Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Тайните на перфектния шоколадов мусНай-важното, когато правите шоколадов мус, е начинът, по който разтопявате шоколада. Това се прави само на водна баня, в противен случай шоколадът се спича.
На 3 април светът отбелязва Деня на шоколадовия мус, което...
03 Април
Тайната на перфектния мус от кестениЕсента с дъх на кестен пораждат приятна асоциация за топлина и сладост. Тя идва още в детството, с първия път, когато опитваме кестени, и я носим през целия си живот. Затова свързваме кафявия вкусен плод с есенния сезон....
02 Окт.
Три неустоими рецепти за домашен мусМалко са хората, които да не чакат с нетърпение завършека на тържествената вечеря, за да дойде ред на десерта. За съжаление обаче много често домакинята не разполага с достатъчно време за нещо по-изискано като торта или...
13 Дек.
Портокалов мусНакиснете желатина във вода. В купичка изцедете сока от два портокала.
Другите два портокала ги срежете на две и с помощта на нож и лъжица ги издълбайте. Тях ще ги използвате за купички, затова им подравнете дъното, за...
29 Май
1
Нутела МусЗа този наистина лесен за приготвяне шоколадов мус сложете Нутелата в подходящ съд и сложете в микровълнова фурна за няколко секунди, докато не омекне.
Оставете да се охлади. Разбийте сладкарската сметана.
Бавно сипете...
10 Юни
Мус чийзкейкНатрошете бисквитите и ги омесете с размекнатото масло до получаване на тесто. Разстелете бисквитеното тесто на дъното на тава с подвижен ринг.
Разбийте сладкарската сметана на пухкав крем. Добавете крема сиренето и заквасената...
14 Май
Бананов мусПасирайте бананите на гъсто и гладко пюре.
Разтворете желатина за 20 минути в малко вода. След това го разбийте в купа с киселото мляко и изварата, добавете и захар. Оставете тази смес да стегне в хладилник за 15 мин....
30 Август
2
Шоколадов мусРазбийте жълтъците на яйцата за около 3 минути с миксера, добавете захарта и доразбийте.
Загрейте в подходящ съд на котлона 1 ч.ч. сметана, след което при непрекъснато разбиване добавете половината от нея към жълтъците...
25 Май
3
Кайсиев мусПочистете кайсиите и ги разрежете на половинки. Подредете ги в тава, поръсете ги със захар, завийте ги с хартия за печене и ги сложете за 10-15 минути в загрята до 180 градуса фурна. Когато са готови ги пюрирайте.
Залейте...
20 Юли
Ябълков мусПочистете ябълките и ги нарежете на малки парченца. Сварете ги до омекване, отцедете ги и ги пасирайте до гладка смес щом изстинат.
Разбъркайте ябълковото пюре със захарта и ванилията.
Постепенно добавяйте сметаната...
27 Ноем.
Кестенов мусСварете кестените до готовност и ги обелете. Пюрирайте ги с кухненския робот.
Кипнете прясното мляко. Отделете жълтъка на яйцето и го разбийте със захарта, постепенно добавете към тях прясното мляко.
Добавете есенцията...
17 Окт.
Лимонов мусЖълтъците се разбиват със захарта и лимоновата кора на високи обороти. В тенджерка се слагат лимоновият сок, агар-агар и се разбърква добре, за да се избегне образуването на бучки. Оставя се встрани.
Желиращата смес се...
01 Април
Цитрусов мусИзсипете водата в огнеупорен съд. Добавете желатина и разбъркайте добре с вилица до пълното му разтваряне. Оставете да се охлади.
В отделен съд разбийте белтъците на сняг. Добавете захарта. Продължете да разбивате докато...
04 Окт.
Спаначен мусПригответе дълбоко гювече.
Нарежете праза на тънки кръгчета. Магданозените стръкове нарежете на едро.
Поставете в гювечето спанака, магданоза, празът, чесновата скилидка, кравето масло, синьото сирене, черен пипер,...
01 Април
Малинов мусСипете ¼ ч.ч. в подходящ съд и разтворете желатина вътре. Оставете настрана. В купа пасирайте малините и ги прецедете, за да махнете семената. Ще се получи около 1 2/3 ч.ч. малиново пюре.
Добавете захарта и лимоновия...
07 Септ.
Плодов мусБананът и кивито се обелват и се режат на колелца. Ябълката, без да се обелва, се реже на половинки резенчета.
Ягодите на четвъртинки, като една остава цяла. В дъното на чаша се слага малко сладко по избор.
Добавят...
29 Февр.
Малинов мусПоръсете малините със захарта и заедно с виното ги сложете в съд на котлона да заврат. Щом поврат и омекнат, снемете и пасирайте.
Прецедете сместа през метално сито и към още горещия сироп разтворете набъбналия предварително...
09 Август
Ябълков мусПочистете ябълките и ги нарежете на малки парченца. Сварете ги до омекване, отцедете ги и ги пасирайте до гладка смес щом изстинат.
Разбъркайте ябълковото пюре със захарта и ванилията.
Постепенно добавяйте сметаната...
27 Ноем.
Рибен мусПочистете рибата от костите и кожата, сложете в блендер заедно със сметаната и пюрирайте. Сложете изварата в купа и затоплете в микровълновата фурна за 1 минута на пълна мощ. Добавете към него рибената паста, както и хряна...
15 Май
Кайсиев мусПочистете кайсиите и ги разрежете на половинки. Подредете ги в тава, поръсете ги със захар, завийте ги с хартия за печене и ги сложете за 10-15 минути в загрята до 180 градуса фурна. Когато са готови ги пюрирайте.
Залейте...
20 Юли
Шоколадов мусРазбийте жълтъците на яйцата за около 3 минути с миксера, добавете захарта и доразбийте.
Загрейте в подходящ съд на котлона 1 ч.ч. сметана, след което при непрекъснато разбиване добавете половината от нея към жълтъците...
25 Май
3
Бананов мусПасирайте бананите на гъсто и гладко пюре.
Разтворете желатина за 20 минути в малко вода. След това го разбийте в купа с киселото мляко и изварата, добавете и захар. Оставете тази смес да стегне в хладилник за 15 мин....
30 Август
2
Мус с тикваСметаната се разбива с миксер, докато започнат да се образуват остри връхчета.
В отделен съд с миксер се пасира пюрето от тиква с крема сиренето, докато се получи гладък крем.
Добавят се канела, индийско орехче и джинджифил...
13 Окт.
Бърз шоколадов мусШоколадът и маслото се разтопяват на водна баня. Прибавят се жълтъците, прясното мляко и рома.
Белтъците се разбиват на твърд сняг и внимателно се прибавят към шоколадовата смес. Насипва се в стъклени чаши.
Поръсва...
06 Май
2
Карамелен мус - пудингЗапочва се с приготвянето на крокана. В тиган на умерен котлон се поставя захарта с 3 с. л. вода. Довежда се до светъл карамел и веднага се изсипват целите бадеми, разбърква се, за да се облеят отвсякъде с карамел.
Свалят...
09 Май