Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Идеи за мусове от цял святИдеи за мусове от цял свят
29 Дек.
Експериментирайте с различни рецепти за мусове от цял свят, за да зарадвате близките си и да се поглезите. Мусовете са лек и нежен десерт. Италианският мус от бял шоколад с ягоди е много вкусен....
За свежо плодово настроение: Пробвайте тези руски мусовеЗа свежо плодово настроение: Пробвайте тези руски мусове
07 Юни
На особена почит се радват и руските мусове, направени от различни плодове, напоени с аромати. Те са любим десерт не само на децата, но и на възрастните и се приготвят доста по-лесно от френските мусове....
Най-интересните факти за мусоветеНай-интересните факти за мусовете
30 Ноем.
Сладките мусове се появяват едва през втората половина XIX век; 3. Днес мусове се приготвят в почти всеки ресторат и са любимо блюдо на повечето домакини....
Мус от папаяМус от папая
22 Юли
Папаята, която използвате за този плодов мус трябва да е добре узряла и мека. Почистете и обелете по същия начин, както правите с обикновен пъпеш. Месестата част на плода, без кора и семки трябва да тежи 400 грама....
Мус от тиквичкиМус от тиквички
10 Януари
Тиквичките се почистват и нарязват на кубчета. Слагат се във вряща посолена вода и се разваряват. Оставят се на цедка, докато напълно се изцедят (не трябва да са водни). Картофът също се разварява и се намачква. Разбърква...
Мус от трескаМус от треска
13 Април
Разтворете желатина в купа със студена вода. Нарежете едно от филетата треска на ситно или го пасирайте. В тенджера загрейте бульона и добавете нарязаното филе треска. Добавете желатина и разбърквайте, докато се разтвори...
Мус от МаракуяМус от Маракуя
27 Септ.
2
Приготвянето е много лесно. Изпареното мляко трябва да е много студено - поне 4 часа да е престояло в хладилник. Разбива се в дълбока купа, докато се сгъсти. После при непрекъснато бъркане се прибавя кондензираното мляко...
Мус от мангоМус от манго
04 Окт.
Мангото се обелва и нарязва на парченца. Заедно със заквасената сметана и захарта се пасира в блендер до хомогенна маса. Ако не ви е достатъчно сладко, може да добавите още захар. Сладкарската сметана се разбива и към...
Мус от авокадоМус от авокадо
08 Януари
Авокадото се разрязва на две, маха се костилката, с помощта на лъжица се изгребва месестата част и поставя в купа. Веднага се полива с прясно изцеден лимонов сок и смачква на пюре. Прибавят се крема сиренето, настърганата...
Мус от лаймМус от лайм
11 Юли
Желатинът се накисва в 12 супени лъжици преварена охладена вода и се оставя за 40 минути да набъбне. След това се отцежда и се разтваря на водна баня с 1 чаша вода. Предварително разтопения до състояние на крем сладолед...
Мус от шипкиМус от шипки
04 Ноем.
Шипките се натрошават на ситно, заливат се с вряла вода, похлупват се с капак и се оставят да престоят 12 часа. След това се накисва желатинът. Шипковата отвара се прецежда, добавя се захар, загрява се, добавя се лимонтузуто...
Мус от сьомгаМус от сьомга
21 Януари
Накисваме желатина в студена вода. Приготвяме 6 купички или форми за крем карамел намазваме отвътре със зехтина. В блендер поставяме 1 ч.л. лимонов сок смесваме с 300 г от сьомгата и пюрираме. Изстискваме накиснатия...
Мус от ябълкиМус от ябълки
23 Февр.
Измиваме ябълките и ги нарязваме на парчета. Варим ги докато омекнат, след което ги пасираме. Към полученото топло пюре прибавяме разтопеният в сока, в който сме варили ябълките желатин. На 1 с. л сок слагаме 1 с. л....
Мус от патладжаниМус от патладжани
31 Май
В тава с алуминиево фолио изпичаме патладжаните и тиквичката, докато омекнат. Вадим и ги белим. С пасатор или блендер смиламе зеленчуците, като прибавяме солта и чесъна. Започваме да прибавяме зехтина на тънка струйка...
Мус от шункаМус от шунка
19 Февр.
Шунката се смила в машинка за месо на ситна решетка 2-3 пъти. Маслото се разбива до пухкавост и се прибавят шунката, сол, черен пипер и полутечен желиращ бульон. Всичко се разбърква и се прибавя разбитата сметана....
Мус от мангоМус от манго
26 Февр.
Почистете и нарежете мангото. Смесете го с лимоновия сок и портокаловия ликьор и разбийте с миксер. Отделете белтъците на яйцата и ги разбийте на сняг. В отделен съд добавете сметаната и я добавете към половината белтъци...
Мус от фазанМус от фазан
22 Септ.
Фазанът се сварява до омекване на месото. След което се обезкостява. Свареното месо от фазан се смила на машина поне 2-3 пъти през гъста решетка, като целта е да се получи по-гъсто пюре. Месото се разрежда с малко...
Мус от ябълкиМус от ябълки
23 Февр.
Измиваме ябълките и ги нарязваме на парчета. Варим ги докато омекнат, след което ги пасираме. Към полученото топло пюре прибавяме разтопеният в сока, в който сме варили ябълките желатин. На 1 с. л сок слагаме 1 с. л....
Коледен мус от туронКоледен мус от турон
10 Дек.
Разбийте 200 г от сметаната до получаване на плътен крем. Приберете я в хладилник. Сложете желатина да се разтвори в студена вода. Загрейте до 90 градуса останалите 100 мл сметана и към тях натрошете испанската коледна...
Мус от пушена скумрияМус от пушена скумрия
06 Февр.
Необходими са ни 350-400 г пушена скумрия, която се овкусява с лимонов сок, кората на лимон и черен пипер. След 10 мин. с помощта на 2 вилици я разделяме на малки части. Разбиваме 5 яйца, които се добавят към скумрията...
Мус от бял шоколадМус от бял шоколад
16 Окт.
Шоколадът се разтопява на водна баня до напълно гладка смес. Оставя се леко да изстине. Сметаната предварително трябва да е стояла поне 4 часа в хладилник и да е добре изстудена. След това се смесва с ванилия на прах....
Мус от риба тонМус от риба тон
25 Януари
1
Намачквате с вилица рибата от консерва и към нея прибавяте ситно нарязания лук, кравето масло (нарязано на малки кубчета), краставичките (нарязани на дребно) и майонезата. Овкусявате със сол и черен пипер. Накрая се прибавя...
Италиански мус от морковиИталиански мус от моркови
27 Окт.
Желатинът се накисва в 2 чаши студена вода за 40 минути. Загрява се на водна баня. От морковите се изцежда сокът с помощта на сокоизтисквачка. Смесва се със захарта и се кипва. Добавя се разтвореният желатин и настърганата...
Мус от райски ябълкиМус от райски ябълки
12 Ноем.
Желатинът се накисва в студена преварена вода и се оставя да набъбне. Без да се отцежда от водата, се загрява, без да кипва. Оставя се да се охлади. Райските ябълки се измиват, костилките си отстраняват и плодовете се...
Мус от тиква с маскарпонеМус от тиква с маскарпоне
07 Януари
Тиквата след сваряването се охлажда и отцежда. В дълбока купа се сипва тиквата, маскарпонето, канелата и меда. Пасира се до хомогенна смес. Мусът се сипва във купички и се гарнира със смлените орехи и настърган...