязваме чушките, морковите и гъбите и ги добавяме към лука. Сипва се вода и се оставя да къкри докато...
22 Февр.
Котлети от акула в панировка от белтъкПоръсете котлетите със сол, черен пипер и пресован чесън, напръскайте с лимонов сок и оставете да престоят около 30-40 мин.
Разбийте белтъците на пяна с щипка сол. Отцедете котлетите, оваляйте ги в брашно, а после потопете...
28 Февр.
Пържоли от акула с гъби и маслиниНарежете рибата на порции и я подкисeлете с лимонов сок. Оставете да отлежи 15 минути, след което я овкусете с черен пипер и сол.
Оваляйте я в галета и я запържете до тъмнозлатист цвят. Извадете рибата в плоска чиния....
22 Март
Филе от акула на фурнаСтека акула посоляваме и поръсваме с черен пипер и зехтин.
Поставяме го в намазаната тавичка.
Оставяме за около час, да поеме от миризмата.
Поставяме във фурната и печем за около 15-20 минути....
20 Юни
Стекове от Акула на ГрилПосолете рибата и я оставете така за половин час.
В малка паничка счукайте чесъна или го минете през преса за чесън. Нарежете на дребно магданоза. Сложете го при чесъна. Добавете зехтина и разбъркайте.
Загрейте грил...
04 Окт.
Пържено Филе от Акула на ТиганРазмразете много добре филетата от акула.
След като хубаво са отцедени, ги поръсете с малко сол. Оставете ги така за около час.
Сипете брашно в чиния и оваляйте парче по парче филето от акула....
13 Април
Мариновани Котлети от Акула на СкараИзвадете и сервирайте маринованите котлети от акула на скара, докато е топла....
28 Окт.
1
Стек от акула на грил тиганСервирайте Стек от акула на грил тиган някакъв вид доматена салата....
05 Юли
Котлети от акула в сос от горчица и медКотлетите измийте и подсушете добре. Посолете и оставете 20 мин. да се овкусят. Оваляйте ги в бадемово брашно и изтупайте излишното.
В подходящ съд /такъв, че да се съберат всички котлети наведнъж/ загрейте 2 с.л. масло...
27 Март
Панирано филе от акула с марината от риган (Bienmesabe)Сипете нарязаната на кубчета акула и оставете да се маринова за през нощта.
На следващия ден загрейте обилно количество мазнина в дълбок тиган....
19 Август
Котлет от акула в зехтин с чипс от сладък картофКотлетът от акула в зехтин с чипс от сладък картоф е готов....
16 Окт.