Gotvach.bg»Статии»Набухватели
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Сгъстители и стабилизатори са в основата на идеалното печиво
Химичните набухватели са содата и бакпулверът, а органичният – маята. За физически набухвател се смята парата, която се отделя при термообработка и кара съществуващите празнини в тестото да се разширят....
Разликата между амонячна сода и сода бикарбонатТова кой вид набухвател да се използва е въпрос както на вкус, така и на самата рецепта. Строги правила няма....
1
Съставки в хляба, които трябва да се избягват
Калиевият бромат
Под това име се крие набухвател в хляба. Веществото е без цвят и мирис. Има бял кристален строеж и е синтетично съединение от бромна киселина и вар....
Как се прави лаваш - ръководство за начинаещи
Повечето рецепти са с мая, но ако ще се консумират на деня, набухвателите може да се избегнат. Така хлябът ще е съвсем диетичен. Ето и рецептата за това лесно и питателно арменско изкушение....
Кулинарно приложение на амонячната сода
Тестените изкушения обаче не могат без набухватели. Това са веществата, които се поставят в тях, за да увеличат обема им. Сред основните видове набухватели, които се използват в пекарството, е амонячната сода....
Видове теста и основни похвати за месене
Към тази смес могат да се добавят подобрители като сол, захар, набухватели, яйца, мляко и млечни продукти, мазнини и други....
Лъжи и истини за хляба
Освен това на производителите им излиза твърде скъпо да добавят безразборно набухватели....
Ето защо трябва да намалим хляба
Да, ако той съдържа химични добавки и изкуствени набухватели, е напълно възможно да влоши нашето здравословно състояние....
Родни кренвирши като пълни с пластмаса, гърмят при варенеОстаналите 75 процента са различни набухватели, уплътнители и вода, като съдържанието на вода при някои марки може да достигне до 70 процента....
1
Мъфините с боровинки празнуват днес! Не забравяйте да ги почетете
Перфектни боровинкови мъфини се приготвят от брашно, масло, яйца, мляко и набухватели, като могат да са както сладки, така и солени.
Обикновено и в двата случая мъфините имат някакъв пълнеж, както и глазура....
Кога да използваме сода и кога - бакпулвер?И двата набухвателя се поставят накрая, за да започнат да действат едновременно с печенето.
Приготвянето на сладкиши е висш пилотаж в кулинарията....
5
След проверка на БАБХ! Няма забранени добавки в нашия хляб
Различните видове хляб и хлебни изделия са етикетирани в съответствие с изискванията на европейското и национално законодателство, на етикетите са обявени всички използвани съставки, включително и добавките в храните - набухватели...
Кулинарни хитринки за вкусен и пухкав кексОсвен пресятото брашно, за хубавия кекс е нужен и набухвател. За да направите удивително пухкав кекс, можете да сложите малко повече набухвател в тестото, отколкото е посочено в рецептата....
2
При какви печива да използваме амонячна сода
При приготвянето на любимите сладкиши повечето домакини използват като набухвател бакпулвер, а за хлябовете и хлебните изделия - мая....