Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Изненади от норвежката кухняНорвежката кухня е малко позната у нас, а същевременно е идеален начин да разнообразите ежедневното си меню....
21 Март
Норвежка зелена салатаИзплакнете листата маруля и след това ги оставете да покиснат десетина минути в студена вода. Отцеденте добре и накъсайте листата в голяма купа.
Срежете маслините на две, накъсайте коремчетата пушена сьомга и овкусете...
16 Април
Норвежка рибена супаНашата норвежка рибена супа е готова. Оставяме я настрани да се охлади малко за 10-тина минути и я поднасяме.
По желание може да я поръсим със свеж магданоз или копър, преди да сервираме....
10 Юни
1
Норвежка зимна салатаЧервеният фасул се сварява до омекване, водата се отцежда и фасулът се оставя да изстине.
Грахът се сварява до омекване, отцежда се и също се оставя да изстине.
Морковът се сварява, обелва се и се нарязва на кръгчета...
06 Януари
Норвежка бадемова тортаМаслото се оставя да омекне на стайна температура и се смесва със захарта, яйцата и прясното мляко.
Разбърква се добре и се добавя брашното, смлените бадеми, бакпулверът и солта. Тестото се излива във форма, постлана...
03 Юли
1
Най-популярните ястия от норвежката кухняВижте някои страхотни рецепти, идващи от норвежката кухня: Норвежка салата от сьомга и скариди, Норвежки питки Bolle, Норвежки хляб с ленено семе, Норвежка салата с риба....
09 Април
Норвежка скумрия на скараСкумрията се почиства и нарязва, посолява се, ръси с черен пипер и се намазва с олио.
Пече се на скара и се поднася с резени лимон....
11 Февр.
1
Норвежка салата с рибаЛещата заедно с чесъна и 1 с.л. зехтин се сваряват в подсолена вода. Отцежда се и бульонът се запазва.
Ябълките се настъргват на едро ренде, рибата се реже на кубчета, а лукът – на ситно.
Добавят се към лещата и всичко...
03 Април
Световни кухни: Шанхайска кухняТова важи в пълна сила и за Шанхайската кухня, която придобива все по-голяма популярност....
30 Август
Световни кухни: Кубинска кухняКубинската кухня е повлияна от испанската, френската, африканската, арабската, китайската и португалската култури. Традиционната кубинска кухня е преди всичко селска кухня. Повечето ястия са пържени или задушени....
28 Ноем.
Круфини от моята кухняКруфините от моята кухня са много вкусни!
Източник: LudaEasyCook
Забележка: разкошен френски круфин, не само на вкус, а и на визия....
13 Май
Норвежка салата от сьомга и скаридиПушената сьомга се реже на тънки резенчета. Скаридите се режат на половинки.
Сьомгата и скаридите се смесват, поръсват се със сол и се заливат с майонезата.
Салатата се разбърква, оставя се в хладилника за 2 часа...
08 Септ.
Козуначени кифли от моята кухняФурна - 160-170 градуса.
Плоска тава с хартия за печене.
Работи се с миксер!
СТАРТЕР:
първо се започва със стартера, като се кипва водата в малък съд на котлон и се прибавя брашното. Разбърква се енергично, докато...
13 Окт.
3
Пилешка супа от моята кухняПилешката супа от моята кухня е много вкусна.
Източник: Бележките на Мама...
13 Май
2
Скариди саганаки от моята кухняСкаридите саганаки от моята кухня са много вкусни!
Източник: Кулинарен блог на Мария Митева...
13 Май
Млечна баница от моята кухняМлечната баница от моята кухня е чудна!
Източник: Моята майка
Забележка: Две шепи кори за мен означава една кора накъсана на парчета или срязана с ножица за по-лесно....
06 Май
Бриош – Brioches от моята кухняБриош – Brioches от моята кухня е много вкусен.
Източник: Cause It`s Always Delicious
Забележка: Традиционно бриошите нямат пълнеж, но може и да се сложи по желание....
14 Май
6
Крем Брюле от моята кухняКремът Брюле от моята кухня е готов.
Източник: Френска кухня
Забележка: Изключително лесен и вкусен десерт. Ползвала съм горелка за приготвяне на карамел от посипаната захар....
13 Май
6
Ризото Миланезе от моята кухняРизотото Миланезе от моята кухня е много вкусно.
Източник: италианска кухня
Забележка: ВАЖНОТО Е разбъркване, малко течност, разбъркване и разбъркване....
13 Май
Мокър сладкиш от турската кухняТака оформения мокър сладкиш от турската кухня поставете в хладилник, за да стегне за няколко часа преди сервиране....
17 Януари
1
Норвежка супа с черен хляб и бираВ дълбока тенджера слагаме да се сварят за 15 минути бульона, бирата, лимоновата кора, захарта и подправките на вкус.
В затоплена супена чиния поставяме филийка хляб и заливаме с бульона, добавяме лъжица сметана и сервираме...
23 Юни
Шекерпаре - вкусен сладкиш от турската кухняСварете сиропа за сладкиша. Трябва да се охлади, докато вие се занимавате с тестото.
В купа разбийте маслото и захарта. Добавете яйцата, но отделете 1 жълтък за намазване на сладките.
Прибавете гриса заедно с ванилията...
12 Януари
Коледни Линцер сладки от моята кухняКоледните Линцер сладки от моята кухня са готови.
Източник: Приятел
Забележка: Бадемово брашно може да се направи от филиран бадем в блендер, като се смила до пудра....
14 Май