Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Овчи КурбанМесото се почиства и се насича на парчета.
Слагате месото в подходящ голям съд, добавяте водата и се вари на бавен огън.
Пропорцията между месото и водата е 1:1. Ако имате една кофа месо, слагате една кофа вода или...
27 Февр.
3
Овчи обреден курбанХубаво изплакнете овчето месо и го накиснете в студена вода поне за 4 часа.
Извадете го, сложете го в подходяща тенджера и го залейте със студена вода.
Кипнете и варете на тих огън, като периодично отпенвате. Оставете...
28 Февр.
Мариновани овчи пържолиПоднесете маринованите овчи пържоли с хубаво червено или бяло вино....
29 Януари
Домашен овчи суджукМесото се смила с месомелачка. Добавят се подправките, като се омесва много добре до хомогенна смес. Сместа се покрива с фолио и се оставя за 12-24 часа на студено място, за да поеме аромата на подправките.
След това се...
10 Януари
Печен овчи бутВ дълбок съд смесваме червено вино и оцет.
Количеството вино, оцет трябва да е равно.
Прибавяме пудра захар, смачкан чесън, черен пипер и сол.
Разбъркваме цялата смес много добре.
Със сместа намазваме месото и увиваме...
19 Март
Овчи езици по френскиНакиснете приготвения овчи език в студена вода за час, извадете ги и им отстранете твърдата обвивка и мазнините....
25 Април
Истински домашен овчи кашкавалСлед около 2 часа истинският домашен овчи кашкавал ще бъде готов. Може да го извадите и нарежете, предлагайки го на трапезата като чудесно мезе за вино или друго питие....
17 Март
Непознатите гъби: Червен овчи носГъбата Червен овчи нос се нарича още Бакърен овчи нос. Тя е интересен вид гъба, но не достатъчно позната на хората.
Гъбата е добра за ядене и е годна за сушене и консервиране.
Гуглата, когато е млада, отначало...
26 Април
Маринован пачи кракПочистените и нарязани едро гъби задушете в малко сгорещено олио и в собствения им сок за 10 минути. Прехвърлете ги в чисти буркани и ги стерилизирайте за 1 час на 100 градуса.
На следващия ден смесете всички съставки...
29 Август
Консервиран пачи кракПочистете гъбите и ги измийте, по-големите нарежете, а по-малките запазете цели.
Запечете ги в сух тиган и когато започнат да пускат водата си, поръсете с 1 с.л. сол заедно с мащерката.
Когато гъбите си пуснат водата...
02 Окт.
Овчи бут с кисело млякоВнимателно начукваме бута, за да стане месото по крехко.
След това го измиваме и слагаме в тенджера, в която сме сипали една чаша вода. Прибавяме нарязаните лук, моркови, целина и корен от магданоз. Затваряме с капак и...
26 Ноем.
Курбан чорба с овчи джоланМесото и джоланът се посоляват и се сваряват. Пяната, която се образува при варенето, се маха.
Когато месото е почти готово, се добавят зеленчуците, които не са нарязани. Варят се до омекване....
10 Април
Овчи бут с кисело млякоНачукайте бутчето, за да поомекне, измийте го, подсушете го и го сложете в тенджера, в която сте сипали разреденото с чаша вода кисело мляко.
Дръжте месото за 1 денонощие в тази марината. След това го посолете и ги запържете...
01 Ноем.
Пачи КракПачи крак /Cantharellus cibarius/ представлява вид базидиева гъба. Може да се срещне и под наименованията лаберка, жълтурка и дивисилка. Разпространена е в голяма част на Северна Америка и Европа, а нейни разновидности се...
23 Юни
2
Ризото с пачи кракПочистете гъбите с четка, а ако са прекалено мръсни, ги измийте и ги подсушете. Ориза също измийте и накиснете за кратко във вода.
Накъсайте пачия крак и го запържете в малко сгорещено олио, докато си пусне леко водичката...
06 Юли
Кремсупа от Пачи КракЛукът, чесънът и морковът се нарязват на дребно и се слагат в тенджера с подсолена вода да се варят. Прибавя се и малко олио.
Щом поомекнат, се прибавят картофите, нарязани на кубчета, а малко след това и гъбите Пачи...
25 Април
Задушени гъби Пачи кракПърво почиствам гъбите с кухненска кърпа и изсипвам в тиган на средна степен да пуснат соса си, добавям скилидките чесън с бучка масло.
Леко задушавам и добавям виното, изсипвам сметаната, пилешкия бульон, накъсаното...
20 Септ.
Стерилизирани гъби пачи кракГъбите пачи крак се почистват и измиват много добре, за да им падне пясъка или пръста, която имат по тях.
Завираме вода, в която слагаме малко сол и пускаме гъбите да поврат около 15 минути.
Готовите гъби ги изцеждаме...
12 Дек.
Овчи бут с чесън на фурнаВзимаме кърпа и я напояваме с оцета. След това завиваме добре бута в кърпата и го оставяме да престои 5-6 часа.
След това с помощта на остър нож разрязваме бута на няколко места и вътре слагаме по една скилидка чесън,...
05 Март
Гъбена каша с пачи кракЛукът се нарязва на дребно и се задушава в зехтин и краве масло. След като омекне, се прибавят гъбите, нарязани на дребно. Когато и те се задушат, се прибавя една супена лъжица брашно.
Продуктите се разбъркват енергично...
26 Ноем.
Салата с гъби Пачи кракСалатата е много лесна, но е великолепна на вкус. Почистваме добре гъбките. Най-лесно е като ги посипем с брашно. Всичката пръст полепва по брашното и после лесно се измива с вода.
Добре почистените гъби нарязваме на...
20 Април
Гъби пачи крак с оризАко боравите с пресни гъби, хубаво ги почистете и измийте, ако са много големи - нарежете на парчета. Бланширайте ги във вряща вода за 5-10 минути, извадете и отцедете.
А ако са замразени, предварително бланширани - изчакайте...
04 Март
3
Гъбена супа с пачи кракПочистваме гъбите и ги нарязваме на дребно. Режем и лука на дребно.
Слагаме в тенджера маслото да се загрее и добавяме лука да се задуши за около минута.
Добавяме пачия крак и солта и бъркаме около 5 минм докато поомекнат...
31 Юли