Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Миши ушиРодът Миши уши /Hieracium/ наброява множество видове, които се диференцират много трудно помежду си. Представители на този род са разпръснати в Европа и Азия. В България се срещат над 20 вида от рода Миши уши. По - голяма...
09 Април
Миши празнициМишите празници са част от българските народни празници. Те се празнуват в чест на мишките, за да не нападат гризачите зърното, храната, мебелите, дрехите и др. В източна България са известни като Мишинден, Мишкинден, в западна...
27 Окт.
Сварени свински ушиСвинските уши се пърлят със горелка, остъргват се с нож и се измиват много хубаво.
Слагат се в голяма тенджера и се налива толкова вода, че да ги покрива 4-5 пръста. Добавя се едра морска сол и черен пипер на зърна....
29 Ноем.
Пържени свински ушиСвинските уши се почистват и измиват добре.
Варят се в тенджера с вода до готовност.
Изваждат се, нарязват се на ивички с дебелина 1 см и се овкусяват със сол, черен и червен пипер.
На няколко места се разпределят...
25 Ноем.
Пресовани свински ушиУшите, изчистени и добре измити, се режат на половинки. Поставят се в тенджера под налягане. Прибавят се нарязани морковите на колелца, зеленият лук на по три парчета, главата лук на едро, джинджифила на по 1 см.
Добавя...
26 Януари
Пълнени свински ушиВ тенджера поставяме свинските уши и пълним вода, докато се закрият. Поставяме на котлона да заврат, като ги припенваме от време на време.
Като минат 5-10 минути, поставяме подправките и оставяме да се сварят до готовност...
17 Януари
Панирани свински ушиВ тенджера с вряща подсолена вода слагаме добре почистените свински уши и варим до омекване.
В купа разбиваме яйцата, добавяме бирата, нарязания на дребно магданоз, брашното и малко сол.
Нарязваме ушите на ромбчета...
26 Ноем.
2
Точени ямболски ушиМая се размива с малко топла вода.
Замесва се тесто като се изсипва брашното, прави се кладенче и в него се слагат разтворената мая, 1/4 ч.л. сол и вода.
Оставя се да втаса за 20-30 минути.
Замесва се отново, разделя...
29 Ноем.
Бонбони Заешки ушиБисквитите се смилат.
Бадемите се накисват в гореща вода, обелват се и се запичат на 130 г до зачервяване.
Разбива се маслото със захарта. Прибавят се разбитото яйце,
бисквитите, 1 ч.ч. от орехите, ромът и ваниловата...
17 Февр.
Печени свински ушиМного добре почистете свинските уши.
Сварете ги във вряща подсолена вода за около 50 минути.
Отцедете сварените уши и ги нарежете на ленти.
Смесете пресования чесън с лимоновия сок, червения пипер и соевия сос....
11 Окт.
Чорба от свински ушиПочистваме старателно свинските уши. Слагаме ги в тенджера с вода на котлона. Когато заври ги отпенваме. Прибавяме няколко зърна черен пипер и сол.
Имайте предвид, че водата ще намалее, затова не прекалявайте със солта...
08 Януари
Свински уши на тиганСвинските уши са едно много вкусно мезе, макар и предпочитано от малко хора.
Приготвянето им става много бързо.
За тази рецепта е нужно в тенджера с вода да сварите ушите до омекване.
След като ушите са готови, оставяме...
26 Август
Свински уши на скараХубаво почистените уши сварете в подсолена вода за около 45 минути или до пълна готовност.
След това ги отцедете и ги нарежете на по-малки парчета или ленти.
Разбийте соевия сос с лимоновия сок, пресования чесъни...
06 Февр.
5
Свински уши на фурнаПочистваме и измиваме свинските уши. Сваряваме ги в тенджера с подсолена вода, където сме добавили нарязаните на едро лук, моркови и целина.
Варим до омекване на ушите. Отцеждаме месото и го нарязваме на ивички и поставяме...
15 Март
Свински уши със зеленчуциСвинските уши се пърлят, чистят, измиват и сваряват за около 40 минути в леко подсолена вода.
Бульонът се изхвърля.
Вече сварени се нарязват на жулиени и се прехвърлят в тиган, без никаква мазнина заедно с нарязаните...
19 Май
Свински уши на скараАко обичате свинските деликатеси, тази рецепта за свински уши на скара ще ви допадне
Почистваме добре свинските уши.
В дълбок съд ги поставяме, изсипваме студено вода, като прибавяме и малко сол.
Поставяме на котлона...
14 Април
Свински уши на грил тиганПочистваме много добре свинските уши.
Поставяме ги в дълбока тенджера, аз ги сложих в тенджера под налягане.
Към водата добавяме дафиновия лист, солта и черния пипер.
Включваме котлона и варим до готовност.
Когато...
12 Окт.
Свински мариновани уши на скараПочистваме добре ушите и ги измиваме.
Поставяме ги в съд, заливаме с вода, колкото да се покрият напълно.
Прибавяме дафиновия лист, зърната черен пипер и солта.
Сваряваме ги за около 1.5-2 часа, може да ползвате...
03 Юли
Варени свински крачета с ушиТова е едно от най-хубавите ястия, които моите родители са ми приготвяли. Зарежда те с много енергия, здраве и настроение в студените зимни дни.
Крачетата и свинските уши се измиват и оглеждат добре. Ако имат люспи се...
05 Юли
Варени свински уши на барбекюВ тенджера поставяме свинските уши. Към тях добавяме дафиновия лист, черния пипер, скилидките чесън и солта.
Покриваме с вода и оставяме да се варят.
След като са готови, вадим, подсушаваме и нарязваме на тънки ивички...
29 Ноем.
Боб яхния със свински ушиПочистете свинските уши и ги залейте с обилно количество вода. Сварете ги до пълна готовност - около 1 час и 20 минути. Наблюдавайте ги, за да доливате водичка, когато изври.
Накълцайте на ситно зеленчуците, без домата...
25 Ноем.
Страхотно мезе от свински ушиИзмиваме добре и почистваме свинските уши. За мезето използваме хрущялната им половина.
Останалата част прибавете към съставките за свинска пача.
Поставяме ушите в студена вода и ги сваряваме, но не до готовност. След...
13 Дек.
1
Вкусни свински уши на скараПочистваме и измиваме ушите. Сваряваме ги в подсолена вода дотолкова, че да останат леко твърди, иначе има опасност да се разкашкат.
Нарязваме ги на лентички и в купа добавяме соев сос и черен пипер на вкус. Разбъркваме...
16 Юни
1
Пикантна чорба от свински ушиСвинските уши се почистват, пърлят с горелка и измиват добре. Сваряват се в леко подсолена вода за около 50-60 минути. Изваждат се и се нарязват на ситни кубчета.
Бульона се прецежда и се връща на котлона да поври с нарязаното...
16 Февр.
Печени свински уши на скараПочистете, измийте и сложете в тенджера свинските уши, залейте с вода да ги покрие.
Добавете черния пипер, сол и дафиновия лист. Сварете за 2 часа.
Поръсете готовите уши със соев сос и добавете пресования чесън. Поръсете...
27 Ноем.