Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Идеи за мусове от цял святЕкспериментирайте с различни рецепти за мусове от цял свят, за да зарадвате близките си и да се поглезите. Мусовете са лек и нежен десерт.
Италианският мус от бял шоколад с ягоди е много вкусен....
29 Дек.
За свежо плодово настроение: Пробвайте тези руски мусовеНа особена почит се радват и руските мусове, направени от различни плодове, напоени с аромати. Те са любим десерт не само на децата, но и на възрастните и се приготвят доста по-лесно от френските мусове....
07 Юни
Най-интересните факти за мусоветеСладките мусове се появяват едва през втората половина XIX век;
3. Днес мусове се приготвят в почти всеки ресторат и са любимо блюдо на повечето домакини....
30 Ноем.
Мус от папаяПапаята, която използвате за този плодов мус трябва да е добре узряла и мека.
Почистете и обелете по същия начин, както правите с обикновен пъпеш. Месестата част на плода, без кора и семки трябва да тежи 400 грама....
22 Юли
Мус от тиквичкиТиквичките се почистват и нарязват на кубчета. Слагат се във вряща посолена вода и се разваряват.
Оставят се на цедка, докато напълно се изцедят (не трябва да са водни). Картофът също се разварява и се намачква. Разбърква...
10 Януари
Мус от трескаРазтворете желатина в купа със студена вода. Нарежете едно от филетата треска на ситно или го пасирайте.
В тенджера загрейте бульона и добавете нарязаното филе треска. Добавете желатина и разбърквайте, докато се разтвори...
13 Април
Мус от МаракуяПриготвянето е много лесно. Изпареното мляко трябва да е много студено - поне 4 часа да е престояло в хладилник.
Разбива се в дълбока купа, докато се сгъсти. После при непрекъснато бъркане се прибавя кондензираното мляко...
27 Септ.
2
Мус от мангоМангото се обелва и нарязва на парченца. Заедно със заквасената сметана и захарта се пасира в блендер до хомогенна маса. Ако не ви е достатъчно сладко, може да добавите още захар.
Сладкарската сметана се разбива и към...
04 Окт.
Мус от авокадоАвокадото се разрязва на две, маха се костилката, с помощта на лъжица се изгребва месестата част и поставя в купа.
Веднага се полива с прясно изцеден лимонов сок и смачква на пюре. Прибавят се крема сиренето, настърганата...
08 Януари
Мус от лаймЖелатинът се накисва в 12 супени лъжици преварена охладена вода и се оставя за 40 минути да набъбне.
След това се отцежда и се разтваря на водна баня с 1 чаша вода. Предварително разтопения до състояние на крем сладолед...
11 Юли
Мус от шипкиШипките се натрошават на ситно, заливат се с вряла вода, похлупват се с капак и се оставят да престоят 12 часа.
След това се накисва желатинът. Шипковата отвара се прецежда, добавя се захар, загрява се, добавя се лимонтузуто...
04 Ноем.
Мус от сьомгаНакисваме желатина в студена вода.
Приготвяме 6 купички или форми за крем карамел намазваме отвътре със зехтина.
В блендер поставяме 1 ч.л. лимонов сок смесваме с 300 г от сьомгата и пюрираме.
Изстискваме накиснатия...
21 Януари
Мус от ябълкиИзмиваме ябълките и ги нарязваме на парчета. Варим ги докато омекнат, след което ги пасираме.
Към полученото топло пюре прибавяме разтопеният в сока, в който сме варили ябълките желатин. На 1 с. л сок слагаме 1 с. л....
23 Февр.
Мус от патладжаниВ тава с алуминиево фолио изпичаме патладжаните и тиквичката, докато омекнат. Вадим и ги белим.
С пасатор или блендер смиламе зеленчуците, като прибавяме солта и чесъна.
Започваме да прибавяме зехтина на тънка струйка...
31 Май
Мус от шункаШунката се смила в машинка за месо на ситна решетка 2-3 пъти.
Маслото се разбива до пухкавост и се прибавят шунката, сол, черен пипер и полутечен желиращ бульон.
Всичко се разбърква и се прибавя разбитата сметана....
19 Февр.
Мус от мангоПочистете и нарежете мангото. Смесете го с лимоновия сок и портокаловия ликьор и разбийте с миксер. Отделете белтъците на яйцата и ги разбийте на сняг.
В отделен съд добавете сметаната и я добавете към половината белтъци...
26 Февр.
Мус от фазанФазанът се сварява до омекване на месото. След което се обезкостява.
Свареното месо от фазан се смила на машина поне 2-3 пъти през гъста решетка, като целта е да се получи по-гъсто пюре.
Месото се разрежда с малко...
22 Септ.
Мус от ябълкиИзмиваме ябълките и ги нарязваме на парчета. Варим ги докато омекнат, след което ги пасираме.
Към полученото топло пюре прибавяме разтопеният в сока, в който сме варили ябълките желатин. На 1 с. л сок слагаме 1 с. л....
23 Февр.
Коледен мус от туронРазбийте 200 г от сметаната до получаване на плътен крем. Приберете я в хладилник.
Сложете желатина да се разтвори в студена вода.
Загрейте до 90 градуса останалите 100 мл сметана и към тях натрошете испанската коледна...
10 Дек.
Мус от пушена скумрияНеобходими са ни 350-400 г пушена скумрия, която се овкусява с лимонов сок, кората на лимон и черен пипер.
След 10 мин. с помощта на 2 вилици я разделяме на малки части.
Разбиваме 5 яйца, които се добавят към скумрията...
06 Февр.
Мус от бял шоколадШоколадът се разтопява на водна баня до напълно гладка смес. Оставя се леко да изстине. Сметаната предварително трябва да е стояла поне 4 часа в хладилник и да е добре изстудена.
След това се смесва с ванилия на прах....
16 Окт.
Мус от риба тонНамачквате с вилица рибата от консерва и към нея прибавяте ситно нарязания лук, кравето масло (нарязано на малки кубчета), краставичките (нарязани на дребно) и майонезата.
Овкусявате със сол и черен пипер. Накрая се прибавя...
25 Януари
1
Италиански мус от морковиЖелатинът се накисва в 2 чаши студена вода за 40 минути. Загрява се на водна баня.
От морковите се изцежда сокът с помощта на сокоизтисквачка. Смесва се със захарта и се кипва. Добавя се разтвореният желатин и настърганата...
27 Окт.
Мус от райски ябълкиЖелатинът се накисва в студена преварена вода и се оставя да набъбне. Без да се отцежда от водата, се загрява, без да кипва. Оставя се да се охлади.
Райските ябълки се измиват, костилките си отстраняват и плодовете се...
12 Ноем.
Мус от тиква с маскарпонеТиквата след сваряването се охлажда и отцежда.
В дълбока купа се сипва тиквата, маскарпонето, канелата и меда.
Пасира се до хомогенна смес.
Мусът се сипва във купички и се гарнира със смлените орехи и настърган...
07 Януари