Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Миши ушиМиши уши
09 Април
Родът Миши уши /Hieracium/ наброява множество видове, които се диференцират много трудно помежду си. Представители на този род са разпръснати в Европа и Азия. В България се срещат над 20 вида от рода Миши уши. По - голяма...
Миши празнициМиши празници
27 Окт.
Мишите празници са част от българските народни празници. Те се празнуват в чест на мишките, за да не нападат гризачите зърното, храната, мебелите, дрехите и др. В източна България са известни като Мишинден, Мишкинден, в западна...
Сварени свински ушиСварени свински уши
29 Ноем.
Свинските уши се пърлят със горелка, остъргват се с нож и се измиват много хубаво. Слагат се в голяма тенджера и се налива толкова вода, че да ги покрива 4-5 пръста. Добавя се едра морска сол и черен пипер на зърна....
Пържени свински ушиПържени свински уши
25 Ноем.
Свинските уши се почистват и измиват добре. Варят се в тенджера с вода до готовност. Изваждат се, нарязват се на ивички с дебелина 1 см и се овкусяват със сол, черен и червен пипер. На няколко места се разпределят...
Пресовани свински ушиПресовани свински уши
26 Януари
Ушите, изчистени и добре измити, се режат на половинки. Поставят се в тенджера под налягане. Прибавят се нарязани морковите на колелца, зеленият лук на по три парчета, главата лук на едро, джинджифила на по 1 см. Добавя...
Пълнени свински ушиПълнени свински уши
17 Януари
В тенджера поставяме свинските уши и пълним вода, докато се закрият. Поставяме на котлона да заврат, като ги припенваме от време на време. Като минат 5-10 минути, поставяме подправките и оставяме да се сварят до готовност...
Панирани свински ушиПанирани свински уши
26 Ноем.
2
В тенджера с вряща подсолена вода слагаме добре почистените свински уши и варим до омекване. В купа разбиваме яйцата, добавяме бирата, нарязания на дребно магданоз, брашното и малко сол. Нарязваме ушите на ромбчета...
Точени ямболски ушиТочени ямболски уши
29 Ноем.
Мая се размива с малко топла вода. Замесва се тесто като се изсипва брашното, прави се кладенче и в него се слагат разтворената мая, 1/4 ч.л. сол и вода. Оставя се да втаса за 20-30 минути. Замесва се отново, разделя...
Бонбони Заешки ушиБонбони Заешки уши
17 Февр.
Бисквитите се смилат. Бадемите се накисват в гореща вода, обелват се и се запичат на 130 г до зачервяване. Разбива се маслото със захарта. Прибавят се разбитото яйце, бисквитите, 1 ч.ч. от орехите, ромът и ваниловата...
Печени свински ушиПечени свински уши
11 Окт.
Много добре почистете свинските уши. Сварете ги във вряща подсолена вода за около 50 минути. Отцедете сварените уши и ги нарежете на ленти. Смесете пресования чесън с лимоновия сок, червения пипер и соевия сос....
Чорба от свински ушиЧорба от свински уши
08 Януари
Почистваме старателно свинските уши. Слагаме ги в тенджера с вода на котлона. Когато заври ги отпенваме. Прибавяме няколко зърна черен пипер и сол. Имайте предвид, че водата ще намалее, затова не прекалявайте със солта...
Свински уши на тиганСвински уши на тиган
26 Август
Свинските уши са едно много вкусно мезе, макар и предпочитано от малко хора. Приготвянето им става много бързо. За тази рецепта е нужно в тенджера с вода да сварите ушите до омекване. След като ушите са готови, оставяме...
Свински уши на скараСвински уши на скара
06 Февр.
5
Хубаво почистените уши сварете в подсолена вода за около 45 минути или до пълна готовност. След това ги отцедете и ги нарежете на по-малки парчета или ленти. Разбийте соевия сос с лимоновия сок, пресования чесъни...
Свински уши на фурнаСвински уши на фурна
15 Март
Почистваме и измиваме свинските уши. Сваряваме ги в тенджера с подсолена вода, където сме добавили нарязаните на едро лук, моркови и целина. Варим до омекване на ушите. Отцеждаме месото и го нарязваме на ивички и поставяме...
Свински уши със зеленчуциСвински уши със зеленчуци
19 Май
Свинските уши се пърлят, чистят, измиват и сваряват за около 40 минути в леко подсолена вода. Бульонът се изхвърля. Вече сварени се нарязват на жулиени и се прехвърлят в тиган, без никаква мазнина заедно с нарязаните...
Свински уши на скараСвински уши на скара
14 Април
Ако обичате свинските деликатеси, тази рецепта за свински уши на скара ще ви допадне Почистваме добре свинските уши. В дълбок съд ги поставяме, изсипваме студено вода, като прибавяме и малко сол. Поставяме на котлона...
Свински уши на грил тиганСвински уши на грил тиган
12 Окт.
Почистваме много добре свинските уши. Поставяме ги в дълбока тенджера, аз ги сложих в тенджера под налягане. Към водата добавяме дафиновия лист, солта и черния пипер. Включваме котлона и варим до готовност. Когато...
Свински мариновани уши на скараСвински мариновани уши на скара
03 Юли
Почистваме добре ушите и ги измиваме. Поставяме ги в съд, заливаме с вода, колкото да се покрият напълно. Прибавяме дафиновия лист, зърната черен пипер и солта. Сваряваме ги за около 1.5-2 часа, може да ползвате...
Варени свински крачета с ушиВарени свински крачета с уши
05 Юли
Това е едно от най-хубавите ястия, които моите родители са ми приготвяли. Зарежда те с много енергия, здраве и настроение в студените зимни дни. Крачетата и свинските уши се измиват и оглеждат добре. Ако имат люспи се...
Варени свински уши на барбекюВарени свински уши на барбекю
29 Ноем.
В тенджера поставяме свинските уши. Към тях добавяме дафиновия лист, черния пипер, скилидките чесън и солта. Покриваме с вода и оставяме да се варят. След като са готови, вадим, подсушаваме и нарязваме на тънки ивички...
Боб яхния със свински ушиБоб яхния със свински уши
25 Ноем.
Почистете свинските уши и ги залейте с обилно количество вода. Сварете ги до пълна готовност - около 1 час и 20 минути. Наблюдавайте ги, за да доливате водичка, когато изври. Накълцайте на ситно зеленчуците, без домата...
Страхотно мезе от свински ушиСтрахотно мезе от свински уши
13 Дек.
1
Измиваме добре и почистваме свинските уши. За мезето използваме хрущялната им половина. Останалата част прибавете към съставките за свинска пача. Поставяме ушите в студена вода и ги сваряваме, но не до готовност. След...
Вкусни свински уши на скараВкусни свински уши на скара
16 Юни
1
Почистваме и измиваме ушите. Сваряваме ги в подсолена вода дотолкова, че да останат леко твърди, иначе има опасност да се разкашкат. Нарязваме ги на лентички и в купа добавяме соев сос и черен пипер на вкус. Разбъркваме...
Пикантна чорба от свински ушиПикантна чорба от свински уши
16 Февр.
Свинските уши се почистват, пърлят с горелка и измиват добре. Сваряват се в леко подсолена вода за около 50-60 минути. Изваждат се и се нарязват на ситни кубчета. Бульона се прецежда и се връща на котлона да поври с нарязаното...
Печени свински уши на скараПечени свински уши на скара
27 Ноем.
Почистете, измийте и сложете в тенджера свинските уши, залейте с вода да ги покрие. Добавете черния пипер, сол и дафиновия лист. Сварете за 2 часа. Поръсете готовите уши със соев сос и добавете пресования чесън. Поръсете...