Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Омари с три сосаПотопете месото от омари в сосовете.
Мммм... вкусно и впечатляващо блюдо са тези омари с три соса!...
02 Юли
Омар с оризПочистете омара и го измийте добре. Сложете го във вода заедно с накълцания лук и сол.
Оставете да се вари за около 15 минути. След това извадете омара и го отцедете.
Отделете месото и го надробете....
24 Май
Ризото с омар и трюфелиПрибавете почистения омар и махнете ориза от котлона. Добавете подправките и овкусете с малко зехтин.
Сложете капака и оставете ризотото да престои така 5 минути....
13 Септ.
Бразилска салата с омари и авокадоОстаналата майонеза се смесва с парчетата омар и се слага в центъра на чиниите. Поръсва се с червен пипер и се сервира....
13 Юни
Норвежки омари на тиганЗагрейте голям тиган, който да побира всичките омари на силен огън. Намазнете дъното с 1 с.л. зехтин и поръсете част от едрата люспеста сол....
29 Дек.
Норвежки омари на фурнаНа дъното на тавичка ръсваме останалата сол и подреждаме омарите. Заливаме с виното и разпределяме от приготвената паста. По желание може да напръскате с още малко зехтин....
02 Януари
Омар по креолскиДобавя се зеленчуковата смес и в нея се пускат мидите, грахът, солта и опашките от омари. Загряват се за 10 минути на бавен огън, докато мидите се разтворят и порозовеят. Сервира се веднага....
05 Дек.
Варени омари за много специални поводиПоставете омарите в силно вряща вода, към която са прибавени сол, оцет, лук и черен пипер.
Това е класическата базова рецепта за омар....
17 Февр.
1
Ориз с омар на фурнаСложете парчетата омар при готовото вече софрито и ги запечатайте за две минутки....
01 Окт.
2
ОмариОще един интересен факт свързан с омарите - един на всеки 2 милиона омара се ражда син, което се дължи на рядък ген....
02 Юни
Омар на фурна (Най-бързия и вкусен)Не препоръчвам гарнитури или подправки с по-силен вкус, тъй като биха убили или "засенчили" вкуса на омара, който сам по себе си е невероятен!...
03 Януари
Лобстър биск (супа от омари)Щипките на раците се чупят, а телцата им се режат на парчета. Оставят встрани. Морковите се сотират заедно с лука. Добавят се мащерката, дафиновият лист, магданозът и раците и се оставят на огъня около 5 мин. или докато раците...
15 Май
Изискани рецепти с омариЩе изненадате приятно гостите си, ако им поднесете изискани ястия, приготвени от омари. Месото на омарите е вкусно и нежно и е диетично.
Вкусно и изискано ястие е омар в доматено-конячен сос....
31 Май
Салата от омари, авокадо и мангоОпашките на омарите се сваряват за около осем минути, почистват се и се нарязват на парчета. Добавят се към залятите със сос компоненти на салатата....
11 Септ.
Омар ТермидорДобавя се сметаната, магданозът, солта, черният пипер и месото от омар. Загрява се на бавен огън около 1 минута и се сваля от котлона. Сместа се слага в половинките черупка на омара....
29 Ноем.
Как да си приготвим омариВари се, като се изчислява по следната схема: 10 минути на всеки 450 грама омар. Сварените омари стават червени. Изваждат се с щипки върху гевгир или решетка, за да изсъхнат....
29 Август
Паеля с омарПрез това време нарежете омара на 4 с помощта на остър нож, отчупени малки парченца от черупката отстранявайте, за да не попадат в ястието....
04 Февр.
Омар Коста БланкаВ голям глинен или метален съд с дръжки (дълбок) загрейте останалия зехтин на среден до силен огън и поставете омара....
19 Април
1
Спагети с омарПрибавете пастата към омарите, разбъркайте и сервирайте веднага с още магданоз....
01 Юли
Сервират стриди и омари на кучетаСред най-предпочитаните са специалитетите със стриди и омари. След като завършил проучването си, собственикът на ресторанта стигнал до извода, че богатите клиенти обичат да глезят питомците си с изискани деликатеси....
12 Август
Салата Цезар с омарМесото от омара се запържва леко. Грахът се сварява. Салатата се накъсва с ръце.
Смесват се месото от омара, грахът, салатата, доматчетата, поръсват се с настърган пармезан и с крутони....
28 Август
Как да си сготвим омарСъдът се покрива с капак и след като водата заври отново, огънят се намалява и омарът ври на бавен огън. Омарът се вари 10 до 16 минути.
След като се свари, омарът се отцежда от водата и се сервира горещ....
03 Юли