Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Тайните на перфектния шоколадов мусТайните на перфектния шоколадов мус
03 Април
Най-важното, когато правите шоколадов мус, е начинът, по който разтопявате шоколада. Това се прави само на водна баня, в противен случай шоколадът се спича. На 3 април светът отбелязва Деня на шоколадовия мус, което...
Тайната на перфектния мус от кестениТайната на перфектния мус от кестени
02 Окт.
Есента с дъх на кестен пораждат приятна асоциация за топлина и сладост. Тя идва още в детството, с първия път, когато опитваме кестени, и я носим през целия си живот. Затова свързваме кафявия вкусен плод с есенния сезон....
Три неустоими рецепти за домашен мусТри неустоими рецепти за домашен мус
13 Дек.
Малко са хората, които да не чакат с нетърпение завършека на тържествената вечеря, за да дойде ред на десерта. За съжаление обаче много често домакинята не разполага с достатъчно време за нещо по-изискано като торта или...
Портокалов мусПортокалов мус
29 Май
1
Накиснете желатина във вода. В купичка изцедете сока от два портокала. Другите два портокала ги срежете на две и с помощта на нож и лъжица ги издълбайте. Тях ще ги използвате за купички, затова им подравнете дъното, за...
Нутела МусНутела Мус
10 Юни
За този наистина лесен за приготвяне шоколадов мус сложете Нутелата в подходящ съд и сложете в микровълнова фурна за няколко секунди, докато не омекне. Оставете да се охлади. Разбийте сладкарската сметана. Бавно сипете...
Мус чийзкейкМус чийзкейк
14 Май
Натрошете бисквитите и ги омесете с размекнатото масло до получаване на тесто. Разстелете бисквитеното тесто на дъното на тава с подвижен ринг. Разбийте сладкарската сметана на пухкав крем. Добавете крема сиренето и заквасената...
Бананов мусБананов мус
30 Август
2
Пасирайте бананите на гъсто и гладко пюре. Разтворете желатина за 20 минути в малко вода. След това го разбийте в купа с киселото мляко и изварата, добавете и захар. Оставете тази смес да стегне в хладилник за 15 мин....
Шоколадов мусШоколадов мус
25 Май
3
Разбийте жълтъците на яйцата за около 3 минути с миксера, добавете захарта и доразбийте. Загрейте в подходящ съд на котлона 1 ч.ч. сметана, след което при непрекъснато разбиване добавете половината от нея към жълтъците...
Кайсиев мусКайсиев мус
20 Юли
Почистете кайсиите и ги разрежете на половинки. Подредете ги в тава, поръсете ги със захар, завийте ги с хартия за печене и ги сложете за 10-15 минути в загрята до 180 градуса фурна. Когато са готови ги пюрирайте. Залейте...
Ябълков мусЯбълков мус
27 Ноем.
Почистете ябълките и ги нарежете на малки парченца. Сварете ги до омекване, отцедете ги и ги пасирайте до гладка смес щом изстинат. Разбъркайте ябълковото пюре със захарта и ванилията. Постепенно добавяйте сметаната...
Кестенов мусКестенов мус
17 Окт.
Сварете кестените до готовност и ги обелете. Пюрирайте ги с кухненския робот. Кипнете прясното мляко. Отделете жълтъка на яйцето и го разбийте със захарта, постепенно добавете към тях прясното мляко. Добавете есенцията...
Лимонов мусЛимонов мус
01 Април
Жълтъците се разбиват със захарта и лимоновата кора на високи обороти. В тенджерка се слагат лимоновият сок, агар-агар и се разбърква добре, за да се избегне образуването на бучки. Оставя се встрани. Желиращата смес се...
Цитрусов мусЦитрусов мус
04 Окт.
Изсипете водата в огнеупорен съд. Добавете желатина и разбъркайте добре с вилица до пълното му разтваряне. Оставете да се охлади. В отделен съд разбийте белтъците на сняг. Добавете захарта. Продължете да разбивате докато...
Спаначен мусСпаначен мус
01 Април
Пригответе дълбоко гювече. Нарежете праза на тънки кръгчета. Магданозените стръкове нарежете на едро. Поставете в гювечето спанака, магданоза, празът, чесновата скилидка, кравето масло, синьото сирене, черен пипер,...
Малинов мусМалинов мус
07 Септ.
Сипете ¼ ч.ч. в подходящ съд и разтворете желатина вътре. Оставете настрана. В купа пасирайте малините и ги прецедете, за да махнете семената. Ще се получи около 1 2/3 ч.ч. малиново пюре. Добавете захарта и лимоновия...
Плодов мусПлодов мус
29 Февр.
Бананът и кивито се обелват и се режат на колелца. Ябълката, без да се обелва, се реже на половинки резенчета. Ягодите на четвъртинки, като една остава цяла. В дъното на чаша се слага малко сладко по избор. Добавят...
Малинов мусМалинов мус
09 Август
Поръсете малините със захарта и заедно с виното ги сложете в съд на котлона да заврат. Щом поврат и омекнат, снемете и пасирайте. Прецедете сместа през метално сито и към още горещия сироп разтворете набъбналия предварително...
Ябълков мусЯбълков мус
27 Ноем.
Почистете ябълките и ги нарежете на малки парченца. Сварете ги до омекване, отцедете ги и ги пасирайте до гладка смес щом изстинат. Разбъркайте ябълковото пюре със захарта и ванилията. Постепенно добавяйте сметаната...
Рибен мусРибен мус
15 Май
Почистете рибата от костите и кожата, сложете в блендер заедно със сметаната и пюрирайте. Сложете изварата в купа и затоплете в микровълновата фурна за 1 минута на пълна мощ. Добавете към него рибената паста, както и хряна...
Кайсиев мусКайсиев мус
20 Юли
Почистете кайсиите и ги разрежете на половинки. Подредете ги в тава, поръсете ги със захар, завийте ги с хартия за печене и ги сложете за 10-15 минути в загрята до 180 градуса фурна. Когато са готови ги пюрирайте. Залейте...
Шоколадов мусШоколадов мус
25 Май
3
Разбийте жълтъците на яйцата за около 3 минути с миксера, добавете захарта и доразбийте. Загрейте в подходящ съд на котлона 1 ч.ч. сметана, след което при непрекъснато разбиване добавете половината от нея към жълтъците...
Бананов мусБананов мус
30 Август
2
Пасирайте бананите на гъсто и гладко пюре. Разтворете желатина за 20 минути в малко вода. След това го разбийте в купа с киселото мляко и изварата, добавете и захар. Оставете тази смес да стегне в хладилник за 15 мин....
Мус с тикваМус с тиква
13 Окт.
Сметаната се разбива с миксер, докато започнат да се образуват остри връхчета. В отделен съд с миксер се пасира пюрето от тиква с крема сиренето, докато се получи гладък крем. Добавят се канела, индийско орехче и джинджифил...
Бърз шоколадов мусБърз шоколадов мус
06 Май
2
Шоколадът и маслото се разтопяват на водна баня. Прибавят се жълтъците, прясното мляко и рома. Белтъците се разбиват на твърд сняг и внимателно се прибавят към шоколадовата смес. Насипва се в стъклени чаши. Поръсва...
Карамелен мус - пудингКарамелен мус - пудинг
09 Май
Започва се с приготвянето на крокана. В тиган на умерен котлон се поставя захарта с 3 с. л. вода. Довежда се до светъл карамел и веднага се изсипват целите бадеми, разбърква се, за да се облеят отвсякъде с карамел. Свалят...