Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Обикновен звезданОбикновен звездан
18 Юли
Народна медицина с обикновен звездан Българската народна медицина предлага следната рецепта с обикновен звездан при главоболие: Приготвя се отвара от една супена лъжица обикновен звездан и 400 мл вода, която ври 10-15...
Коледни звезди с кокосКоледни звезди с кокос
03 Януари
Печете коледните звезди при 200°C в продължение на 10-12 минути....
Коледни звезди с глазураКоледни звезди с глазура
05 Март
Измесваме тесто, разстиламе го на дебела кора и изрязваме звезди. Печем ги в намаслена тавичка....
Маслени звезди с дъх на бадемиМаслени звезди с дъх на бадеми
07 Юни
Маслото се разбива със захарта, яйцето, солта. Смесват се брашното с бакпулвера, подправките, лимоновата кора, смлените бадеми и се добавя към маслото. Сместа се слага в хладилник. Фурната се загрява до 200 градуса....
Обикновен кексОбикновен кекс
14 Ноем.
87
Поставя в електрическа фурна и печете вашия обикновен кекс 40 минути на 120 градуса, след което още 20 минути на 180 градуса; С клечка за зъби можете да проверите когато е готов, клечката трябва да излиза суха....
Обикновен хлябОбикновен хляб
02 Дек.
2
Не можах са изчакам да изстине, толкова е вкусен този обикновен хляб!...
Обикновен кремОбикновен крем
18 Май
Смесвам брашното и захарта, наливам малко мляко и варя на котлона, като периодично доливам от млякото. докато се получи крем с желана гъстота. Отгоре гарнирам по желание с натрошени бисквити, смлени орехи и настърган...
Обикновен тараторОбикновен таратор
28 Септ.
1
Разбивате добре киселото мляко /да няма буци/. Добавяте нарязаните на ситни кубчета (или на ренде) краставици. Добавяте водата. Посолявате и добавяте олио. Прибавяте орехите и копъра. Разбърквате и поднасяте таратора...
Обикновен чийзкейкОбикновен чийзкейк
25 Февр.
Бисквитите се смилат и се объркват с маслото и кристалната захар до получаването на трохи. Крема сиренето се разбива с пудрата захар и се добавя сметаната. Бисквитеният блат се притиска хубаво във желаната форма и...
Обикновен кейкОбикновен кейк
12 Ноем.
1
Маргаринът и захарта се бият, докато станат на пяна. След това към тях се прибавят един по един жълтъците, млякото, содата, лимоновата кора и постепенно брашното. Накрая се прибавят белтъците, разбити на гъст сняг. По...
Обикновен козунакОбикновен козунак
20 Февр.
7
Яйцата със захарта разбивам много добре на пяна. Маята трябва да шупне в топло мляко с малко захар и брашно. Пресявам брашното и прибавям от млечната смес, после стопена мас, активираната мая и пак млечната смес и така ги...
Обикновен сбитенОбикновен сбитен
05 Март
В кипящата вода добавете меда, петмеза, хмела, карамфила, канелата, ментата и варете 30 мин. Обикновеният сбитен се пие топъл като чай....
Обикновен кексОбикновен кекс
14 Ноем.
87
Поставя в електрическа фурна и печете вашия обикновен кекс 40 минути на 120 градуса, след което още 20 минути на 180 градуса; С клечка за зъби можете да проверите когато е готов, клечката трябва да излиза суха....
Обикновен пилафОбикновен пилаф
21 Май
Варете в подсолената гореща вода ориза, докато тя се изпари, след което го задушете в сгорещеното олио и го поднесете с подходящ сос. Приготвеният пилаф е подходящо канапе за кебап или мини кюфтенца....
Обикновен мармаладОбикновен мармалад
30 Август
Измийте сливите и ги почистете от костилки и дръжки. Част от сливите се сваряват, като се разбъркват непрекъснато. Щом пуснат сок се прибавят и останалите сливи, така че съдът да бъде пълен само 3/4 от своя обем. Сварените...
Обикновена ралицаОбикновена ралица
15 Юли
Вреди от обикновена ралица Обикновената ралица е отровна билка....
Обикновен дърпан тутманикОбикновен дърпан тутманик
02 Февр.
Маята се разтваря с част от водата и захарта. Добавя се брашно и се разбърква да се получи гъста каша. Остава се на топло да втаса. От останалите течни съставки и втасалата мая (без мазнините) се замесва меко тесто. Покрива...
Обикновен ванилов кексОбикновен ванилов кекс
28 Юли
Обикновен ванилов кекс, който е сполучлив и бърз....
Пухкав обикновен кексПухкав обикновен кекс
23 Март
След като изстине, поръсвате пухкавия обикновен кекс с пудра захар....
Обикновен черешов кексОбикновен черешов кекс
05 Юли
В съд разбиваме яйцата, а след това добавяме и захарта. Брашното смесваме с бакпулвера и ванилията и прибавяме на части към яйчната смес. Разбъркваме много добре. Почистваме черешите от костилките и добавяме тях,...
Обикновен тиквен пайОбикновен тиквен пай
07 Януари
Може да се поръси с пудра захар обикновения тиквен пай. Добър апетит!...
Домашен хляб - обикновенДомашен хляб - обикновен
29 Юли
Домашният хляб - обикновен е готов....
Обикновен маслен кексОбикновен маслен кекс
21 Януари
Разбиваме яйцата със захарта. Добавяме киселото мляко, мекото масло, ваниловата захар и лимоновия сок и продължаваме да разбиваме и постепенно започваме да добавяме и брашното. Сипваме и бакпулвера. Когато сместа е добре...
Обикновен какаов кексОбикновен какаов кекс
18 Април
7
Сложете обикновения какаов кекс да се пече за около 50 минути в предварително загрята на 160 градуса. По желание към кекса се добавят ядки и сушени плодове в количество по желание. Обикновеният какаов кекс е готов....
Обикновен бананов пайОбикновен бананов пай
10 Март
Пресяваме брашното в купа и вътре настъргваме твърдото масло. Размачкваме и трием с ръце до получаване на трохи. След това добавяме водата, захарта, ванилията и солта. Омесваме маслено тесто и го разделяме на две топки...