Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Овчи КурбанОвчи Курбан
27 Февр.
3
Месото се почиства и се насича на парчета. Слагате месото в подходящ голям съд, добавяте водата и се вари на бавен огън. Пропорцията между месото и водата е 1:1. Ако имате една кофа месо, слагате една кофа вода или...
Овчи обреден курбанОвчи обреден курбан
28 Февр.
Хубаво изплакнете овчето месо и го накиснете в студена вода поне за 4 часа. Извадете го, сложете го в подходяща тенджера и го залейте със студена вода. Кипнете и варете на тих огън, като периодично отпенвате. Оставете...
Мариновани овчи пържолиМариновани овчи пържоли
29 Януари
Поднесете маринованите овчи пържоли с хубаво червено или бяло вино....
Домашен овчи суджукДомашен овчи суджук
10 Януари
Месото се смила с месомелачка. Добавят се подправките, като се омесва много добре до хомогенна смес. Сместа се покрива с фолио и се оставя за 12-24 часа на студено място, за да поеме аромата на подправките. След това се...
Домашен овчи катъкДомашен овчи катък
09 Април
Така престоялият овчи катък е готов за консумация....
Печен овчи бутПечен овчи бут
19 Март
В дълбок съд смесваме червено вино и оцет. Количеството вино, оцет трябва да е равно. Прибавяме пудра захар, смачкан чесън, черен пипер и сол. Разбъркваме цялата смес много добре. Със сместа намазваме месото и увиваме...
Овчи кюфтета на скараОвчи кюфтета на скара
14 Юли
Поставяме готовите овчи кюфтета и печем до готовност....
Овчи езици по френскиОвчи езици по френски
25 Април
Накиснете приготвения овчи език в студена вода за час, извадете ги и им отстранете твърдата обвивка и мазнините....
Истински домашен овчи кашкавалИстински домашен овчи кашкавал
17 Март
След около 2 часа истинският домашен овчи кашкавал ще бъде готов. Може да го извадите и нарежете, предлагайки го на трапезата като чудесно мезе за вино или друго питие....
Непознатите гъби: Червен овчи носНепознатите гъби: Червен овчи нос
26 Април
Гъбата Червен овчи нос се нарича още Бакърен овчи нос. Тя е интересен вид гъба, но не достатъчно позната на хората. Гъбата е добра за ядене и е годна за сушене и консервиране. Гуглата, когато е млада, отначало...
Маринован пачи кракМаринован пачи крак
29 Август
Почистените и нарязани едро гъби задушете в малко сгорещено олио и в собствения им сок за 10 минути. Прехвърлете ги в чисти буркани и ги стерилизирайте за 1 час на 100 градуса. На следващия ден смесете всички съставки...
Консервиран пачи кракКонсервиран пачи крак
02 Окт.
Почистете гъбите и ги измийте, по-големите нарежете, а по-малките запазете цели. Запечете ги в сух тиган и когато започнат да пускат водата си, поръсете с 1 с.л. сол заедно с мащерката. Когато гъбите си пуснат водата...
Овчи бут с кисело млякоОвчи бут с кисело мляко
26 Ноем.
Внимателно начукваме бута, за да стане месото по крехко. След това го измиваме и слагаме в тенджера, в която сме сипали една чаша вода. Прибавяме нарязаните лук, моркови, целина и корен от магданоз. Затваряме с капак и...
Курбан чорба с овчи джоланКурбан чорба с овчи джолан
10 Април
Месото и джоланът се посоляват и се сваряват. Пяната, която се образува при варенето, се маха. Когато месото е почти готово, се добавят зеленчуците, които не са нарязани. Варят се до омекване....
Овчи бут с кисело млякоОвчи бут с кисело мляко
01 Ноем.
Начукайте бутчето, за да поомекне, измийте го, подсушете го и го сложете в тенджера, в която сте сипали разреденото с чаша вода кисело мляко. Дръжте месото за 1 денонощие в тази марината. След това го посолете и ги запържете...
Пачи КракПачи Крак
23 Юни
2
Пачи крак /Cantharellus cibarius/ представлява вид базидиева гъба. Може да се срещне и под наименованията лаберка, жълтурка и дивисилка. Разпространена е в голяма част на Северна Америка и Европа, а нейни разновидности се...
Ризото с пачи кракРизото с пачи крак
06 Юли
Почистете гъбите с четка, а ако са прекалено мръсни, ги измийте и ги подсушете. Ориза също измийте и накиснете за кратко във вода. Накъсайте пачия крак и го запържете в малко сгорещено олио, докато си пусне леко водичката...
Кремсупа от Пачи КракКремсупа от Пачи Крак
25 Април
Лукът, чесънът и морковът се нарязват на дребно и се слагат в тенджера с подсолена вода да се варят. Прибавя се и малко олио. Щом поомекнат, се прибавят картофите, нарязани на кубчета, а малко след това и гъбите Пачи...
Задушени гъби Пачи кракЗадушени гъби Пачи крак
20 Септ.
Първо почиствам гъбите с кухненска кърпа и изсипвам в тиган на средна степен да пуснат соса си, добавям скилидките чесън с бучка масло. Леко задушавам и добавям виното, изсипвам сметаната, пилешкия бульон, накъсаното...
Стерилизирани гъби пачи кракСтерилизирани гъби пачи крак
12 Дек.
Гъбите пачи крак се почистват и измиват много добре, за да им падне пясъка или пръста, която имат по тях. Завираме вода, в която слагаме малко сол и пускаме гъбите да поврат около 15 минути. Готовите гъби ги изцеждаме...
Овчи бут с чесън на фурнаОвчи бут с чесън на фурна
05 Март
Взимаме кърпа и я напояваме с оцета. След това завиваме добре бута в кърпата и го оставяме да престои 5-6 часа. След това с помощта на остър нож разрязваме бута на няколко места и вътре слагаме по една скилидка чесън,...
Гъбена каша с пачи кракГъбена каша с пачи крак
26 Ноем.
Лукът се нарязва на дребно и се задушава в зехтин и краве масло. След като омекне, се прибавят гъбите, нарязани на дребно. Когато и те се задушат, се прибавя една супена лъжица брашно. Продуктите се разбъркват енергично...
Салата с гъби Пачи кракСалата с гъби Пачи крак
20 Април
Салатата е много лесна, но е великолепна на вкус. Почистваме добре гъбките. Най-лесно е като ги посипем с брашно. Всичката пръст полепва по брашното и после лесно се измива с вода. Добре почистените гъби нарязваме на...
Гъби пачи крак с оризГъби пачи крак с ориз
04 Март
3
Ако боравите с пресни гъби, хубаво ги почистете и измийте, ако са много големи - нарежете на парчета. Бланширайте ги във вряща вода за 5-10 минути, извадете и отцедете. А ако са замразени, предварително бланширани - изчакайте...
Гъбена супа с пачи кракГъбена супа с пачи крак
31 Юли
Почистваме гъбите и ги нарязваме на дребно. Режем и лука на дребно. Слагаме в тенджера маслото да се загрее и добавяме лука да се задуши за около минута. Добавяме пачия крак и солта и бъркаме около 5 минм докато поомекнат...