Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Отвара от Коприва за пречистване на кръвтаНе забравяйте че прекомерната консумация на тази отвара може да причини вреда!
Отварата от Коприва за пречистване на кръвта е готова....
13 Януари
Отвара с коприва за пречистване на кръвтаСварете корените от коприва в 1 литър вода.
Варете докато течността се редуцира наполовина - т.е. да останат само 500 мл.
Пийте от отварата по 3 пъти на ден, 30 минути преди хранене....
19 Юли
Отвара от Коприва за Здрава и Сияйна КосаСъберете връхчетата на млада коприва, измийте ги и ги залейте с 1 литър вряща вода, покрийте с капак отварата и оставете така за 1 час да се охлади....
11 Март
1
При побеляване на косата - отвара от коприва с оцетРецептата за отвара от коприва с оцет при побеляване и падане на косата е от книгата на Людмила Бабенко - "Энциклопедия народной медицины", 2011...
22 Януари
При косопад – отвара от коприваСто грама нарязани листа от коприва се залива с 0.5 л вода и 0.5 л оцет. Сместа се вари 30 минути и се прецежда. Вечер преди лягане косата се изплаква с така приготвената отвара....
26 Април
Коприва с киноаКопривата се почиства и попарва. Изважда се от водата и се нарязва.
В сгорещено олио се запържват нарязаните зеленчуци. Добавя се доматеното пюре, измитата киноа и копривата....
06 Април
1
Коприва с оризИзмийте почистената коприва и сложете да се бланшира за 10-тина минути в кипяща и подсолена вода. След това я изплакнете под студена вода и я отцедете....
02 Юли
Коприва с лещаОставете да се свари напълно и добавете нарязаната коприва заедно с накълцания магданоз.
Изключете котлона и оставете копривата с леща да къкри на изключен котлона....
18 Май
2
Коприва с яйцаОпитайте още Супа от коприва със сметана, Пълнозърнест хляб с коприва, Супа от коприва, Картофи с коприва, Коприва с ориз, Каша от коприва....
03 Май
1
Коприва с оризКопривата се изчиства и се попарва с гореща вода, след което се нарязва на ситно.
Вари се със зехтина и ситно нарязания праз, както и измития ориз....
12 Април
Коприва с орехиСварената коприва се разбърква.
Брашното се запича на сух тиган, слага се копривата, обръща се няколко пъти, сипва се червения пипер и след него млякото....
27 Февр.
Коприва с картофиС дървена лъжица картофите и копривата леко се смачкват, а после се заливат с разтопено масло и се овкусяват....
15 Ноем.
Отвара от коприва при маточни кръвоизливиОтварата се приема по половин чаена чаша 3 пъти на ден преди хранене.
Отварата от корени и листа на коприва е подходяща при всякакъв тип кръвотечения, но най-силно изразено действие има при кървене от матката....
04 Януари
Панирана коприва с галетаПотопете стрък коприва в галетата, след това в яйцето и изпържете до златист загар.
Отцедете пържената коприва върху хартия.
Панираната коприва с галета е готова....
20 Април
2
Джуркана коприва с яйцеКопривата се изчиства и измива. Сварява се в литър вода.
Пасира се, едно време баба ми ползваше джуруляк, дървеният прародител на пасатора, затова и това ястие се нарича джуркана коприва с яйце....
26 Март
Супа коприва с оризСлед като е готово, размиваме една лъжица кисело мляко с малко от супата и го добавяме в супата от коприва.
Така леко се подкиселява.
Супата коприва с ориз е много вкусна....
12 Дек.
Коприва с пресен лукКопривата се почиства, измива се и се наръсва със сол.
Остава се да престои 1 час, след което отново се измива.
Нарязва се на ситно заедно със зеления лук и се задушава в олиото....
03 Януари
Домашна коприва с оризПочистваме и измиваме копривата с топла вода. Режем я на ситно. Прибавяме копривата при останалите зеленчуци и заливаме с топла вода.
Добавяме ориза и оставяме да къкри на слаб огън до готовност....
23 Ноем.
Панирана коприва с бираИзмиват се връхчетата от коприва и последователно се панират в сместа, която е приготвена от яйцата, брашното и бирата.
Сместа трябва да е с гъстотата на боза....
15 Януари
1
Вкусна коприва с оризИзчистите и измийте копривата. Нарежете я и я добавете при лука.
Наситнете магданоза и копъра и ги добавете към останалите продукти....
30 Март
5
Коприва с елда (гречка)Попарвам копривата.
Нарязвам и задушавам лука, добавям копривата, слагам червен пипер.
Разбърквам и наливам вода, щом заври водата, слагам елдата.
Подправям със сол на вкус и сух и стрит гьозум за аромат....
28 Март