Gotvach.bg»Статии»Набухватели
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Набухватели

Търсиш информация за Набухватели? Разгледай последните ни публикации и статии за Набухватели.
БакпулверБакпулвер
1
Набухвателят има способността да увеличава обема на тестото, което приготвяме....
Сгъстители и стабилизатори са в основата на идеалното печивоСгъстители и стабилизатори са в основата на идеалното печиво
Химичните набухватели са содата и бакпулверът, а органичният – маята. За физически набухвател се смята парата, която се отделя при термообработка и кара съществуващите празнини в тестото да се разширят....
Разликата между амонячна сода и сода бикарбонатРазликата между амонячна сода и сода бикарбонат
1
Това кой вид набухвател да се използва е въпрос както на вкус, така и на самата рецепта. Строги правила няма....
Съставки в хляба, които трябва да се избягватСъставки в хляба, които трябва да се избягват
Калиевият бромат Под това име се крие набухвател в хляба. Веществото е без цвят и мирис. Има бял кристален строеж и е синтетично съединение от бромна киселина и вар....
Как се прави лаваш - ръководство за начинаещиКак се прави лаваш - ръководство за начинаещи
Повечето рецепти са с мая, но ако ще се консумират на деня, набухвателите може да се избегнат. Така хлябът ще е съвсем диетичен. Ето и рецептата за това лесно и питателно арменско изкушение....
Кулинарно приложение на амонячната содаКулинарно приложение на амонячната сода
Тестените изкушения обаче не могат без набухватели. Това са веществата, които се поставят в тях, за да увеличат обема им. Сред основните видове набухватели, които се използват в пекарството, е амонячната сода....
Видове теста и основни похвати за месенеВидове теста и основни похвати за месене
Към тази смес могат да се добавят подобрители като сол, захар, набухватели, яйца, мляко и млечни продукти, мазнини и други....
Лъжи и истини за хлябаЛъжи и истини за хляба
Освен това на производителите им излиза твърде скъпо да добавят безразборно набухватели....
Ето защо трябва да намалим хлябаЕто защо трябва да намалим хляба
Да, ако той съдържа химични добавки и изкуствени набухватели, е напълно възможно да влоши нашето здравословно състояние....
Родни кренвирши като пълни с пластмаса, гърмят при варенеРодни кренвирши като пълни с пластмаса, гърмят при варене
1
Останалите 75 процента са различни набухватели, уплътнители и вода, като съдържанието на вода при някои марки може да достигне до 70 процента....
Мъфините с боровинки празнуват днес! Не забравяйте да ги почететеМъфините с боровинки празнуват днес! Не забравяйте да ги почетете
Перфектни боровинкови мъфини се приготвят от брашно, масло, яйца, мляко и набухватели, като могат да са както сладки, така и солени. Обикновено и в двата случая мъфините имат някакъв пълнеж, както и глазура....
Кога да използваме сода и кога - бакпулвер?Кога да използваме сода и кога - бакпулвер?
5
И двата набухвателя се поставят накрая, за да започнат да действат едновременно с печенето. Приготвянето на сладкиши е висш пилотаж в кулинарията....
След проверка на БАБХ! Няма забранени добавки в нашия хлябСлед проверка на БАБХ! Няма забранени добавки в нашия хляб
Различните видове хляб и хлебни изделия са етикетирани в съответствие с изискванията на европейското и национално законодателство, на етикетите са обявени всички използвани съставки, включително и добавките в храните - набухватели...
Кулинарни хитринки за вкусен и пухкав кексКулинарни хитринки за вкусен и пухкав кекс
2
Освен пресятото брашно, за хубавия кекс е нужен и набухвател. За да направите удивително пухкав кекс, можете да сложите малко повече набухвател в тестото, отколкото е посочено в рецептата....
При какви печива да използваме амонячна содаПри какви печива да използваме амонячна сода
При приготвянето на любимите сладкиши повечето домакини използват като набухвател бакпулвер, а за хлябовете и хлебните изделия - мая....