Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Милански специалитетиОще рецепти от кухнята на Милано са Шницели по милански, Шкембе чорба по милански, Макарони по милански, Спагети миланезе, Сос Миланезе....
10 Окт.
Милански хлябМаята се разтваря в малко хладка вода. Прибавя се към пресятото брашно заедно с разбитите яйца, солта, канелата, стафидите, захаросаните плодове и рома.
Тестото се омесва добре и се оставя да втасва 6 часа. След това се...
30 Януари
Милански милфьойСложете съда с Миланския милфьой в хладилник за половин час преди печене.
Изпечете го за 70 минути в предварително загряна на 175-180 градуса фурна в по-долната част. Поднесете Миланския милфьой студен....
24 Юли
Милански рибникМаслото се разтопява и в него се запържва до златисто брашното. Сваля се от котлона, охлажда се, връща се на котлона и се вари 5 минути на слаб огън. Охлажда се леко.
Добавят се солта, кашкавалът и жълтъците. Рибата се...
27 Август
Рецепти за профилактика на пародонтозаТези няколко рецепти ще ви помогнат за профилактика, докато не е късно, пригответе си ги и бъдете здрави!...
17 Януари
1
Бабина рецепта с коприваКато начало листата от коприва се измиват и накълцават. Накъцва се и пресният лук. Сипват се заедно в тенджерка с малко вода и се задушават.
По желание може да се сложи и лъжица олио или малко мас. Междувременно настъргваме...
22 Март
Пролетна рецепта с лападПочистете сухите чушки от семките и ги сварете докато омекнат.
Почистете лапада от жилите и бланширайте за около 3 минути в подсолена вода. Отцедете водата и го нарежете на ситно. Нарежете на ситно лука и го запържете...
30 Март
4
Джолан по МиланскиПосолете и натъркайте месото със черния пипер. Оваляйте в брашно всяко парче и изтръскайте излишъка.
Загрейте зехтина на умерен огън и задушете лука за 5 минутки, след което поставете парчетата джолан и маслото. Запържете...
18 Юли
Ризото по миланскиЛукът се запържва 2 с.л. от маслото около 2 мин. Добавя се оризът и се държи на огъня около 2 мин. Добавя се виното и се изчаква да се изпари. Добавя се 125 мл от бульона и се бърка често, докато течността бъде поета....
14 Февр.
Спагети по МиланскиСосът се поставя върху спагетите за завършек на нашите спагети по Милански...
03 Февр.
Шницели по миланскиПускайте шницелите по Милански да се изпържат в сгорещена мазнина от двете страни. Щом добият златист загар, ги извадете върху решетка с хартия отдолу....
16 Април
Пържоли по миланскиНачукайте добре телешките пържоли, така че да се получат възможно най-тънки. Поръсете ги със сол и черен пипер.
Разбийте яйцата на пяна. Отделно смесете настъргания кашкавал с галетата и загрейте масло в тиган. Оваляйте...
28 Юни
1
Шкембе по миланскиШкембето се почиства много добре, залива се със студена вода и се вари на тих огън до пълното му сваряване. Оставя се да се отцеди и изстине, след което се нарязва на ивици.
Нарязаното шкембе се прехвърля в намаслена тава...
07 Януари
Грах по миланскиГрахът се сварява в подсолена вода, отцежда се и се запържва в загрятото масло.
Добавя се предварително свереният ориз и доматът, нарязан на кубчета, който е задушен отделно.
Разбърква се добре и се поръсва с пармезан...
23 Май
Пържоли по миланскиНачукайте добре телешките пържоли, така че да се получат възможно най-тънки. Поръсете ги със сол и черен пипер.
Разбийте яйцата на пяна. Отделно смесете настъргания кашкавал с галетата и загрейте масло в тиган. Оваляйте...
28 Юни
1
Фетучини по миланскиФетучините се сваряват и се оставят да се отцедят. Лукът се нарязва на ситно, шунката се реже на лентички, а гъбите се нарязват на филийки.
Всичко се смесва и се задушава в маслото до омекване. Добавя се разбитото в малко...
18 Май
Макарони по миланскиСварете макароните и ги отцедете. Още докато са топли, се разбъркват с половината от маслото и половината от предварително настъргания кашкавал.
Отделно се запържва брашното с 2 с.л. масло и се разрежда с мляко. Оставете...
24 Април
Рецепта с чубрица при световъртежВземете 2 изравнени супени лъжици чубрица и ги залейте с 500 милилитра вода.
Оставете ги да престоят 60 минути, прецедете и пийте по една винена чаша преди ядене 3 пъти на ден.
Това се прави, докато състоянието се...
25 Януари
Шкембе чорба по миланскиЗалейте добре изчистеното шкембе с вода, прибавете сол, 1 глава лук, в която са забодени карамфилчетата и варете около 2 часа. Извадете и оставете шкембето да изстине.
Нарежете на кубчета шунката, сланината и втората...
13 Ноем.
Традиционно особуко по миланскиСервирайте особуко по милански (Оssobuco alla Milanese) горещо....
23 Януари
Свински пържоли по миланскиИзмиваме и начукваме добре пържолите.
Разбиваме яйцата на пяна. В отделна купа смесваме кашкавала и сухара.
Потапяме пържолите първо в яйцата, а след това в сместа от кашкавала и сухара и ги изпържваме в сгорещеното...
06 Февр.
Свински котлети по миланскиВ средата на чинията се поставят предварително приготвените макарони по милански - сварени, попарени с малко горещо масло и разбъркани с шунка, гъби, език, нарязани ситно и отделно запържени в масло....
29 Окт.
Рибно суфле по миланскиВ тиган загрейте маслото и в него запържете брашното и внимателно при разбъркване добавете млякото. Добавете доматеното пюре, настъргания кашкавал и подправете със сол и черен пипер. Разбийте жълтъците и добавете към леко...
24 Юли
Домашна пица по миланскиВ намазнена и набрашнена тава разстелете тесто за пица, поръсете го с гъбената супа на прах и нанесете доматеното пюре.
Наредете отгоре нарязаните на тънки колелца кренвирши и ситно нарязаните шунка и бекон и овкусете...
18 Април