Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Марината за дивеч и пържолиМарината за дивеч и пържоли
18 Окт.
2
Разбъркайте всички и намажете дивеча и пържолите. След около 1-2 часа са готови за печене....
Дивеч с дюли и морковиДивеч с дюли и моркови
10 Юни
Варете месото и зеленчуците на най-ниската степен на котлона и ако е необходимо, доливайте вода....
Салата от дивеч и зеленчуциСалата от дивеч и зеленчуци
22 Август
Месото се реже на тънки резени, картофите и морковите – на кръгчета, карфиолът се разделя на малки съцветия, киселите краставички, доматите и фасулът се режат на ситно. Аспержите се режат на едро....
Как да консервираме и съхраняваме месото от дивечКак да консервираме и съхраняваме месото от дивеч
19 Март
Поради своята структура и специфика месото от дивеч се съхранява по определен начин, за да се предпази от разваляне и да съхрани вкусовите си качества....
Чорба с дивечЧорба с дивеч
05 Юни
Добавяме и нарязаното месо и застройваме с яйца и оцет. Поръсваме със ситен магданоз и сервираме....
Сос за дивечСос за дивеч
02 Февр.
Мармаладът се разбива, слага се горчицата и се бърка. Прибавя се виното и се разбива, след което се слагат конякът и сокът от сварените кори. Внимава се сосът да не се разреди. Посолява се на вкус....
Суджук от дивечСуджук от дивеч
06 Март
5
Скълцайте съвсем ситно месото от дивече и сланината. Към тях добавете, солта, черния и червен пипер, селитрата и захарта. Объркайте добре и напълнете със сместа тънки свински черва, но не много плътно....
Наденички от дивечНаденички от дивеч
17 Окт.
Подготвеното месо се почиства, измива и подсушава. Нужно е дивечовото месо да се изкисне във вода поне една нощ. След това всички продукти се нарязват на кубчета и се смилат с качествена месомелачка....
Кюфтета от дивечКюфтета от дивеч
22 Юни
1
Месото се смила в месомелачка. Най-отдолу се разстила дивечовото месо, отгоре се слагат двата вида свинско и се завършва с накълцаната сланина....
Марина за дивечМарина за дивеч
20 Ноем.
Заливаме месото и така престоява от два до три дни, като го обръщаме всеки ден. След това месото се готви без да се мие от маринатата. Маринатата за дивеч е много сполучлива....
Шницели от дивечШницели от дивеч
29 Дек.
Смелете месото на кайма. Ако ви се вижда сухо, а обичате по-мазно, може да добавите малко сланина. В купа сложете каймата, прибавете нарязания на ситно магданоз. Сложете сол и черен пипер на вкус....
Пастърма от ДивечПастърма от Дивеч
10 Май
Завийте месото в тензух и добре го зашийте. Провесете го на спокойно място с постоянна температура. Някои поставят пастърмата на решетка в хладилника. След два месеца ще имате превъзходна пастърма от дивеч....
Марината за дивечМарината за дивеч
03 Ноем.
Дивечът се залива с прецедената марината и се оставя да престои 1 нощ преди да се готви....
Терин от дивечТерин от дивеч
17 Март
До него се слагат морковите и отгоре се слага останалото пюре от месо. С остатъка от зелевите листа се покрива месото. Формата се покрива с фолио или капак и теринът се пече 70 минути на 180 градуса....
Чорба с дивечЧорба с дивеч
05 Юни
Добавяме и нарязаното месо и застройваме с яйца и оцет. Поръсваме със ситен магданоз и сервираме....
Сос за дивечСос за дивеч
02 Февр.
Мармаладът се разбива, слага се горчицата и се бърка. Прибавя се виното и се разбива, след което се слагат конякът и сокът от сварените кори. Внимава се сосът да не се разреди. Посолява се на вкус....
Пържолки от дивеч - панеПържолки от дивеч - пане
02 Юни
Месото се нарязва на малки пържоли и се начуква с дървен чук. В купа се редят пържолите, като между всеки ред се поръсват подправките и нарязания на ситно чесън, накрая се залива с водката и соевия сос....
Френска марината за дивечФренска марината за дивеч
02 Септ.
Сваля се, прецежда се и с тази марината се залива месо от дивеч, за да бъде по-вкусно и крехко....
Натурален кебап от дивечНатурален кебап от дивеч
25 Януари
Месото се нарязва на хапки. В тенджера под налягане се слага нарязаното месо, главата лук, предварително обелена и отрязана на две....
Гарнитура за всякакъв дивечГарнитура за всякакъв дивеч
15 Април
Измийте и обелете картофите. След това ги сварете. Намачкайте хубаво сварените картофи, овкусете ги със сол на вкус и прибавете към тях царевичното брашно. Разбъркайте съставките. От получената смес оформете топки...
Сурова марината за дивечСурова марината за дивеч
07 Януари
След като месото се овкуси с тази Сурова марината за дивеч, преминаваме към неговото печене....
Агнешко бутче като дивечАгнешко бутче като дивеч
10 Септ.
Оставяме месото едно денонощие да се маринова, като от време на време го обръщаме....
Печено свинско като дивечПечено свинско като дивеч
12 Юни
Сложете измитото, набодено с дребни късчета сланина и посолено месо, залейте с вода и печете в умерена фурна. След като месото е напълно готово, го извадете в блюдо и го нарежете на филии....
Сметанов сос за дивечСметанов сос за дивеч
15 Юли
Запържваме маслото с брашното, доливаме водата и сметаната и готвим с бъркане до получаването на гъст сос. Овкусяваме със сол и черен пипер. Сваляме от котлона и добавяме лимонов сок и пресования чесън....
Суха марината за дивечСуха марината за дивеч
23 Окт.
Месото се начуква предварително и се намазва с приготвената суха марината за дивеч. Престоява 24 часа на студено. Задължително се маринова с течна марината....