Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Оризови ядкиЯпонските майстори създават перфектният оризов снак - какино тане, водени от желанието да постигнат съвършенство в оризовия кулинарен деликатес....
08 Април
4
Интересни оризови фактиВ превод японската марка Тойота означава изобилно оризища, а Хонда – голямо оризово поле.
У нас оризът се отглежда от XVII век....
30 Ноем.
Оризово брашноПроизводство на оризово брашно
Оризовото брашно се добива, като оризовите зрънца се смелят добре. Крайният продукт представлява прах с белезникаво оцветяване....
05 Август
1
Онигири: Японски оризови топкиТвърди се, че през 11-ти век самураите са носили в себе си подобни оризови топки, завити в бамбукови листа, на бойното поле....
10 Април
ЯдкиНаподобяват доста набъбналите оризови зрънца. Намират широко приложение в испанската и арабската кулинария.
Кайсиеви ядки
Кайсиевите ядки в сурово състояние носят много ползи за здравето....
11 Август
1
Оризов ОцетВидове оризов оцет
Познат е така нареченият бял оризов оцет, който представлява бяла или бледожълта течност....
24 Септ.
Оризови кашкавалкиСодата се гаси в млякото. Яйцето се разбива със солта.
Разбъркват се, добавят се настърганият кашкавал и размекнатото масло. Аз нарязах кашкавала на парченца, вместо да настържа. Разбърква се. Прибавя се 1 чаша от брашното...
01 Февр.
Оризови питкиОризовите питки се пекат около 25 минути в предварително загрята на 170 градуса фурна с вентилатор....
22 Август
2
Оризови крокетиОризът се сварява 1:3 в подсолена вода. Изцежда се много добре. След като охлади се добавя 1 с.л. краве масло, 1 яйце, сол и черен пипер на вкус и се омесва.
В 2 с.л. краве масло се запържва ситно нарязания лук и колбаса...
18 Окт.
1
Оризови кексчетаИзпечете оризовите кексчета в загряна на 170 градуса фурна за около 25 минути....
16 Септ.
Оризови топкиИзмиваме и сваряваме ориза в слабо подсолена вода, без мазнина. Трябва да се свари, но да остане “лепкав” (получава се лилава на цвят смес с невероятен аромат, придобит от черния ориз).
Измиваме със студена вода и го...
03 Ноем.
1
Оризови МъфиниМаслото се оставя да омекне на стайна температура. Добавя се захарта и се разбива до бяло. Кората на половинката лимон се настъргва, сокът се изцежда.
Лимоновият сок и кората се добавят към сместа с маслото. Едно по едно...
25 Окт.
Оризови кюфтетаВсяко оризово кюфте се овалва в яйце, галета и пак яйце. Пържи се до златист загар....
18 Юни
2
Оризови кюфтенцаОризът се сварява, добавят се нарязаният на ситно зелен лук, брашното, яйцето и подправките.
Разбърква се добре, оформят се дребни кюфтенца. Овалват се в брашно и се пържат до златист цвят от двете страни....
15 Март
Оризови палачинкиРазбиваме яйцата. Добавяме млякото и водата и разбиваме с тел.
Содата слагаме към оризовото брашно и добавяме към сместа. Намазваме тигана с масло и с черпак гребем от сместа.
Всяка палачинка мажем с масло след изпичането...
23 Февр.
Оризови топкиИзмиваме и сваряваме ориза в слабо подсолена вода, без мазнина. Трябва да се свари, но да остане “лепкав” (получава се лилава на цвят смес с невероятен аромат, придобит от черния ориз).
Измиваме със студена вода и го...
03 Ноем.
1