Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Домашно опушване на месоПроцедурата се прави, като се опушва с горещ пушек. Преди опушването месото трябва да се подготви добре, тъй като димът не може да гарантира пълното му съхраняване. Това е много важно за пушеното месо....
06 Дек.
Методи за опушване на месаОпушването на меса се използва от древни времена, за да се запазят по-дълго годни. Освен това, по този начин им се придават специфичен вкус и аромат.
Има няколко вида опушване....
09 Април
Опушване на пиле в домашни условияЗа опушването ще ви трябват:
- Голяма 3-4 литрова тенджера с дебело дъно и капак (имайте предвид, че този съд ще ползвате завинаги само за такава цел, за нищо друго);
- Стърготини (специални, само за опушване);...
18 Май
Съвети при опушване на риба у домаЕто какъв е методът на опушване на риба в домашни условия:
- Опушването на рибата трябва да става на открито....
03 Дек.
Как се опушва месото?Чрез опушването месото не само удължава срока си на годност, но и придобива специфичен вкус.
Как се опушва месото? За опушването на месото има два основни метода - топло и студено опушване....
06 Юни
Как се опушва риба?За качественото опушване на риба ви трябва риба (скумрия, бяла риба), сол, дървени стърготини, съд за опушване и мерак. Преди същинското опушване рибата трябва да бъде осолена....
26 Окт.
Опушените мумии от остров Нова ГвинеяТака подготвят тялото за последния етап на мумификацията – опушването. Опушването се извършва в специална колиба. Тялото на умрелия се опушва на бавен огън в продължение на поне 30 дни....
11 Юли
Домашна Шунка от Свинско МесоВръзва се много стегнато с памучен конец или канап и се вари и после опушва.
Опушването става при 25-30°C. За опушване ви трябват дъб, бук, бреза (влажни стърготини) и самото опушване трае 5-8 дни....
09 Май
Да си направим пушено пилеКолкото по-силен искате да бъде вкусът на месото, толкова по-дълго трае процесът на опушването. Обикновено месото се опушва седем дни, но може да удължите периода до десет дни....
19 Април
Да си опушим сами сланинаВече е готова за следващата стъпка, а именно опушването.
Сланината се опушва на пушек, който сте създали със стърготини....
23 Април
Емблемата на полската кухня - наденичките КабаносПървоначално месото се раздробява и се опушва в суха среда две денонощия. След това месото клас I се реже на парчета с големина около 10 мм, а останалите – до 8 мм....
22 Февр.
Как да си опушим сьомгаДомашно пушена сьомга можем да си приготвим и без да имаме уред за опушване. Това е най-лесният начин, но почти никой няма вкъщи подобен уред....
20 Април
Полезна ли е пушената риба?Обикновено опушването се прилага най-често върху месо. Рибата също е сред най-честите продукти за опушване, тъй като след процесът тя добива по-златист цвят и по-силен аромат....
18 Септ.
Как да съхраняваме прясна риба и мидиЗа опушване най-вкусни стават риби като паламуд, скумрия, кефал, сафрид. Първо осолявате рибата, след което тя се опушва - съществува студено и топло опушване....
20 Август
Съвети при приготвянето на сланинаКолкото повече сланина имате, толкова по-дълго ще се опушва, като времето може да достигне до 24 часа....
01 Февр.
Как да опушим свинска плешкаКак става самото опушване на свинската плешка
Трябва да прочетете упътването на вашият уред за опушване и след около 4 часа ще имате готово опушено месо....
14 Юли
Как се прави пушен бекон?Следва най-важната част в процеса - същинското опушване на месото. Беконът се опушва в сушилня. Стандартното опушване с дим от жар продължава няколко часа....
17 Дек.
Пушеното пиле е по-вкусно, ако го направите самиПроцесът на опушването е известен от древни времена....
19 Май
6
Какво значи студено пушена?Придобиването на такива качества от готовия продукт се дължи на спазването на специален температурен режим (18-28 °C), обработка с дим или специални течности за опушване, както и продължителността на самото опушване - седмица...
04 Окт.
Вредни ли са пушените меса и сиренаПоради вредното му действие, съдържанието му в храни е намалено наполовина в последните 30 години
Относно опушването на месото, като по-безвредно се счита студеното опушване....
23 Ноем.
Как да си опушим месо у дома?Опушването на месо представлява един вид консервант, защото в процеса на обработка с дим се убиват всички паразити по месото....
23 Март
Можем ли сами да си опушим пиле вкъщи?Домашно опушване на пиле
Сред тези, които вече имат опит, е ясно за различните техники, течния пушек, уредите за опушване....
12 Януари
Консервиране на нераздробено месоОпушването на месото се осъществява при температура от 60 до 80 градуса. Опушването на месо се прави с цел придобиване на по-интересен вкус и по-дългото му съхранение....
03 Март
1
Домашните суджуци се правят с майсторлъкВ домашни условия опушването става във фурна, включена на 60 градуса, и се опушва поне 5- 6 часа....
20 Дек.
2
Ето как да станете майстор на домашните пушени мезетаОпушват се поне 5 часа и са готови за консумация....
18 Дек.