Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Съвети за обработка на месоСъвети за обработка на месо
07 Април
Измитото месо се подсушава, излишната мазнина се отстранява, като се оставя слой от около три милиметра, за да не се пресушава месото при топлинна обработка....
Кулинарен учебник: Обработка и готвене на домашно птиче месоКулинарен учебник: Обработка и готвене на домашно птиче месо
04 Юни
Месото на домашните птици е богато на вода, соли, белтъчини и витамини. Освен това то е много вкусно, лесносмилаемо и намира голямо приложение в диетичната и детската кухня. До голяма степен неговият вкус зависи...
Бисквитена торта без топлинна обработкаБисквитена торта без топлинна обработка
11 Април
Белият шоколад се рязтопява на водна баня и се изсипва във форма за бонбони (в случая с форма на сърца, а може и друга форма)....
Натурален сок без термична обработка и консервантиНатурален сок без термична обработка и консерванти
16 Февр.
От години не използвам термична обработка - от една страна, губят се витамините, от друга - вкусовите качества изчезват....
Кулинарна обработка на дивечКулинарна обработка на дивеч
29 Март
Преди да стигне месото от дивеч до топлинна обработка, то се подлага на различни видове обработка в продължение на няколко дни. Месото на голяма част от дивите животни и птици трябва да се маринова дълги часове....
Марината за поливане на месоМарината за поливане на месо
19 Август
Налейте получената марината в буркан, захлупете го (но не го запечатвайте), и я оставете поне един ден на слънце, след което я използвайте за поливане на месото по време на печене....
Кулинарни тънкости при обработка на кестениКулинарни тънкости при обработка на кестени
19 Окт.
Най-лесно се белят кестените след сваряване, което и е най-популярния метод за топлинна обработка....
Канцерогени по време на термична обработкаКанцерогени по време на термична обработка
23 Юли
Повечето от канцерогените се образуват по време на високотемпературна обработка на масло....
Кулинарен учебник: Първична обработка на птициКулинарен учебник: Първична обработка на птици
14 Април
Разликата във фирите при студената обработка на птиците в заведенията за обществено хранене за различните качества от един и същ вид и заготовка е незначителна - от 1 до 4%, а при топлинната обработка е още по-незначителна...
Правила при топлинна обработка на зеленчуцитеПравила при топлинна обработка на зеленчуците
01 Март
При приготвяне на различните ястия зеленчуците се подлагат на топлинна обработка - варене, задушаване, пържене, печене....
Обработка на месото от диво прасеОбработка на месото от диво прасе
23 Януари
Месото от диво прасе е било храна за хората още от древни времена, много преди да започне отглеждането на домашни прасета. То е хранително и много полезно. Месото от диво прасе има по-изразен вкус от това на домашното...
Телешко месо на тиганТелешко месо на тиган
09 Април
Режем месото на късове с големина не повече от 3-4 см. 3. Загряваме олио в тиган и слагаме месото. 4. Запържваме го леко и когато е полуготово, добавяме солта, чесъна, кимиона и индийското орехче. 5....
Печено месо на жарПечено месо на жар
30 Ноем.
На другия ден запалете барбекю или камина, когато има хубава жар сложете скара и парчето месо. Обръщайте скарата на моменти, за да се изпече равномерно от всички страни....
Пуешко месо на фурнаПуешко месо на фурна
27 Ноем.
Печете пуешкото в предварително загрята фурна на 200 градуса до готовност....
Пилешко месо на скараПилешко месо на скара
13 Март
1
Може да го изпечете и във фурна - времето за печене е 15 минути в предварително загрята на 180 г фурна. Поднесете печеното на скара пилешко месце със свежа салата по избор....
Мляно месо на тиганМляно месо на тиган
28 Февр.
Зеленчуците се нарязват на едро с изключение на лука, чесъна и лютата чушка. Запържвате месото и подправяте. Изсипвате зеленчуците при него и задушавате 10 минути под похлупак....
Конско месо на скараКонско месо на скара
26 Март
Конското месо се нарязва на пържоли, хубаво се натрива със сол, черен пипер, смлян кимион и се полива с 2 ч.ч. вино в купа. Покрива се и се оставя 3 часа в хладилник....
Ориз на тиган с месоОриз на тиган с месо
10 Май
По време на запържване на ориза ще забележите, че от бял става прозрачен (точно поради тази причина, той се пържи няколко минути)....
Спагети на фурна без месоСпагети на фурна без месо
07 Ноем.
Лукa, морковите и чесънa - обелваме и нарязваме на ситно, а карфиола начупваме на малки парченца....
Месо със зеленчуци на сачМесо със зеленчуци на сач
10 Януари
Пилешките бутчета се сваряват и обезкостяват, а свинското месо се реже на хапки. Гъбите и лукът се режат на полумесеци, чушките на кръгчета, патладжанът и тиквичката на кубчета, а картофите на пръчици....
Качамак и месо на пластовеКачамак и месо на пластове
12 Февр.
Пригответе качамака, като следвате упътването на опаковката. Измийте и избършете обезкостени бутчета и флейката, като използвате суха и чиста кърпа. Нарежете флейката на квадратни парчета със страна 5 см....
Мариновано свинско месо на скараМариновано свинско месо на скара
28 Юли
1
Измиваме свинското месо, подсушаваме, нарязваме на парчета и начукваме леко. Слагаме в тавичка и поръсваме с черен пипер на вкус. Намазваме леко с пасиран чесън....
Патладжан с месо на фурнаПатладжан с месо на фурна
28 Април
Печете патладжана с месо на фурна на 200 градуса за 30 минути....
Картофи с месо на фурнаКартофи с месо на фурна
03 Дек.
6
Загрейте 50 мл мазнина в тиган и запържете леко нарязаното на парчета свинско, предварително накиснато със сол, черен пипер и виното за 30 минути. Обелете и нарежете картофите в тава....
Картофи с месо на фурнаКартофи с месо на фурна
29 Окт.
Картофите с месо на фурна са много вкусни....