Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Олио от бамя замества кокосовото маслоОлио от бамя замества кокосовото масло
23 Юли
Бамята (Abelmoschus esculentus, Hibiscus esculentus ) е едногодишно тревисто растение, достигащо височина от близо един метър. Употребата на бамя е широкоспектърна. Плодовете могат да се консумират пресни или изсушени...
БамяБамя
25 Февр.
Бамята е една от най-старите култивирани зеленчуци на земята. Бамята е растение, което произхожда от Африка. Пренесена е в САЩ от африканските роби преди около 3 века и бързо добива популярност. Според хронистите, султаните...
БамяБамя
18 Септ.
Бамята, наречена още баян (лат. Abelmoschus esculentus), е едногодишно тропическо тревисто растение от семейство Слезови (Malvaceae), чиито неузрели шушулки се използват като зеленчук. Африка е родното място на този зеленчук...
Чесново олиоЧесново олио
11 Февр.
Може да използвате чесновото олио навсякъде, където се предвижда дресинг с олио и чесън....
ОлиоОлио
17 Юни
Олиото или растителното масло е най-популярната и често използвана мазнина по нашите географски ширини. Употребата му има своите положителни и отрицателни черти, с които човек е добре да се запознае, особено ако консумира...
Паста Алио олиоПаста Алио олио
18 Април
5
Пастата Алио олио е готова....
Козунак с олиоКозунак с олио
03 Април
3
Когато сме добавили всичкото олио, покриваме съда с тестото с прозрачно фолио и оставяме на стайна температура за 2 часа....
Баница без олиоБаница без олио
07 Март
В купа разбъркваме прясното мляко, бакпулвера и яйцата. В друг съд (чинийка става) намачкваме сиренето. Вадим купата, в която ще се пече баницата. Намазняваме я отдолу, за да не загори и слагаме първата кора. Намазваме...
Патладжани в олиоПатладжани в олио
24 Септ.
Залейте ги с олио, така че да ги покрие в буркана. Дръжте буркана няколко дни завит с кърпа, като от време на време доливайте олио, ако е необходимо....
Баница с олиоБаница с олио
16 Март
В купа изсипваме част от брашното, счупваме 4 яйца, добавяме оцета, захарта, солта, олиото, маята, разбита с водата и бъркаме с лъжица. След като се смеси всичко хубаво започваме с ръка да месим и да добавяме другата...
Алио е олиоАлио е олио
06 Март
Загрейте зехтина в голям тиган и добавете счукания чесън. След като добие леко златист цвят, го извадете и добавете в съда всички зелени подправки. Разбъркайте, докато си пуснат аромата на слаб огън. Овкусете със сол...
Съхранение на бамяСъхранение на бамя
12 Юли
Бамята е растение, отличаващо се със слаба съхраняемост. Поради това е добре да се консумира прясна, възможно най-бързо след прибирането на реколтата й. За да я запазите за по-дълго обаче, можете да пробвате някой от следните...
Спагети Алио е олиоСпагети Алио е олио
10 Дек.
Сварявате спагетите до полуготовност и ги оставяте да се отцедят добре. Почиствате скилидките чесън и ги нарязвате на тънки филийки. В тенджера или голям тиган загрявате зехтина и изсипвате чесъна, който оставяте да...
Вкусна баница без олиоВкусна баница без олио
13 Март
Заради скъпото олио, реших да направя икономична баница с разтопена мас и масло. Е, смело мога да кажа, че е страхотна. Може да се приготви вкусна баница без олио, но с друг вид мазнина....
Вита баница без олиоВита баница без олио
20 Юни
Тавата, в която ще се пече баницата, се намазнява с лъжичка олио и се покрива с хартия за печене....
Питки с ароматно олиоПитки с ароматно олио
12 Февр.
Още горещи се намазват с ароматното олио....
Пикантно олио за пициПикантно олио за пици
08 Ноем.
Измиваме мащерката и подсушаваме добре. В подходящ съд - бутилка или стъклен буркан слагаме мащерката и лютите чушки. Заливаме подправките с олиото и затваряме добре. Оставяме да престои на светло място за 2-3 седмици...
Маслени сладки с олиоМаслени сладки с олио
14 Ноем.
Пресейте брашното, смесете го с останалите продукти и постепенно замесете тестото. Разточете го върху кухненския плот и изрежете с форми или чашка сладките. Подреждайте ги в широка тава, застлана с хартия за печене...
Талиатели Алио е ОлиоТалиатели Алио е Олио
24 Септ.
Насладете се на тези талиатели Алио е Олио в компанията на любим човек и чаша бяло вино! Добър апетит!...
Чорбаджийски чушки с олиоЧорбаджийски чушки с олио
13 Март
1
Слагаме продуктите за маринатата в дълбок емайлиран съд и оставяме да заври. Пускаме на части измитите и почистени от дръжките чушки. Варим 7 минути след кипването на течността. Когато изстинат, ги подреждаме плътно в...
Мариновани гъби в олиоМариновани гъби в олио
04 Юни
Залейте ги бавно с маринатата, за да излезе напълно въздухът, отгоре налейте половин см олио и затворете с обикновена капачка. При консумация, след като извадите част от гъбите, в буркана долейте малко олио....
Как се приготвя бамяКак се приготвя бамя
05 Април
6
Бамята е един от най-старите зеленчуци на земята. Той расте във всички средиземноморски страни, а също така и в много други места на планетата. Стръкчетата бамя растат върху храсти и изглеждат като зелени чушки...
Стерилизирана бамяСтерилизирана бамя
12 Дек.
2
Задължително подберете прясна, млада, дребна бамя, която още няма образувани семена. Внимателно изрежете дръжките, като внимавате да не откриете семенниците, защото пускат лигав сок. Оставете зеленчуците да киснат в съд...
Консервирана БамяКонсервирана Бамя
17 Април
1
За един буркан от 800 мл. Нарязвате лука на полумесеци и го слагате в буркана заедно със зърната черен пипер и копъра. Нареждате бамята и прибавяте солта, захарта, оцета и аспирина, който е добре счукан, за да се разтвори...
Маринована БамяМаринована Бамя
30 Април
Приготвяме си буркани, като на дъното им поставяме оцета, солта, захарта и други подправки. Нареждаме бамята, като накланяме самия буркан, за да се уплътни добре. Между бамята поставяме скилидките чесън. Най-отгоре...