Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Домашно опушване на месоДомашно опушване на месо
06 Дек.
Процедурата се прави, като се опушва с горещ пушек. Преди опушването месото трябва да се подготви добре, тъй като димът не може да гарантира пълното му съхраняване. Това е много важно за пушеното месо....
Методи за опушване на месаМетоди за опушване на меса
09 Април
Опушването на меса се използва от древни времена, за да се запазят по-дълго годни. Освен това, по този начин им се придават специфичен вкус и аромат. Има няколко вида опушване....
Опушване на пиле в домашни условияОпушване на пиле в домашни условия
18 Май
За опушването ще ви трябват: - Голяма 3-4 литрова тенджера с дебело дъно и капак (имайте предвид, че този съд ще ползвате завинаги само за такава цел, за нищо друго); - Стърготини (специални, само за опушване);...
Съвети при опушване на риба у домаСъвети при опушване на риба у дома
03 Дек.
Ето какъв е методът на опушване на риба в домашни условия: - Опушването на рибата трябва да става на открито....
Как се опушва месото?Как се опушва месото?
06 Юни
Чрез опушването месото не само удължава срока си на годност, но и придобива специфичен вкус. Как се опушва месото? За опушването на месото има два основни метода - топло и студено опушване....
Как се опушва риба?Как се опушва риба?
26 Окт.
За качественото опушване на риба ви трябва риба (скумрия, бяла риба), сол, дървени стърготини, съд за опушване и мерак. Преди същинското опушване рибата трябва да бъде осолена....
Опушените мумии от остров Нова ГвинеяОпушените мумии от остров Нова Гвинея
11 Юли
Така подготвят тялото за последния етап на мумификацията – опушването. Опушването се извършва в специална колиба. Тялото на умрелия се опушва на бавен огън в продължение на поне 30 дни....
Домашна Шунка от Свинско МесоДомашна Шунка от Свинско Месо
09 Май
Връзва се много стегнато с памучен конец или канап и се вари и после опушва. Опушването става при 25-30°C. За опушване ви трябват дъб, бук, бреза (влажни стърготини) и самото опушване трае 5-8 дни....
Да си направим пушено пилеДа си направим пушено пиле
19 Април
Колкото по-силен искате да бъде вкусът на месото, толкова по-дълго трае процесът на опушването. Обикновено месото се опушва седем дни, но може да удължите периода до десет дни....
Да си опушим сами сланинаДа си опушим сами сланина
23 Април
Вече е готова за следващата стъпка, а именно опушването. Сланината се опушва на пушек, който сте създали със стърготини....
Емблемата на полската кухня - наденичките КабаносЕмблемата на полската кухня - наденичките Кабанос
22 Февр.
Първоначално месото се раздробява и се опушва в суха среда две денонощия. След това месото клас I се реже на парчета с големина около 10 мм, а останалите – до 8 мм....
Как да си опушим сьомгаКак да си опушим сьомга
20 Април
Домашно пушена сьомга можем да си приготвим и без да имаме уред за опушване. Това е най-лесният начин, но почти никой няма вкъщи подобен уред....
Полезна ли е пушената риба?Полезна ли е пушената риба?
18 Септ.
Обикновено опушването се прилага най-често върху месо. Рибата също е сред най-честите продукти за опушване, тъй като след процесът тя добива по-златист цвят и по-силен аромат....
Как да съхраняваме прясна риба и мидиКак да съхраняваме прясна риба и миди
20 Август
За опушване най-вкусни стават риби като паламуд, скумрия, кефал, сафрид. Първо осолявате рибата, след което тя се опушва - съществува студено и топло опушване....
Съвети при приготвянето на сланинаСъвети при приготвянето на сланина
01 Февр.
Колкото повече сланина имате, толкова по-дълго ще се опушва, като времето може да достигне до 24 часа....
Как да опушим свинска плешкаКак да опушим свинска плешка
14 Юли
Как става самото опушване на свинската плешка Трябва да прочетете упътването на вашият уред за опушване и след около 4 часа ще имате готово опушено месо....
Как се прави пушен бекон?Как се прави пушен бекон?
17 Дек.
Следва най-важната част в процеса - същинското опушване на месото. Беконът се опушва в сушилня. Стандартното опушване с дим от жар продължава няколко часа....
Пушеното пиле е по-вкусно, ако го направите самиПушеното пиле е по-вкусно, ако го направите сами
19 Май
6
Процесът на опушването е известен от древни времена....
Какво значи студено пушена?Какво значи студено пушена?
04 Окт.
Придобиването на такива качества от готовия продукт се дължи на спазването на специален температурен режим (18-28 °C), обработка с дим или специални течности за опушване, както и продължителността на самото опушване - седмица...
Вредни ли са пушените меса и сиренаВредни ли са пушените меса и сирена
23 Ноем.
Поради вредното му действие, съдържанието му в храни е намалено наполовина в последните 30 години Относно опушването на месото, като по-безвредно се счита студеното опушване....
Как да си опушим месо у дома?Как да си опушим месо у дома?
23 Март
Опушването на месо представлява един вид консервант, защото в процеса на обработка с дим се убиват всички паразити по месото....
Можем ли сами да си опушим пиле вкъщи?Можем ли сами да си опушим пиле вкъщи?
12 Януари
Домашно опушване на пиле Сред тези, които вече имат опит, е ясно за различните техники, течния пушек, уредите за опушване....
Консервиране на нераздробено месоКонсервиране на нераздробено месо
03 Март
1
Опушването на месото се осъществява при температура от 60 до 80 градуса. Опушването на месо се прави с цел придобиване на по-интересен вкус и по-дългото му съхранение....
Домашните суджуци се правят с майсторлъкДомашните суджуци се правят с майсторлък
20 Дек.
2
В домашни условия опушването става във фурна, включена на 60 градуса, и се опушва поне 5- 6 часа....
Ето как да станете майстор на домашните пушени мезетаЕто как да станете майстор на домашните пушени мезета
18 Дек.
Опушват се поне 5 часа и са готови за консумация....