Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Марината за дивеч и пържолиРазбъркайте всички и намажете дивеча и пържолите. След около 1-2 часа са готови за печене....
18 Окт.
2
Дивеч с дюли и морковиВарете месото и зеленчуците на най-ниската степен на котлона и ако е необходимо, доливайте вода....
10 Юни
Салата от дивеч и зеленчуциМесото се реже на тънки резени, картофите и морковите – на кръгчета, карфиолът се разделя на малки съцветия, киселите краставички, доматите и фасулът се режат на ситно.
Аспержите се режат на едро....
22 Август
Как да консервираме и съхраняваме месото от дивечПоради своята структура и специфика месото от дивеч се съхранява по определен начин, за да се предпази от разваляне и да съхрани вкусовите си качества....
19 Март
Чорба с дивечДобавяме и нарязаното месо и застройваме с яйца и оцет.
Поръсваме със ситен магданоз и сервираме....
05 Юни
Сос за дивечМармаладът се разбива, слага се горчицата и се бърка. Прибавя се виното и се разбива, след което се слагат конякът и сокът от сварените кори. Внимава се сосът да не се разреди.
Посолява се на вкус....
02 Февр.
Суджук от дивечСкълцайте съвсем ситно месото от дивече и сланината.
Към тях добавете, солта, черния и червен пипер, селитрата и захарта.
Объркайте добре и напълнете със сместа тънки свински черва, но не много плътно....
06 Март
5
Наденички от дивечПодготвеното месо се почиства, измива и подсушава. Нужно е дивечовото месо да се изкисне във вода поне една нощ. След това всички продукти се нарязват на кубчета и се смилат с качествена месомелачка....
17 Окт.
Кюфтета от дивечМесото се смила в месомелачка. Най-отдолу се разстила дивечовото месо, отгоре се слагат двата вида свинско и се завършва с накълцаната сланина....
22 Юни
1
Марина за дивечЗаливаме месото и така престоява от два до три дни, като го обръщаме всеки ден.
След това месото се готви без да се мие от маринатата.
Маринатата за дивеч е много сполучлива....
20 Ноем.
Шницели от дивечСмелете месото на кайма. Ако ви се вижда сухо, а обичате по-мазно, може да добавите малко сланина.
В купа сложете каймата, прибавете нарязания на ситно магданоз. Сложете сол и черен пипер на вкус....
29 Дек.
Пастърма от ДивечЗавийте месото в тензух и добре го зашийте.
Провесете го на спокойно място с постоянна температура. Някои поставят пастърмата на решетка в хладилника.
След два месеца ще имате превъзходна пастърма от дивеч....
10 Май
Марината за дивечДивечът се залива с прецедената марината и се оставя да престои 1 нощ преди да се готви....
03 Ноем.
Терин от дивечДо него се слагат морковите и отгоре се слага останалото пюре от месо.
С остатъка от зелевите листа се покрива месото. Формата се покрива с фолио или капак и теринът се пече 70 минути на 180 градуса....
17 Март
Чорба с дивечДобавяме и нарязаното месо и застройваме с яйца и оцет.
Поръсваме със ситен магданоз и сервираме....
05 Юни
Сос за дивечМармаладът се разбива, слага се горчицата и се бърка. Прибавя се виното и се разбива, след което се слагат конякът и сокът от сварените кори. Внимава се сосът да не се разреди.
Посолява се на вкус....
02 Февр.
Пържолки от дивеч - панеМесото се нарязва на малки пържоли и се начуква с дървен чук.
В купа се редят пържолите, като между всеки ред се поръсват подправките и нарязания на ситно чесън, накрая се залива с водката и соевия сос....
02 Юни
Френска марината за дивечСваля се, прецежда се и с тази марината се залива месо от дивеч, за да бъде по-вкусно и крехко....
02 Септ.
Натурален кебап от дивечМесото се нарязва на хапки. В тенджера под налягане се слага нарязаното месо, главата лук, предварително обелена и отрязана на две....
25 Януари
Гарнитура за всякакъв дивечИзмийте и обелете картофите. След това ги сварете.
Намачкайте хубаво сварените картофи, овкусете ги със сол на вкус и прибавете към тях царевичното брашно.
Разбъркайте съставките. От получената смес оформете топки...
15 Април
Сурова марината за дивечСлед като месото се овкуси с тази Сурова марината за дивеч, преминаваме към неговото печене....
07 Януари
Агнешко бутче като дивечОставяме месото едно денонощие да се маринова, като от време на време го обръщаме....
10 Септ.
Печено свинско като дивечСложете измитото, набодено с дребни късчета сланина и посолено месо, залейте с вода и печете в умерена фурна.
След като месото е напълно готово, го извадете в блюдо и го нарежете на филии....
12 Юни
Сметанов сос за дивечЗапържваме маслото с брашното, доливаме водата и сметаната и готвим с бъркане до получаването на гъст сос.
Овкусяваме със сол и черен пипер.
Сваляме от котлона и добавяме лимонов сок и пресования чесън....
15 Юли
Суха марината за дивечМесото се начуква предварително и се намазва с приготвената суха марината за дивеч.
Престоява 24 часа на студено. Задължително се маринова с течна марината....
23 Окт.